Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2018-11-28 21:03:48 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2018-11-28 20:41:15
Posty: 3
Lokalizacja: Sanok
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Kilofazer
Witam chciałbym przedstawić wam problem z wskaźnikiem poziomu oleju w FZS 1000 niedawno nabyty.
Chodzi o to że szybkę mam całą brudną od środka http://wrzuc.se/i/5bfedebfe5dac nie mam jak sprawdzić stanu oleju olej niedawno wymieniany wcześniejszy właściciel kilka razy wymieniał olej w nim mówił że nie pomogło. Czy jest jakiś sposób na oczyszczenie jej lub wymianę bez rozkładania całego silnika ?
I czy wie ktoś jak ona jest tam umocowana ?
Podczas przechylenia motocykla oraz świeceniu nadal nic nie widać.

PS. Co myślicie na temat użycia kilkukrotnie jakiegoś Engine Flush'a. Czy nie wpłynie jakoś negatywnie i czy są jakieś efekty uboczne


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-11-28 21:03:48 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2018-11-30 09:43:03 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2010-11-08 15:23:23
Posty: 1953
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Note 8
Obecne moto: Kilofazer 2005
Musiałbyś odkręcić dół silnika żeby się do tego okienka dostać.
Próbowałbym płukanki do silnika przy wymianie oleju - bardzo fajna płukanka jest z Liqui Moly stricte motocyklowa - używałem - polecam ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-11-30 22:04:33 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2018-11-28 20:41:15
Posty: 3
Lokalizacja: Sanok
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Kilofazer
dzięki spróbuje i dam znać jak poszło :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-12-10 17:16:54 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2018-11-28 20:41:15
Posty: 3
Lokalizacja: Sanok
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Kilofazer
Operacja przebiegła prawie bez strat ucierpiały tylko urwane szpilki od kolektora, szybka czysciutka. Dostałem się tam poprzez miske olejowa. Zastanawiam się czy i tak nie zrobić plukanki w tej chwili szybką wygląda tak.
https://www.fotosik.pl/zdjecie/155d7f650aeed2c3


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-12-10 18:39:14 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2014-12-18 22:28:32
Posty: 472
Płeć: Mężczyzna
Wlej płukanke LM jak mówi rhaz, ja to robiłem parę dni temu ale nie miałem brudnego okienka, jednakże olej spłynął czarny po 6kkm.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org