Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 538 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2015-09-20 13:37:15 
Niemowlak

Dołączył(a): 2015-04-26 19:16:22
Posty: 40
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: thundercat
Dawaj foty :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-09-20 13:37:15 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714

PostNapisane: 2015-09-20 21:15:40 
Niemowlak

Dołączył(a): 2014-08-10 15:42:20
Posty: 26
Lokalizacja: Odolanów / Polska
Płeć: Mężczyzna
GG: 4091607
Telefon: 697205175
Obecne moto: Yamaha YZF-600R
Tzn co cię interesuje?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-10-06 17:58:47 
Niemowlak

Dołączył(a): 2008-06-25 09:39:53
Posty: 26
Lokalizacja: krakow
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600 Fazer
Witam,

Szybkie pytanko, czy wyświetlacz od naszego forumowego kolegi o wymiarach 12.6X17.5 bedzie pasowal aby wstawić go do FZS600 2003r. w miejsce kontrolki luzu bez żadnego piłowania/wycinania plastików w zegarach? Na której ze stron były podane rozmiary "okienka" luzu ale nie mogę teraz znaleźć. Pytam bo może wartałoby założyć po prostu mniejszy wyświetlacz aby uniknąć przeróbek licznika jeżeli ten okazałby sie ciut za duży.

Robgie,
Masz jeszcze te wyświetlacze bo widzę że na allegro obecnie nic nie wystawiasz..

Pozdro,
Tomek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-10-06 18:07:55 
electronic supersonic

Dołączył(a): 2008-08-04 21:17:27
Posty: 1710
Lokalizacja: Koło Koła
Płeć: Mężczyzna
GG: 1045321
Telefon: czarny
Obecne moto: Tiger 1050
Niestety już nie mam. I nie będzie.

A na serio to będzie wystawione tylko jestem w delegacji i nie miałbym jak wysyłać więc nie ma aukcji.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-12-01 15:43:47 
Niemowlak

Dołączył(a): 2008-06-25 09:39:53
Posty: 26
Lokalizacja: krakow
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600 Fazer
Witam,

Male pytanko do tych co montowali juz wyswietlacz Robgiego w swoim FZSie. Wyswietlacz 12.6X17.5mm jest jednak troszke za duzy zeby zamonotwac go bez zbytniego ingerowania w zegary. W sumie chodzi o zbyt duza wysokosc, 17.5.....

Czy mozna spilowac boczne scianki wyswietlacza i ewentualnie jak bardzo, bez jego uszkodzenia?? Oprocz tego liczba o wysokosci 13.2mm nie miesci sie calkowicie w obrysie tej czarnej plastikowej zaslepki, wiec aby dobrze bylo ja widac w calosci i tutaj pasowaloby otwor w zaslepce nieco powiekszyc..

A moze ktos uzywal jakiegos mniejszego wyswietlacza?? Z tych co przegladalem idealny bylby chyba taki o wymiarach 10X13 (w zalaczniku), ale patrzac w specyfikacje obawiam sie ze ma inny rozklad PINow. Czy ewentualnie jakby wlutowal nowy mniejszy wyswietlacz (jak ten z zalacznika), zamiast tego co zakupilem w zestawie to dzialaloby???
Jezeli ma inny rozklad pinow to podejrzewam ze przewody przy wyswietlaczu trzeba byloby po prostu przylutowac w zmienionej odpowiednio kolejnosci w stosunku do tego co bylo w oryginale??Dobrze rozumuje???

Jezeli nie, to pewnie wyświetlacz ktory kupilem od Robiego umieszcze w jakiejs obudowie i zamocuje jednak na zewnatrz zegarow, bez zbednych kombinacji.
Robgie, moze wiesz gdzie taka obudowe na sam wyswietlacz mozna kupic? W sumie cos takiego co sprzedajesz dla wyswietlaczy mocowanych an zewnatrz. Jakos nic konkretnego nie moge znalezc. Enewntualnie moze masz takie obudowy na zbyciu???

