Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 265 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2012-01-17 02:22:22 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2009-08-26 04:04:34
Posty: 690
Lokalizacja: Lublin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: YZF 600R
Misiek666 średnice Ci się chyba trochę pomyliły :mrgreen: Ja w fazerze dawałem normalne stalowe, tak jak Misiek mówi wcześniej łebki spolerowując(ja robiłem to na papierze ściernym :mrgreen: ), od zewnątrz zakleiłem przy otworach klejem dwuskładnikowym,żeby to uszczelnić. Połączenie przewody-gwoździki za pomocą takich konektorów małych,co się przyczepia do przewodów i nakłada na gwoździki. Każdy konektor w termokurczce, jeździ tak już ponad 2 lata i działa :wink: W kocie pewnie też tak zrobię, od Robgiego mam cały układ, tylko wyświetlacz zmieniałem na niebieski :wink: Zostało czujnik przerobić i podłączyć :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-01-17 02:22:22 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2012-01-17 07:43:27 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2011-09-28 09:12:05
Posty: 1460
Lokalizacja: Kraków,Skawina i inne Wioski :)
Płeć: Mężczyzna
Telefon: zaufania....
Obecne moto: odjechalo w swiat
Misiek666
Bedzie foto story :-)

Wyświetlacz zamontowany. Działa. Dziękuję Robgie.

Co do fotostory- jest kilka aspektów/ ulepszeń które można zastosować. Podzielę się w najbliższym czasie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-02-28 14:15:41 
electronic supersonic

Dołączył(a): 2008-08-04 21:17:27
Posty: 1712
Lokalizacja: Koło Koła
Płeć: Mężczyzna
Telefon: czarny
Obecne moto: Tiger 1050
viewtopic.php?f=30&t=9294


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-03-03 18:08:03 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2011-08-17 14:23:39
Posty: 13
Lokalizacja: Lubin/Zielona Góra
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: yamaha fzs 600
Witam. Mam problem z wyświetlaczem od Robgiego. Otóż wszystko na początku było elegancko, wykonane super, 2 dni spokojnej roboty i wszystko działa cacy. No i teraz zaczyna się pod górkę. Po dzisiejszym lataniu zaobserwowałem że na pozycji N palą się wszystkie segmenty( bez kropki), a na 4 biegu dodatkowo segment ,,a" i ,,d" (czyli wskazuje 9). W czym tkwi problem? Domyślam się że popaliły się diody w układzie...

+ zasilania podpięty pod postojówki tylnych świateł. Czy też winą może być poprowadzenie zasilanie?

Do puszki jeszcze się nie dobierałem więc nie wiem jak sprawa wygląda w środku.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-03-03 18:26:43 
electronic supersonic

Dołączył(a): 2008-08-04 21:17:27
Posty: 1712
Lokalizacja: Koło Koła
Płeć: Mężczyzna
Telefon: czarny
Obecne moto: Tiger 1050
napisz mi dokładnie na którym biegu co się świeci, ale dokładnie. pisz na emaila poradzimy. dioda jeszcze się nikomu nie spaliła ale może jesteś pierwszy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-03-05 19:42:45 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2009-11-23 20:31:27
Posty: 621
Lokalizacja: Wawa Włochy
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: brak
a sprawdzałeś "na sucho" jak się wyświetla ? Bo moim zdaniem to wina złego podłączenia.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-03-05 19:56:09 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2011-09-28 09:12:05
Posty: 1460
Lokalizacja: Kraków,Skawina i inne Wioski :)
Płeć: Mężczyzna
Telefon: zaufania....
Obecne moto: odjechalo w swiat
polaq3 napisał(a):
Witam. Mam problem z wyświetlaczem od Robgiego. Otóż wszystko na początku było elegancko, wykonane super, 2 dni spokojnej roboty i wszystko działa cacy. No i teraz zaczyna się pod górkę. Po dzisiejszym lataniu zaobserwowałem że na pozycji N palą się wszystkie segmenty( bez kropki), a na 4 biegu dodatkowo segment ,,a" i ,,d" (czyli wskazuje 9). W czym tkwi problem? Domyślam się że popaliły się diody w układzie...

+ zasilania podpięty pod postojówki tylnych świateł. Czy też winą może być poprowadzenie zasilanie?

Do puszki jeszcze się nie dobierałem więc nie wiem jak sprawa wygląda w środku.


jeśli problem nie został jeszcze rozwiązany obstawiam zwarcie styków przy czujniki luzu...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-03-05 20:05:25 
electronic supersonic

Dołączył(a): 2008-08-04 21:17:27
Posty: 1712
Lokalizacja: Koło Koła
Płeć: Mężczyzna
Telefon: czarny
Obecne moto: Tiger 1050
Sprawa jest w toku, ja też obstawiam czujnik a dokładniej jakąś niechciana zworkę jednak temat wyjasni się nieco dopiero w weekend.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-03-05 20:10:22 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2011-09-28 09:12:05
Posty: 1460
Lokalizacja: Kraków,Skawina i inne Wioski :)
Płeć: Mężczyzna
Telefon: zaufania....
Obecne moto: odjechalo w swiat
Robgie napisał(a):
okładniej jakąś niechciana zworkę

albo użycie kleju, który przewodzi prąd w efekcie dekoder głupieje...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-03-09 22:18:04 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2011-08-17 14:23:39
Posty: 13
Lokalizacja: Lubin/Zielona Góra
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: yamaha fzs 600
Szopix napisał(a):
a sprawdzałeś "na sucho" jak się wyświetla ? Bo moim zdaniem to wina złego podłączenia.

