Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2010-08-30 20:32:55 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2009-03-07 20:39:35
Posty: 268
Lokalizacja: Lublin
nie ma luzu, zrobiłem tak jak mówiliście na stopke i sprawdzam czy jest luz- nie ma, kiera kręci sie normalnie, potem podleciałem do mechanika, łożysko wygląda spoko nie ma luzu, może to po prostu coś innego, zero objawów typu wężykowanie albo żadne walenie w zakręty, blokowanie, czarna magia


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-08-30 20:32:55 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2010-08-31 13:21:59 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2009-04-28 10:19:35
Posty: 653
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 603873840
Obecne moto: Thundercat
Jarosław napisał(a):
czarna magia


jeśli to nie łożysko główki, to musi być.... stycznik świateł hamowania :lol:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-08-31 17:52:59 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2009-03-07 20:39:35
Posty: 268
Lokalizacja: Lublin
stalowy oplot stuka :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-09-28 17:30:12 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2010-05-16 16:15:20
Posty: 9
Płeć: Mężczyzna
GG: 7928633
Wojtas widze że moto postawileś na kolektorze na dechach. A ma ktoś fotki stojaka pod rame ?? bo najwiekszy motyw żeby moto sie nie przewaliło przy tej operacji. Czy może podwieszałeś dodakowo rame na linie ?? \ma ktoś jakieś patenty ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-09-28 19:03:48 
Legenda forum

Dołączył(a): 2009-07-15 23:58:19
Posty: 3139
Lokalizacja: Łódź/Pabianice
Płeć: Mężczyzna
GG: 5396190
Telefon: 79273536dwa
Obecne moto: Yamaha MT-09 Tracer
Albo wieszam na pasie za ramę pod sufit albo stawiam na kolektorach tak że się nie chwieje ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2011-06-14 18:24:02 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2010-03-30 15:47:39
Posty: 51
Lokalizacja: Oleśnica
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Kilofazer
ja ustawiałem cegły, następnie deski i dopiero na nich ustawiałem motocykl. Z obu stron motocykla takie same konstrukcje. Moto stawiam na ramie. Fazerek stał stabilnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2011-07-03 20:36:15 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2010-07-18 21:10:47
Posty: 81
Lokalizacja: Żabia Wola, Warszawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 2542577
Telefon: 691-931-328
Obecne moto: 2 x fzs600
wymiana prosta sprawa, u mnie już nowiutkie :D a pod moto puszka z farbą oraz cegła i gitara jeszcze tak stabilnie nie stał nigdy :lol:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2011-08-23 21:02:36 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2011-07-29 00:05:26
Posty: 68
Lokalizacja: Lublin/Lipsko
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
Rozumiem, że po wymianie należy pojeździć kilkaset kilometrów po czym jak łożysko się ułoży zdjąć kierownicę i dociągnąć tą nakrętkę i kontrę jeszcze raz?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-05-24 23:43:32 
Niemowlak

Dołączył(a): 2011-07-12 11:03:37
Posty: 17
Lokalizacja: Łódź
Płeć: Mężczyzna
GG: 8919774
Obecne moto: FZ6 2007
Panowie a pytanie takie odnośnie tematu.

Po wymianie łożyska moto zaczęło wężykować... czym to może być spowodowane jeżeli luz został skasowany ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-05-25 00:17:14 
Legenda forum

Dołączył(a): 2009-07-15 23:58:19
Posty: 3139
Lokalizacja: Łódź/Pabianice
Płeć: Mężczyzna
GG: 5396190
Telefon: 79273536dwa
Obecne moto: Yamaha MT-09 Tracer
za ciasno dokrecone


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-05-28 19:24:53 
Niemowlak

Dołączył(a): 2011-07-12 11:03:37
Posty: 17
Lokalizacja: Łódź
Płeć: Mężczyzna
GG: 8919774
Obecne moto: FZ6 2007
Dziękuje


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-06-05 20:17:22 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2011-09-30 14:36:01
Posty: 92
Lokalizacja: Drogomyśl
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
wymienilem dzis lozyska, gdy kolo przednie jest w gorze i ruszam lagami przod tyl to nie slychac stukania lecz gdy kulam moto i hamuje pulsacyjnie to sluchac lekki stuk, czy lozysko za slabo dokrecilem?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-07-18 07:54:29 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2010-09-17 15:26:48
Posty: 145
Lokalizacja: Lubin
Płeć: Mężczyzna
GG: 3923631
Telefon: E52
Obecne moto: FZ6 N 06 BLACK
w temacie łożysk FZ6
Panowie mam zamiar się zabrać za główkę od poniedziałku przy urlopie.
I pytanie czy torx-y z otworami na główce ramy należy poluzować?
Pytam bo nie mam takiego torxa i nie wiem czy zakupić czy jest zbyteczny, jesli zamówić to jaki rozmiar tego klucza.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-07-19 15:53:27 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2011-07-24 13:26:40
Posty: 667
Lokalizacja: Tarczyn
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 794 749 233
Obecne moto: Yamaha Fazer 1000
Panowie wymieniłem w fswoim fzs 600 dzisiaj łożysko głowki ramy. Rozbierając przeżyłem szok bo było jeszcze oryginalne łożysko kulkowe firmy KOYO. Założyłem wszystko jak się należy oczywiście nowe łożyska są stożkowe... I teraz mam problem po złożeniu wszystkiego kierownica nie ma luzów , nic nie stuka nie puka , nie chodzi za sztywno ani za ciężko natomiast jak puszczę kierownicę to robi się shimmi na kierownicy. Opony mam z końca 2010 roku także raczej nie jest to wina opon ? Co zrobiłem nie tak ? albo czy ktoś ma jakiś pomysł co to może być jeszcze ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-07-19 23:19:27 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2011-03-26 14:44:55
Posty: 355
Lokalizacja: Ślaskie, Katowice
Płeć: Mężczyzna
GG: 13786331
Obecne moto: fzs 600
bartek-keks
na moje oko zbyt ciasno dokrecone

popuść sprawdz to 3 minuty roboty


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: pawcio81


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org