Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2013-04-23 12:34:22 
Niemowlak

Dołączył(a): 2012-07-08 16:29:35
Posty: 22
Lokalizacja: Wrocław/Kędzierzyn-Koźle/Grudynia Wielka
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6
Szkoda że dopiero tera to wrzuciłeś ;/ nie wpadłbym na to żeby poszperać na granicą. Świetny zestaw można z tego złożyć w bardzo dobrej cenie.

EDIT: przedmówca nie wiedzieć czemu usunął posta. oto linki które podał: http://shop.marksman-ind.com/33-1001-se ... 2962-p.asp oraz http://shop.marksman-ind.com/33-1003-se ... 3484-p.asp


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-04-23 12:34:22 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2013-04-23 19:59:25 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2011-09-30 14:36:01
Posty: 92
Lokalizacja: Drogomyśl
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
Sorki bo to na telefonie wrzucalem i mi jakieś głupoty wychodziły, miałem poprawie wrzucić wieczorem, dzięki za zrobienie tego za mnie :-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-04-23 20:09:55 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2010-07-19 15:37:48
Posty: 80
Lokalizacja: Czechowice-Dz/Kraków
Płeć: Mężczyzna
GG: 2450261
Obecne moto: YZF 600
Nie wiem czy dobrze patrzę ale cena z przesyłką wychodzi kosmiczna.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-04-23 21:13:43 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2011-09-30 14:36:01
Posty: 92
Lokalizacja: Drogomyśl
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
Jedynie zamówić więcej i przez znajomego w UK aby nie płacić tyle za wysyłkę.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-04-24 10:04:26 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2010-07-19 15:37:48
Posty: 80
Lokalizacja: Czechowice-Dz/Kraków
Płeć: Mężczyzna
GG: 2450261
Obecne moto: YZF 600
Kurcze nie wiem szczerze mówiąc co teraz zrobić. Koszt samych łożysk najlepszej jakości wychodzi w granicach ~ 75-80zł. Najtańsze zestawy do wyjęcia z nich samych uszczelniaczy znalazłem za 100zł i to trochę dużo. Nigdzie nie znalazłem kompletu łożysk dobrej jakości z uszczelniaczami przeciwpyłowymi. Dlaczego w ogóle ciężko dostać porządny zestaw łożysk do główki ramy tylko wszędzie są "olbole" o których nikt raczej dobrze nie mówi.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-04-25 10:55:14 
Niemowlak

Dołączył(a): 2012-07-08 16:29:35
Posty: 22
Lokalizacja: Wrocław/Kędzierzyn-Koźle/Grudynia Wielka
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6
Weź pod uwagę to że może twoje uszczelniacze będą niezniszczone i nie będzie konieczności ich wymiany. Ja już jestem po wymianie łożysk w serwisie i jak oddali mi stare łożyska to i również uszczelniacze. Ale wydają mi się dobre... Muszę je wyczyścić i wtedy ewentualnie wyślę Ci zdjęcia i możemy się jakoś dogadać jak Ci będą pasować.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-11-17 20:17:46 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2012-05-07 19:54:35
Posty: 103
Lokalizacja: Więcbork
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S
Warto załozyc ten zestaw PROX ?

http://allegro.pl/lozyska-glowki-ramy-y ... 33108.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-03-24 19:00:29 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2013-12-30 17:33:20
Posty: 62
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 Black Edition
U mnie sprawa wygląda tak ze lekko trzepie kierownica przy mocnym dochamowaniu, i lekko strzela w kierownicy na dziurach, tu moje pytanie, jak dokręcić łożysko główki ramy? Wiem że i tak i tak je trzeba wymienić,ale pytam żeby chociaż chwilowo zniwelować luz (do najbliższej wypłaty). Czy trzeba dokręcić tą duża srebrną śrubkę jak w punkcie 10?
"10. Odkręcamy nakrętkę trzymającą górną półkę, klucz nr 27 płaski lub nasadowy, zdejmujemy półkę" Nie wiem czy dobrze mnie rozumiecie,ale chodzi o tą śrubkę na samej górze zdjęcia której kawałek został ucięty http://bkffh6pcbf9n.az.pl/teoriasumy.pl/xenon/13.JPG czekam na odpowiedź i pozdro :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-03-24 22:06:27 
Niemowlak

Dołączył(a): 2012-07-08 16:29:35
Posty: 22
Lokalizacja: Wrocław/Kędzierzyn-Koźle/Grudynia Wielka
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6
To na pewno nie ta śruba. Z tego co się orientuję to do dokręcenie łożyska jest potrzebny klucz hakowy (chyba tak się nazywa :) ), że tak powiem trochę przypomina sierp. Wtedy dokręca się to co jest pod tą górną półką. Jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-06-07 00:41:21 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2013-04-19 00:16:17
Posty: 51
Lokalizacja: Poznań
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZS 600 Fazer
Wojt@s, masz może gdzieś zdjęcia do tego poradnika. Te które były jak widać nie działają, a bardzo by się przydały.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-06-30 19:07:57 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2013-07-31 23:23:16
Posty: 312
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 1000
odkopuje, ale przypadły by się te zdjęcia... wojtas jest możliwość wgrania ich od nowa?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-07-01 08:08:09 
Legenda forum

Dołączył(a): 2009-07-15 23:58:19
Posty: 3139
Lokalizacja: Łódź/Pabianice
Płeć: Mężczyzna
GG: 5396190
Telefon: 79273536dwa
Obecne moto: Yamaha MT-09 Tracer
Poszukiwania zdjęć trwają, jak się nie znajdą to musi trafić jakieś kot na łożysko główki ramy to się cyknie na nowo.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-09-24 08:07:46 
Niemowlak

Dołączył(a): 2014-09-14 17:13:39
Posty: 29
Lokalizacja: Supraśl
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6
i jak zdjęcia się przypadkiem nie znalazły ?


jakby ktoś jeszcze szukal to znalazłem na innym forum fz6
http://www.600riders.com/forum/how-to-s ... rings.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-12-12 22:28:18 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2014-08-24 13:21:08
Posty: 73
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ6 2005r
Rozebrałem swój sprzęt prawie doszczętnie. Potrzebuje m.in. łożyska główki ramy, ale patrząc na Alledrogo są tylko stożkowe a ja mam kulkowe. Czy to są jakieś zamienniki i będą pasować czy mam szukać tylko kulkowych do FZ6 2005?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-12-12 23:53:10 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2012-02-23 16:33:37
Posty: 375
Lokalizacja: 3miasto / Kołobrzeg
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: VFR 800 Vtec
Bierz stożkowe, jeżeli napisane jest, że są do Twojego modelu. Teoretycznie stożkowe są nawet lepsze, ale ostatecznie wszystko sprowadza się do tego jakiej firmy łożysko bierzesz.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org