Tak, ,,na sucho" wszystko działało, problem nastąpił po około 20min jazdy.
Brodzins napisał(a):
albo użycie kleju, który przewodzi prąd w efekcie dekoder głupieje...

Wszystko zalane poxipolem, nie ma możliwości aby przewodził.

Dzisiaj wszystko rozkręciłem i problem ten sam, aby nie rozpieprzać samego czujnika uciąłem skrętkę obok puchy. Przy masowaniu kolejnych przewodów nadal wyskakuje 8 i 9, niestety chyba coś popieprzyło się w układzie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-03-10 04:15:15 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2011-05-11 23:56:13
Posty: 85
Lokalizacja: DWL
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Blue Cat X]
polaq3 napisał(a):
Szopix napisał(a):
a sprawdzałeś "na sucho" jak się wyświetla ? Bo moim zdaniem to wina złego podłączenia.

Tak, ,,na sucho" wszystko działało, problem nastąpił po około 20min jazdy.
Brodzins napisał(a):
albo użycie kleju, który przewodzi prąd w efekcie dekoder głupieje...

Wszystko zalane poxipolem, nie ma możliwości aby przewodził.

Dzisiaj wszystko rozkręciłem i problem ten sam, aby nie rozpieprzać samego czujnika uciąłem skrętkę obok puchy. Przy masowaniu kolejnych przewodów nadal wyskakuje 8 i 9, niestety chyba coś popieprzyło się w układzie.


Weź chłopie:
1. Wyślij ten wyświetlacz(całość) albo
2. rusz 4 litery w moją stronę, w sumie długiego masz po drodze, pytanie cóż moglibyśmy począć - być może stwierdzimy - a no rzeczywiście i doszlibyśmy do takich samych wniosków jak w pkt. 1, zatem wyprzedzam rozwój wypadków i...przejdż do pkt 1. Szybko!! Robi się co raz cieplej...

Zanim to uczynisz to sprawdź może jakaś zwara jest w okolicy wyświetlacza...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-03-10 11:39:02 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2011-08-17 14:23:39
Posty: 13
Lokalizacja: Lubin/Zielona Góra
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: yamaha fzs 600
Misiek666 napisał(a):
Weź chłopie:
1. Wyślij ten wyświetlacz(całość) albo
2. rusz 4 litery w moją stronę, w sumie długiego masz po drodze, pytanie cóż moglibyśmy począć - być może stwierdzimy - a no rzeczywiście i doszlibyśmy do takich samych wniosków jak w pkt. 1, zatem wyprzedzam rozwój wypadków i...przejdż do pkt 1. Szybko!! Robi się co raz cieplej...

Zanim to uczynisz to sprawdź może jakaś zwara jest w okolicy wyświetlacza...

1)Taki mam zamiar.
2)Wczoraj całą procedurę rozbiórki wysłałem gołębiem do Robgiego, warto poczekać co on też ma do powiedzenia;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-03-10 16:54:49 
electronic supersonic

Dołączył(a): 2008-08-04 21:17:27
Posty: 1712
Lokalizacja: Koło Koła
Płeć: Mężczyzna
Telefon: czarny
Obecne moto: Tiger 1050
Wyślij do mnie wymienię co trzeba i będzie śmigać. Nie ma innej opcji to musi działać i będzie działać. Choć pewnie nie uwierzysz ale jesteś pierwsza osoba od 1,5 roku której coś nie działa więc tym bardziej nie ma problemu wymienię.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-03-10 17:58:25 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2011-08-17 14:23:39
Posty: 13
Lokalizacja: Lubin/Zielona Góra
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: yamaha fzs 600
Robgie napisał(a):
Wyślij do mnie wymienię co trzeba i będzie śmigać. Nie ma innej opcji to musi działać i będzie działać. Choć pewnie nie uwierzysz ale jesteś pierwsza osoba od 1,5 roku której coś nie działa więc tym bardziej nie ma problemu wymienię.

Nazwałbym to złośliwością rzeczy martwych:) i tak czasem bywa. W poniedziałek odsyłam, sam już dojdziesz co było nie tak:)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-03-16 11:53:32 
electronic supersonic

Dołączył(a): 2008-08-04 21:17:27
Posty: 1712
Lokalizacja: Koło Koła
Płeć: Mężczyzna
Telefon: czarny
Obecne moto: Tiger 1050
Doszła paczka , sprawdziłem i wskaźnik działa poprawnie. na wszelki wypadek zmieniłem kabel ten który uciąłeś na nowy długi i tak jak działał tak działa. Nie wiem co było ale pukałem stukałem nim ruszałem kablami i też nie stało się nic. Więc opcje są dwie albo masz coś źle z czujnikiem przerobione albo naprawdę złośliwość rzeczy martwych.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 265 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org