Pozdrawiam,
Tomasz


Załączniki:
wyswietlacz 10X13.png [163.67 KiB]
Pobrane 421 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-12-01 17:57:31 
electronic supersonic

Dołączył(a): 2008-08-04 21:17:27
Posty: 1710
Lokalizacja: Koło Koła
Płeć: Mężczyzna
GG: 1045321
Telefon: czarny
Obecne moto: Tiger 1050
Cytuj:
A moze ktos uzywal jakiegos mniejszego wyswietlacza?? Z tych co przegladalem idealny bylby chyba taki o wymiarach 10X13 (w zalaczniku), ale patrzac w specyfikacje obawiam sie ze ma inny rozklad PINow. Czy ewentualnie jakby wlutowal nowy mniejszy wyswietlacz (jak ten z zalacznika), zamiast tego co zakupilem w zestawie to dzialaloby???
Jezeli ma inny rozklad pinow to podejrzewam ze przewody przy wyswietlaczu trzeba byloby po prostu przylutowac w zmienionej odpowiednio kolejnosci w stosunku do tego co bylo w oryginale??Dobrze rozumuje???

Tak dobrze mówisz. potrzebujesz jedynie wyswietlacz ze wspólna anodą i odpowiedni pinout.

Cytuj:
Jezeli nie, to pewnie wyświetlacz ktory kupilem od Robiego umieszcze w jakiejs obudowie i zamocuje jednak na zewnatrz zegarow, bez zbednych kombinacji.
Robgie, moze wiesz gdzie taka obudowe na sam wyswietlacz mozna kupic? W sumie cos takiego co sprzedajesz dla wyswietlaczy mocowanych an zewnatrz. Jakos nic konkretnego nie moge znalezc. Enewntualnie moze masz takie obudowy na zbyciu???

Wiem że ciężko znaleźć. Robią je dla mnie na zamówienie. Nie sprzedaję osobno obudów. Napisz do mnie na PW sprawdzę coś.
W razie gdybyś chciał zmieniać wyświetlacz to tu masz pinout wyświetlacza mojego abyś wiedział które piny jak zamienić.
Załącznik:
7 segm pinout.JPG [5.63 KiB]
Pobrane 440 razy

Załącznik:
7segm podl.JPG [10.21 KiB]
Pobrane 432 razy


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-09-11 09:57:31 
Niemowlak

Dołączył(a): 2008-06-25 09:39:53
Posty: 26
Lokalizacja: krakow
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600 Fazer
Wiec, w grudniu ubiegłego roku korzystając z chwili wolnego założyłem wskaźnik biegów kupiony u Robgie'go wymieniając jedynie wyświetlacz na nieco mniejszy żeby go zmieścić spokojnie w zegarach (bez żadnych modyfikacji typu rozwiercanie, szlifowanie, przycinanie itp). Po nie całym roku stwierdzam że wszystko dalej śmiga jak należy. Biegi są pokazywane precyzyjnie a całość wygląda jakby było fabrycznie zamontowane.Można więc niedrogim kosztem dodać kolejny przydatny "bajer" do swojej maszyny.

Dodatkowo dołożyłem TPMS (czujniki ciśnienia w kołach) typu Steelmate DIY TP-90. To już trochę większy wydatek, jednakże stwierdziłem że spokój wywołany monitorowaniem na bieżąco ciśnienia w kołach bezcenny. Skończyło się już nerwowe spoglądanie na opony przed wyjazdem lub stojąc na światłach z myślą typu "muszę pojechać na stacje zmierzyć bo wydaję mi się że mam coś mało powietrza z przodu/tyłu". Stwierdziłem że w dłuższej perspektywie co najmniej zaoszczędzę czas na okresowe kontrolowanie ciśnienia opon na stacjach/pod domem, albo ewentualnie nawet na oponach gdyż mając cały czas odpowiednie ciśnienie spowoduję że opony starczą na nieco dłużej.

Porównując ciśnienie mierzone TPMS a tymi elektronicznymi miernikami ze stacji benzynowych stwierdzam że odchylenie nie było nigdy większe niż 0.2 atm. Zazwyczaj było dokładnie lub prawie dokładnie takie samo +/-0.1 atm.
Jak dla mnie TPMS więc też jest fajną sprawą, ale jak już pisałem to wydatek rzędu około 90$.

