Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2013-03-28 10:54:22 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2013-03-13 22:42:53
Posty: 7
Lokalizacja: WPI
Płeć: Mężczyzna
Telefon: BB
Obecne moto: FZ6 S2
też zaczynałem od 600 (CBR) i nie dosyć że nie ogarniałem, to jeszcze musiałem jeżdzić po lewej stronie! (Belfast) Miałem podwójnie przerabane ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Re: Ile biegów FZ6
PostNapisane: 2013-03-28 10:54:22 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2013-03-28 11:04:40 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2011-04-07 11:14:27
Posty: 447
Lokalizacja: wrowaw albo wawro ;p
Płeć: Mężczyzna
GG: 1660303
Telefon: 512-933-050
Obecne moto: fz6 Fazer S1 2004r
No i wyszło że moderator to też człowiek i też i robi off topy :P lol

tak w ogóle to rozumiem się pośmiać z chłopaka ale w finale moglibyście pomóc lol...

arthi napisał(a):
Może przeskakujesz od razu z 1 na 3?


Może Arthi ma rację. Faza ma problemy z dwójką która lubi się kończyć i wyskakiwać, szczególnie jak wcześniej ktoś ostro użytkował moto.
I sorry za brak wiary w Ciebie ale może masz jakiegoś bardziej doświadczonego motocyklistę w okolicach który by się przeleciał kawałek na Twoim moto i sprawdził ile jemu się uda biegów wbić...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-03-28 12:20:40 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2011-09-28 09:12:05
Posty: 1460
Lokalizacja: Kraków,Skawina i inne Wioski :)
Płeć: Mężczyzna
GG: 9369302
Telefon: zaufania....
Obecne moto: odjechalo w swiat
jarzombek napisał(a):
No i wyszło że moderator to też człowiek i też i robi off topy :P lol

gdzie niby offtop?
Precyzujemy ile biegów ma moto.
Póki co mamy trzy opcje:
a) 5 biegów
b) 6 biegów
c) 7 biegów

jarzombek napisał(a):
I sorry za brak wiary w Ciebie ale może masz jakiegoś bardziej doświadczonego motocyklistę w okolicach który by się przeleciał kawałek na Twoim moto i sprawdził ile jemu się uda biegów wbić...


Prosta sprawa.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-03-28 13:03:18 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2012-10-23 23:11:58
Posty: 303
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fzs600
arthi napisał(a):
Nic się nie przejmuj docinkami! Ja kupiłem fzs 600 jako pierwsze moto, a nawet nie wiedziałem, gdzie jest sprzęgło, hamulec i jak się wrzuca biegi. :) Może przeskakujesz od razu z 1 na 3?

Gratuluje.....


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-03-28 13:09:30 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2012-08-26 15:31:33
Posty: 416
Lokalizacja: Firlej/Newport
Płeć: Mężczyzna
GG: 28727249
Telefon: 726578606
Obecne moto: fzs 600 99r.
kurcze ludziska ja kupilem mojego fazera to nie wiedziałem gdzie jest kierownica i do czego sluzy ta obracajaca sie manetka po prawej stronie:D a jazde probna zrobiłem na biegu jałowym:P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-03-28 14:12:03 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2011-03-10 22:24:07
Posty: 411
Lokalizacja: DKL- dolnoslaskie krolestwo lądek
Płeć: Mężczyzna
Telefon: E52 :P
Obecne moto: Fz6 S
ja swojego z angli sprowadzałem to do dziś się cieszę, że udało się trafić egzemplarz co nie miał kierownicy po lewej stronie 8)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-03-28 14:22:46 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2011-09-28 09:12:05
Posty: 1460
Lokalizacja: Kraków,Skawina i inne Wioski :)
Płeć: Mężczyzna
GG: 9369302
Telefon: zaufania....
Obecne moto: odjechalo w swiat
To pójdzie do klasyki....


Ja jak się dowiedziałem, że mój fazer był z Niemiec, to najpierw przeczytałem mu Mein Kampf....


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-03-28 14:27:27 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2011-11-11 16:59:41
Posty: 142
Lokalizacja: Pabianice
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 784014516
Obecne moto: FZ1
Brodzins napisał(a):

Precyzujemy ile biegów ma moto.
Póki co mamy trzy opcje:
a) 5 biegów
b) 6 biegów
c) 7 biegów

No jak Wy liczyta?
liczymy od dołu:
D,N,R,P,1,2,3 :D czyli jest 7, ale z półbiegami 14 :D Bo to musi być DL i DH, NL i NH itd.....


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-03-28 14:44:01 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2010-11-08 15:23:23
Posty: 1979
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Note 8
Obecne moto: Kilofazer 2005
Tak czytam cały wątek i co raz bardziej mi ręce opadają :D
Biegów musi być 6 chyba, że Twój motocykl jest jeden jedyny na świecie gdzie Japońscy inżynierowie zapomnieli dorzucić 6 tarczy :P
Najprościej patrzeć na obrotomierz - jeśli przy 100km/h będziesz miał 5tys obr to znaczy że to 6 bieg i wtedy problemu trzeba szukać w skrzyni. Jeśli obrotów będzie więcej to szukasz problemu ze sprzęgłem/ewentualnie ze sobą :P :twisted:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-03-28 15:06:39 
Człowiek Szafka

Dołączył(a): 2008-12-03 13:04:26
Posty: 2646
Lokalizacja: Pulki k.Puław
Płeć: Mężczyzna
GG: 10005580
Skype: Stoodent_2008
Telefon: 693183962
Obecne moto: VFR 800 FI 2000r
rhazz a jak ma niestandardowy napęd? :lol:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-03-28 15:08:54 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2010-11-08 15:23:23
Posty: 1979
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Note 8
Obecne moto: Kilofazer 2005
No na standardowym napędzie takie powinny być wartości :) Jak będą kombinowane zębatki to już się prawdy nie dowiemy :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-03-28 17:16:14 
pośmiali się? na zdrowie

Robert_312 napisał(a):
na deklu masz napisana ilosc 6


Dzięki za info: rzeczywiście na deklu jest 1-N-2-3-4-5-6, nie zwróciłem na to uwagi wcześniej. Czyli jest jakiś kłopot z szóstką, albo z dwójką bo przy 100 km/h mam około 5 tyś obr. Podjadę jak śniegi odejdą do magików niech zobaczą.

Tak by the way, tu jest Link http://www.scigacz.pl/Yamaha,FZ6,model,2006,dane,techniczne,12779,im.html
z danymi do rocznika 2006, chyba że głupoty piszą - 5 biegów.

PS. Sorry za nieskróconego linka, ale wątek jak skracać linki nie działa.


Góra
  
 
PostNapisane: 2013-03-28 22:30:30 
Niemowlak

Dołączył(a): 2011-11-11 20:48:33
Posty: 47
Lokalizacja: Śląsk
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
mi na luzie z podniesionym tyłem koło też się kręci znaczy, że jest 7 biegów. A tak swoją drogą to liczy się ze sprzęgłem czy bez?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-03-28 22:54:25 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2010-11-08 15:23:23
Posty: 1979
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Note 8
Obecne moto: Kilofazer 2005
thundercut napisał(a):
A tak swoją drogą to liczy się ze sprzęgłem czy bez?

:?:
Biegów jest 6... :roll: /luz to nie bieg. Zaraz zaczną wszyscy liczyć i wyjdzie że jedni mają 5 a inni 7...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-03-29 00:19:13 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2010-10-22 21:46:14
Posty: 696
Lokalizacja: Legionowo
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1
to mówicie że jak wciskacie wajchę do dołu to też tam macie bieg?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org