Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 538 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2012-08-07 20:05:38 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2012-04-28 20:54:27
Posty: 125
Lokalizacja: Turek
Płeć: Mężczyzna
GG: 6514046
Telefon: posiadam;)
Obecne moto: FZS 600 03r
Czy ten wyświetlacz będzie dobry?
http://pl.farnell.com/kingbright/sc56-11gwa/wyswietlacz-led-0-56-zielony-cc/dp/1142439


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-08-07 20:05:38 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2012-08-07 21:22:02 
electronic supersonic

Dołączył(a): 2008-08-04 21:17:27
Posty: 1712
Lokalizacja: Koło Koła
Płeć: Mężczyzna
GG: 1045321
Telefon: czarny
Obecne moto: Tiger 1050
Nie, musi byc ze wspólna anodą np ten http://allegro.pl/art-nowe-led-1-cyfra- ... 80527.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-08-20 11:34:43 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2012-07-01 20:42:30
Posty: 5
Lokalizacja: galway/irlandia
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: yzf600r-98-
witam po kilku dniach wolnego i checi pogrzebania,wyglada to u mnie tak dolaczylem sobie zegar obok, bo mialem problemy z dojechaniem na czas do pracy lub domu :Dniestety musze cos wymyslec na zegar, poniewaz za dnia malo co widac moze przyciemnie to jakos.


Załączniki:
do moto.jpg [34.35 KiB]
Pobrane 596 razy
DSC_5962-1.jpg [35 KiB]
Pobrane 584 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-09-01 16:00:28 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2012-04-28 20:54:27
Posty: 125
Lokalizacja: Turek
Płeć: Mężczyzna
GG: 6514046
Telefon: posiadam;)
Obecne moto: FZS 600 03r
Zmontowałem sobie układ- wyświetlacz siedzi w miejscu N-ki, żarówka wyciągnięta, napis zmazany, po podłączeniu na krótko wszystko działa ok. Teraz został mi czujnik i pewna wątpliwość z podłączeniem.
tom napisał(a):
Oryginalny kabelek zostawiasz tak jak jest i do niego dodatkowo podłączasz kabelek do płytki do pozycji 0. Tamten co był musi zostać, bo jest wykorzystywany nie tylko do żaróweczki N, którą zapewne wyrzucisz, ale też do innych rzeczy.

porcupine napisał(a):
Przy zegarach masz 2 kabelki zasilające kontrolkę (żarówkę) luzu (+ i -) brązowy to +, niebieski to -. Brązowy łączysz z anodą w wyświetlaczu, a niebieski z płytką w odpowiednim miejscu gdzie wyprowadziłeś sobie 0, luz, albo jak w moim przypadku segment G :) Jakbyś zostawił te kabelki gdzieś na boku żeby sobie wisiały, to skąd wziąłbyś "prąd" do wyświetlacza? ;)

Czy dobrze myślę- do brązowego podpinam anodę wyświetlacza, a przy czujniku: do oryginalnego podpinam dodatkowy przewód i łącze z 0 na płytce (pomijam gwoździki bo to dla mnie jasne). Czy w takim układzie wszystko będzie działać jak należy?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-09-01 16:06:06 
electronic supersonic

Dołączył(a): 2008-08-04 21:17:27
Posty: 1712
Lokalizacja: Koło Koła
Płeć: Mężczyzna
GG: 1045321
Telefon: czarny
Obecne moto: Tiger 1050
W Skrócie odpowiedz brzmi - Tak


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-11-08 18:34:54 
Niemowlak

Dołączył(a): 2011-12-31 23:39:44
Posty: 48
Lokalizacja: Łódzkie
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
witam.
Panowie jakich gwoździków lub innych elementów stykowych używacie do zrobienia 'czujników'?
Obecnie mam gwoździki bodajże tapicerskie uszlachetniane(pokryte warstwa miedzi) o wymiarach 1,6x16, ale maja spore łebki, ok. 3.1mm...i zastanawiam się czy można zastosować coś(gwoździe budowlane?) innego czy mogą być te tapicerskie...
rodzaj produktu z jakiego są wykonane ma duże znaczenie? nie będą wchodzić w jakieś reakcji korodujące lub inne z olejem i pod wpływem ścierania(te tapicerskie maja tylko warstwę miedzi)?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-11-08 20:04:17 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2009-08-26 04:04:34
Posty: 688
Lokalizacja: Lublin
Płeć: Mężczyzna
GG: 3946257
Obecne moto: YZF 600R
Ja użyłem najzwyklejszych stalowych gwoździków (takich małych) i sprawuje się dobrze :wink:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-11-08 21:12:01 
Niemowlak

