Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2016-04-18 23:24:43 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2014-06-09 12:44:07
Posty: 149
Lokalizacja: nowogard zach-pom.
Płeć: Mężczyzna
GG: 602070
Obecne moto: fzs 600 2000r.
czy fzs600 ma filtr paliwa?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-04-18 23:24:43 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2016-04-19 07:49:25 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2012-08-14 23:59:33
Posty: 138
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS6 06
FZS600 ma na 100% FZ6 nie ma z tego co się orientuję.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-04-19 08:17:35 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2014-06-09 12:44:07
Posty: 149
Lokalizacja: nowogard zach-pom.
Płeć: Mężczyzna
GG: 602070
Obecne moto: fzs 600 2000r.
schak napisał(a):
czy fzs600 ma filtr paliwa?


Hudy napisał(a):
FZS600 ma na 100% FZ6 nie ma z tego co się orientuję.



a gdzie? bo jak odchylałem zbiornik do wymiany filtra to nie rzucił mi się w oczy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-04-19 12:00:33 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2012-08-14 23:59:33
Posty: 138
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS6 06
viewtopic.php?t=9505


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-10-20 15:08:47 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2016-03-07 20:22:16
Posty: 9
Lokalizacja: Mikołów
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6N
Witam Wszystkich. Proszę o pomoc!!
Wymieniałem dziś olej w fz6 s2n i po odkręceniu śruby z miski olejowej zauważyłem zerwany gwint na całym odcinku śruby. W misce olejowej jest jeszcze na końcu gdzieś 5 zwojów gwintu. Wpadłem na pomysł i kupiłem dłuższą śrubę i skróciłem ją tak aby pasowała na całą długość gwintu w misce olejowej(dołożyłem jeszcze specjalną podkładkę z oringiem -zastosowanie w hydraulice). Wszystko się ładnie wkręciło i dobrze trzyma, nic nie cieknie lecz mam obawę czy do środka nie wpadł jakiś opiłek. Oczywiście wszytko zalane świeżym olejem i odpalone. Czy już po temacie skoro odpaliłem moto czy może kupić nową miskę olejową i wymienić- zrezygnowałem z wymiany bo jest to troszkę rozbierania no i transport do pewnego mechanika na lawecie 30km

Proszę o pomoc


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-10-20 15:28:08 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 499
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: BMW R1200R
Kupił bym mały magnes neodymowy i włożył do środka, jeżeli nie miałbym ochoty wymieniać miski... Ale miski tak czy inaczej już bym szukał.
Tak w ogóle, to warto do miski dołożyć magnes, przy jej zdejmowaniu, czy wymianie :)


Drugi pomysł - tak na przyszłość - zakleić korek i zmieniać olej próżniowo - tylko nie jestem do końca pewien, czy w FZ6 oby da się :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-10-20 19:16:10 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2016-03-07 20:22:16
Posty: 9
Lokalizacja: Mikołów
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6N
Piwek dzięki śliczne. Miska kupiona i to bagatela za 40zł z roku 2009r. ;) (zobaczymy co to przyjdzie)
Rozmawiałem z kilkoma mechanikami i powiedzieli, że raczej nic nie grozi bo jak będzie jakiś opiłem to spadnie do sitka czy jakoś tak ale przy kolejnych wymianach gwint może nie wytrzymać. Pozdrawiam ale czekam jeszcze na inne opinie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-02-18 20:09:34 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2016-09-24 14:43:36
Posty: 112
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2
Jaki jest rozmiar śruby która mocuje starter do kierownicy w FZ6 S2? Są dwie, jedna od strony kierującego, druga od przodu. Interesuje mnie ta przednia jeśli mają inne rozmiary


