Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2017-07-28 08:12:28 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-06-06 09:47:51
Posty: 7
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 698391815
Obecne moto: Yamaha FZ6 2005r
[quote="rhazz"]
U mnie na kanale masz odcinek o tym jak to zrobić
Dziękuję.
ps. Rhazz nie ma chyba Twojego odcinka na YT, którego bym nie oglądał :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-07-28 08:12:28 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714

PostNapisane: 2017-07-28 08:15:55 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2010-11-08 15:23:23
Posty: 1969
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Note 8
Obecne moto: Kilofazer 2005
ka_piotrek napisał(a):
rhazz napisał(a):
U mnie na kanale masz odcinek o tym jak to zrobić
Dziękuję.
ps. Rhazz nie ma chyba Twojego odcinka na YT, którego bym nie oglądał :)

Brawo Ty!!! :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-07-30 18:17:40 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-04-15 18:21:40
Posty: 8
Lokalizacja: Tu i tam
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600 2000r.
Czy mogę wsadzić do fazera 600 z 2000 roku silnik z 2003?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-07-30 19:14:21 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2012-01-29 15:38:22
Posty: 1281
Lokalizacja: Szprotawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 697 226 949
Obecne moto: fzs 600 fazer 2000r
Tak, to ten sam piec

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-14 09:38:56 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-04-07 20:13:41
Posty: 24
Lokalizacja: Nowy Sącz
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2 SA 2007r.
Zatrzymałem się wczoraj pod orlikiem bez problemu odpalał cały czas od strzała odkąd go kupiłem, a jak chciałem wracać później do domu, to nie odpalał w ogóle panel się nie załączał ani nic... próbowałem na popych go odpalić i dalej nic...więc ściągnąłem siedzenie i patrzyłem jakie mam klucze
a zapłon był na "ON" cały czas i nagle po jakichś 3-4minutach się panel załączył sam z siebie i szybko starter nacisnąłem i odpalił od strzała bez duszenia itp
dojechałem do domu bez gaszenia i jak zgasiłem i próbowałem zapalić to panel się załączył ale było takie ciche pstrykniecie jak wcisnąłem starter i od tego czasu w ogóle się nie włączył już do wieczora... a np alarm się załączał tylko bez mrugania kontrolkami i kierunkowskazami itd

Wieczorem poruszałem kablami pod siedzeniem i normalnie startował i dzisiaj rano też odpalił i dojechałem do pracy... co to mogło być ?

Jeśli się powtórzy to pojadę do mechanika, ale zastanawiam się czy to nie tylko przez drgania czy coś gdzieś się poruszyło czy jakaś grubsza sprawa?

E: i zresetowało zegar i TRIP A i B


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-14 11:18:11 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2014-04-24 14:24:37
Posty: 203
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski / Częstochowa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2
Przeczyściłbym na twoim miejscu klemy i sprawdził napięcie na akumulatorze.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-14 18:53:05 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 352
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
koperta4512 napisał(a):
Przeczyściłbym na twoim miejscu klemy i sprawdził napięcie na akumulatorze.


...i jeszcze wszystkie kostki posprawdzać, psiknąć jakimś "stykiem" i powinno być gitara :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-16 12:22:31 
Legenda forum

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 2073
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: Yamasaki 1100 fz6er5
si, wygląda jak problem z stykami.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-20 09:09:26 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2017-01-26 15:56:37
Posty: 90
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz6n 04
Szykuje się u mnie wymiana napinacza rozrządu (Fz6n RJ 074). Czy są jakieś różnice w budowie napinaczy w FZ6 od 2004r. w górę, żeby jakiejś w miarę świeżej używki szukać (jeśli tak to do którego roku) ? Czy może lepiej celować w manualny napinacz typu APE, lub zlecić komuś ogarniętemu dorobienie na wzór oryginału?
Edit: Wg wyszukiwarek części ze strony Yamahy napinacze w Fz6 od 2004-2009 mają taki sam numer częsci, co sugerowałoby taką samą budowę ? (nr 5SL122101000) taki sam numer mają też te z R6 rocznik 2004-2005. Cena nowego na dzień dzisiejszy to 816.84+ przesyłka, lub aukcja z Ebay, z której wychodzi około 650zł ze wszystkim. Może komuś takie info się przyda. Pzdr. http://www.ebay.pl/itm/Yamaha-5SL122101 ... Sw~y9ZLx1q


Ostatnio edytowano 2017-08-22 19:33:40 przez denat, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-21 19:55:24 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2015-10-26 15:03:27
Posty: 213
Lokalizacja: Myszków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: CBF 1000FA
Nie dziaduj, kup nowy napinacz. Po zamontowaniu nowego masz spokój na kilka lat. Kupno używanego to loteria.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-09-30 19:39:21 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2016-06-17 20:27:12
Posty: 52
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fzs 600 1999r
wsadzać denso iu27 irydowe czy cr9e ngk do fzs 600 1999r


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron
Administracja forum: admin@motocykl.org