Ostatnią rzeczą jaką dołożyłem do fazerka był lokalizator "GPS Tracker 102B". Dobrze ukryty w pewnym sensie ułatwia odnaleźć skradziony motocykl. Dodatkowo ktokolwiek któremu "dasz dostęp" (żona,dziewczyna, koleżanka) zamiast zawracania Tobie głowy, dzwonienia i pytania w stylu "gdzie jesteś i za ile będziesz" może sprawdzić Twoją pozycję sama. Lokalizator ma dużo opcji konfiguracji, od powiadamiania smsem ze ktoś wyjeżdża naszym motorem z naszego podwórka do śledzenia na mapie na bieżąco pozycji motocykla. Za dwadzieścia kilka dolców uważam że fajny bajer, mimo że oczywiście profesjonaliści i tak bez problemu mogą zwinąć motor stosując różnego rodzaju zagłuszacze sieci 2G/3G.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-09-13 08:22:55 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2012-02-23 16:33:37
Posty: 375
Lokalizacja: 3miasto / Kołobrzeg
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: VFR 800 Vtec
Świetnie! Bardzo ciekawe zabawki! Cena GPS'a mnie zadziwiła! Jak ~6 lat temu się rozglądałem za czymś takim to był to wydatek rzędu 800-1000 zł. Chyba też się skuszę :)

@edit: a ten GPS to wiąże się z jakąś miesięczną opłatą za kartę SIM czy coś w tym rodzaju?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-09-13 11:39:40 
Niemowlak

Dołączył(a): 2008-06-25 09:39:53
Posty: 26
Lokalizacja: krakow
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600 Fazer
Tak kupujesz karte SIM wkladasz do GPSa i tyle.
Do tego zakladasz darmowe konto np z linla ponizej zeby na mapie sledzic pozycje moto..
http://orange.gps-trace.com/

Ja uzywam Virgin mobile, pakiet freemium. jedyna opłata jest startowka za 5 zł.Dostajesz rok waznosci konta + 300MB na dane + 30 min rozmow (zbedne w trackerze) + 30 SMSow. To wszystko odnawia sie co miesiac bez zadnych dodatkowych kosztow po twojej stronie....

P.S.
Oczywiscie za te 20 kilka $ dostaniesz na aliexpress klona tego trackera. Oryginal jest chyba troche drozszy.Klon jednak robi robote...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-09-13 14:42:17 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2016-03-08 13:49:49
Posty: 52
Lokalizacja: PKR....
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6n 06r
homer24 uważaj na akumulator, taki gps karmi się prądem, kiedy moto jest w uśpieniu i za długo stoi nieodpalane to takie urządzonko potrafi wyładować akumulator do zera


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-09-13 15:27:04 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2012-02-23 16:33:37
Posty: 375
Lokalizacja: 3miasto / Kołobrzeg
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: VFR 800 Vtec
homer24 może pomierzysz prąd jaki zjada tracker? To całkiem ciekawe w sumie, czasem padnięty akumulator może dać w kość, coś o tym wiem :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-09-13 18:24:13 
Niemowlak

Dołączył(a): 2008-06-25 09:39:53
Posty: 26
Lokalizacja: krakow
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600 Fazer
Jak skombinuje gdzies miernik to pomierze. Moj gdzies przepadl i nie moge go znalezc w garazu.W sumie troche z obawy o zuzycie pradu tez go podlaczylem pod kluczyk.jednak przy niezbyt czestym korzystaniu z moto rozladowuje sie bateria w trackerze do konca wiec musze podpiac na stale.Bateria w trackerze to z tego co pamietam cos kolo 750 mAh wiec mysle ze moze byc bez probemu podlaczony na ostro bez szkody dla aku.Przy naladowaniu do pelna starczyla na jakies 6 dni.Podobne obawy mialem przy podlaczaniu alarmu. Jednak raz moto zaczelo zimowac z wlaczonym alarmem.
Stalo tak kolo miesiaca i normalnie odpalilo.Nie mierzylem napiecia ale nie stwierdzilem wyraznego spadku napiecia ,coby dluzej krecil itp.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-11-17 11:37:28 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-07-17 18:01:20
Posty: 48
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: YZF 600R Thundercat
Chciał bym zmienić podświetlenie w thundercat ale nie moge znaleźć odpowiednio mocnych żarówek które świeciły by tak jak orginały. Może ktoś wie jakimi diodami w kolorze można zastąpić oryginalne ?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 538 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org