Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 265 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2013-03-17 21:44:20 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2010-09-24 17:27:41
Posty: 149
Lokalizacja: okolice Częstochowy :-)
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fz6 fazer s2
i jeszcze dodam że faktycznie wielkiej filozofii nie ma żeby to zamontować ( nie taki diabeł straszny ) :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-03-17 21:44:20 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2013-03-18 00:29:56 
Moderator globalny

Dołączył(a): 2012-04-20 21:21:46
Posty: 538
Lokalizacja: Kamionna k. Węgrowa - WWE
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Samsung Galaxy S4 :P
Obecne moto: Kocio
Dokładnie, nie ma co sie bać. Najbardziej mozolne to jest przerobienie czujnika żeby było git a reszta to czysta przyjemność :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-04-03 22:57:11 
electronic supersonic

Dołączył(a): 2008-08-04 21:17:27
Posty: 1712
Lokalizacja: Koło Koła
Płeć: Mężczyzna
GG: 1045321
Telefon: czarny
Obecne moto: Tiger 1050
To jeszcze nie jest wersja na która wielu czeka ale unowocześniłem jeszcze odrobinę dotychczasową wersję.Różni się od starej tym że nie ma tej dużej puszki na środku. Cała elektronika mieści się w obudowie wyświetlacza więc przeciągamy jedynie kabel i po sprawie. Całość działa jak poprzednio. również nie da się uszkodzić przez złe podłączenie , jest wodoodporny i ma tylko dwie kalorie :D.

http://allegro.pl/show_item.php?item=3150461071

wersja stara w czerwonej obudowie również jest cały czas tak jak i wersja w licznik niedługo wystawię aukcję odpowiednią.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-11-25 12:02:53 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2013-11-25 11:38:46
Posty: 1
Lokalizacja: Zielona Góra
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS600
Odświeżam trochę temat. Chyba jestem sierotą techniczną. Kupiłem zestaw od Robgie i podjąłem się próby montażu. I nawet wyszło, działało kilka dni. Później coś się zacięło przy zmianie biegów i przestał działać wyświetlacz. Przy rozbiórce okazało się, że jeden dorobiony pin w czujniku luzu obluzował się i zakleszczył z tym małym "grzybkiem" który przesuwa się po pinach (przepraszam ale nie wiem jak on nazywa się profesjonalnie). Niestety przy próbie zmiany biegu urwał się i dlatego przestał działać wyświetlacz. I teraz nie mam ani wyświetlacza ani czujnika luzu. Pytanie moje: czy da się jakoś wymienić ten "grzybek"?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-16 22:03:57 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-01-03 09:42:30
Posty: 20
Lokalizacja: Oświęcim
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ6 S
Siema Robgie
Mam fz6 z 2005 r i nie mam takiego czujnika luzu jak na zdjęciach z instrukcji ,więc w jaki sposób mam to podłączyć .


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-16 23:38:41 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2012-02-23 16:33:37
Posty: 375
Lokalizacja: 3miasto / Kołobrzeg
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: VFR 800 Vtec
xD


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-17 10:14:47 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 351
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
mlody9026 a nie doczytałeś czasami, że ten wyświetlacz nie pasuje do FZ6 :?: :D

Dlatego ja nie byłem nim zainteresowany, tylko kupiłem inny. Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-18 18:06:29 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-01-03 09:42:30
Posty: 20
Lokalizacja: Oświęcim
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ6 S
No właśnie na to chyba wychodzi że nie doczytałem tego . A ty excop jaki licznik kupiłeś ?.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-19 10:18:40 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 351
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
Dokładnie taki;
[ img ]

Generalnie jestem zadowolony, wszystko działa OK. Musiałem tylko wymyślić patent na zamontowanie tego przy kierownicy, bo jak nie ma plastików to nie ma się czego złapać :?

Podłączone wszystko przy ECU. Przewód fabrycznie krótki i trzeba było dolutować. Poza tym w fabrycznej instrukcji montażu był błąd. Jakbyś z tym działał, to się odezwij abym Ci wysłał "sprostowanie".

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-19 10:50:10 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-01-03 09:42:30
Posty: 20
Lokalizacja: Oświęcim
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ6 S
Dzięki za Info


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 265 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron
Administracja forum: admin@motocykl.org