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-07-26 10:21:54 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-06-06 09:47:51
Posty: 7
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 698391815
Obecne moto: Yamaha FZ6 2005r
Witam temat tyczy FZ6 z 2005r.
Tak wiem wiem jest opcja szukaj (ale w temacie o wymianie oleju w lagach który przestudiowałem wielokrotnie, jest pisiąt stron o zerwanych tłumikach i kluczach z kija od szczotki itp.) jest też manual/serwisówka itp. w której "wszystko masz napisane" ale, że ze mnie informatyk jak z koziej d...py trąba to od tygodnia próbuję ją ściągnąć ale bezskutecznie (nie podsyłajcie nawet linków skąd mogę ją ściągnąć bo i tak nie dam rady :( ps. jak znajdzie się ktoś, życzliwy to poproszę na kacprzycki@interia.pl ) ale nie o tym chciałem.
Jaki olej w lagach (gęstość nie marka 10W, 15W, 20W przewidują fabrycznie w moim moto) i w jakie ilości 467ml czy 475ml ?
Jaki jest limit długości sprężyny w ladze poniżej którego powinienem je już wymienić?
Jakim momentem dokręcić korek zalewowy u góry lagi 23Nm czy 30Nm?
z góry dzięki za odp.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-07-26 21:40:29 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2016-10-02 14:27:41
Posty: 78
Lokalizacja: Warszawa - Bielany
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 733zero46zero68
Obecne moto: FZ6-S
Podpinam się pod pytanie Kolegi ka_piotrek. Chętnie też przyjmę takowe info na info@cografma.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-07-27 09:02:35 
Legenda forum

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 2044
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: Yamasaki 1100 fz6er5
proszę bardzo. drugi link http://bfy.tw/D3ls

od razu podpowiadam - ten z rocznika 2004 do 2005 da spokojnie radę, jakieś większe zmiany dopiero w roczniku 2005 były...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-07-27 10:21:08 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2010-11-08 15:23:23
Posty: 1961
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Note 8
Obecne moto: Kilofazer 2005
ka_piotrek napisał(a):
Jaki olej w lagach (gęstość nie marka 10W, 15W, 20W przewidują fabrycznie w moim moto) i w jakie ilości 467ml czy 475ml ?

10w - 467ml na lagę
http://www.dobierz-olej.pl/motocykle?FO ... m=78&d=996


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-07-27 11:43:35 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-06-06 09:47:51
Posty: 7
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 698391815
Obecne moto: Yamaha FZ6 2005r
Dzięki Panowie. ps. misiakw nawet nie wiedziałem, że takie rzeczy można nagrywać - szacun :p
Słuchajcie wczoraj dzwoniłem do jednego z warszawskich serwisów (nie będę podawał nazwy) o koszt wymiany oleju w lagach - 300PLN (bez materiałów) i tu Pan się zaczął "doktoryzować", że to trzeba zrobić porządnie (lol), wyczyścić, zalać nowym, ODPOWIETRZYĆ i wyregulować.
I teraz pytanie - prawdę gada z tym odpowietrzaniem czy wczoraj przesadził z alko? A jeżeli prawdę to jak niby to magiczne odpowietrzanie się robi - bo jemu już wiem na pewno, że zarobić nie dam :D :D :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-07-27 13:37:19 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2010-11-08 15:23:23
Posty: 1961
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Note 8
Obecne moto: Kilofazer 2005
Odpowietrzać trzeba Upsy. Zwykłe lagi się zalewa, wrzuca się do niej graty, zakręca korek i po robocie.
U mnie na kanale masz odcinek o tym jak to zrobić w upsach, ale w zwykłych lagach jest jeszcze łatwiej. Spokojnie dasz sobie radę sam - bo to żadna filozofia!
https://www.youtube.com/watch?v=povUZOTaSJ4&t=1081s


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-07-27 18:41:57 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2016-09-24 14:43:36
Posty: 112
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2
Czy wydech razem z katalizatorem z fazera S1 600, podejdzie bez żadnych przeróbek do S2? Wiem, że kat w S1 podobno był krótszy ale to pewnie sama pucha a długość całości ta sama, dobrze myślę?
Mocowania są te same?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org