Dołączył(a): 2011-12-31 23:39:44
Posty: 48
Lokalizacja: Łódzkie
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
Yaco, a czym przymocowałeś przewody do tych stalowych gwozdzików?
Bo ja próbowałem, i stalowych cyna się nie trzyma...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-11-08 21:43:21 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2009-08-26 04:04:34
Posty: 688
Lokalizacja: Lublin
Płeć: Mężczyzna
GG: 3946257
Obecne moto: YZF 600R
Użyłem takich małych konektorów okrągłych, każdy w termokurczce. Coś takiego :arrow: http://www.navia-dsw.com/images/product_images/original_images/1.5.jpg. Na gwoździki wchodzi ciasno, robiłem tak w fazerze i w kocie i nie ma z tym problemów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-11-08 22:44:55 
Niemowlak

Dołączył(a): 2011-12-31 23:39:44
Posty: 48
Lokalizacja: Łódzkie
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
jak mowilem w sklepie konektorki okragle w ksztalcie "tuby" jakos tak (ogolnie probowalem wyjasnic o co mi chodzi), to pani niestety nie wiedziala co mam na mysli :-/ moze zrobi sie jeszcze jedno podejscie z foto elementu :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-11-09 14:35:41 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2009-08-26 04:04:34
Posty: 688
Lokalizacja: Lublin
Płeć: Mężczyzna
GG: 3946257
Obecne moto: YZF 600R
To rozwiązanie wydaje mi się najprostsze i raczej trwałe :wink: u mnie też nie wszędzie to mieli. Jak coś to pisz, to kupię Ci u nas i wyślę :wink:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-11-09 23:05:48 
Niemowlak

Dołączył(a): 2011-12-31 23:39:44
Posty: 48
Lokalizacja: Łódzkie
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
spoko jc to dam znac..moze zrobie jeszcze jedno podejscie albo ewentualnie przylutuje je normalnie i naloze na to termo koszulke i juz :)
dzisiaj przerobilem ten czujnik luzu, ale za pieknie to nie wyglada, aczkolwiek jak sprawdzalem miernikiem to przeplyw pradu jest :)
ciezko bylo mi rozgrzac te gwozdziki i 'kilka' razy goraca lutownica przy wciskaniu mi sie zemskla czyniac pewne szkody w plastiku :/ (za pozno opracowalem technike rozbijania i 'zanurzania' gwozdzikow).
Tak z ciekawosci ile kosztuje taki czujnik luzu i gdzie go mozna dostac?:)
Pzdr


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-11-10 17:12:53 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2012-09-10 15:26:55
Posty: 131
Lokalizacja: Nakło Śląskie
Płeć: Mężczyzna
GG: 7561530
Obecne moto: FZS600 2003
96 zł – czujnik biegu neutralnego
12 zł- o-ring czujnika


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-11-18 17:43:33 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2011-06-22 23:09:29
Posty: 64
Lokalizacja: Silesia
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
ja zrobiłem z miedzianego drutu. przewierciłem troszkę mniejszym wiertłem, później malutki pilniczek i na koniec jak już prawie wchodziły, to młoteczek i delikatni jest wbić. na to cyna bez problemu i całość w poxipolu i cały sezon tak się trzyma bez problemu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-04-07 22:33:43 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2012-04-28 20:54:27
Posty: 125
Lokalizacja: Turek
Płeć: Mężczyzna
GG: 6514046
Telefon: posiadam;)
Obecne moto: FZS 600 03r
Wykorzystując wskazówki i doświadczenie kolegów ja również mam zamontowany wyświetlacz biegów. :D
W rzeczywistości z pozycji kierowcy widać idealnie całą cyfrę.

[ img ]


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 538 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org