Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2010-03-05 11:32:20 
Jedni potrzebują chleba a inni kartofli - do obiadu :mrgreen:
Przydatne mimo niewielkiej pomocy - redukcje czy zrzucanie biegów jak się człowiek zaczyna z moto zapoznawać... takie tam.. no i szpan oczywiscie :lol:


Góra
  
 
PostNapisane: 2010-03-05 11:32:20 

PostNapisane: 2010-03-05 11:34:06 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-05-28 21:00:27
Posty: 33
Lokalizacja: Przeworsk
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: 2000 FZS 600
U mnie (w sumie pewnie jak i u większości), żeby nie szukać 7 biegu :D
ale też żeby wiedzieć na którym biegu mamy moto w jakiejś tam chwili , a nie patrzeć na obroty i prędkość bo na pewno szybciej jest zerknąć na wyświetlacz, niż obliczać po obrotach i prędkości:)
Poza tym niewielki koszt i głównie to do mnie przemówiło :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-03-05 14:15:25 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2009-05-04 06:57:53
Posty: 147
Lokalizacja: Jaworzno
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS600
memphis napisał(a):
Znalazłem trochę czasu i wkomponowałem wyświetlacz w zegary :)

[ img ] [ img ]

kolego wg mnie powinieneś dodać zielony filtr, taką folię pomiędzy wyświetlacz a szkiełko. Zdecydowanie poprawi to odczyt, bo ze zdjęć widać, że w słoneczny dzień będziesz miał ciężko szybko odczytać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-03-05 19:01:52 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-05-28 21:00:27
Posty: 33
Lokalizacja: Przeworsk
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: 2000 FZS 600
Szczerze mówiąc to nie jest tak źle, jak było przedtem, tzn wyświetlacz był przyklejony do zegarów u góry.
Teraz widać dużo lepiej, ale w słoneczny dzień na pewno nie będzie to aż taka dobra widoczność.
Póki co zostawiam tak jak jest, przynajmniej na razie, a jak będzie bardzo słabo widać, to zmienię kolor podświetlania na czerwony lub pomarańczowy :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-03-05 22:12:52 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2009-12-08 09:33:58
Posty: 446
Lokalizacja: Gdynia
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600 2002
Bez sensu jest ciągnięcie zasilania do wyświetlacza od brązowego przewodu przed wtyczką.
Zasilanie można wziąć bezpośrednio ze złącza żarówki, zamiast której mocujecie wyświetlacz. Górny styk żarówki to odpowiednik brązowego przewodu.

Kolego jak wyrażasz pewną opinię to uzasadnij czasem. Wojt@S


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-03-25 15:22:42 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2008-03-10 13:14:29
Posty: 68
Lokalizacja: Radom
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Hayabusa
No ja juz tez zakonczylem prace z wyswietlaczem!
Wszystko pieknie fuka :)
Robgie - jeszcze raz dzieki!!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-19 10:51:26 
electronic supersonic

Dołączył(a): 2008-08-04 21:17:27
Posty: 1705
Lokalizacja: Koło Koła
Płeć: Mężczyzna
GG: 1045321
Telefon: czarny
Obecne moto: brak
Panowie taka mała prośba , podeślijcie swoje fotki z zamontowanym wskaźnikiem biegu po warunkiem że mogę je wykorzystać tzn umieścić w instrukcji wskaźnika. robgie@poczta.fm jeśli nie to nie przysyłajcie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-19 22:53:04 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2009-08-26 04:04:34
Posty: 684
Lokalizacja: Lublin
Płeć: Mężczyzna
GG: 3946257
Obecne moto: YZF 600R
do Fazera też? jak już są zegary założone do moto, czy tylko zdjęcie zegarów (bo mam jak w domu testowałem:P ) ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-19 23:10:35 
electronic supersonic

Dołączył(a): 2008-08-04 21:17:27
Posty: 1705
Lokalizacja: Koło Koła
Płeć: Mężczyzna
GG: 1045321
Telefon: czarny
Obecne moto: brak
do fazera tez a nawet inne też. na moto jeśli można.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-19 23:39:54 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2009-08-26 04:04:34
Posty: 684
Lokalizacja: Lublin
Płeć: Mężczyzna
GG: 3946257
Obecne moto: YZF 600R
Ok, to poszukam , czy coś mam, ew. zrobię :))

Edit. Które miałem to poszły na pocztę (z 2 fazerów) :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2011-05-23 00:13:11 
Niemowlak

Dołączył(a): 2011-05-15 14:58:22
Posty: 6
Płeć: Mężczyzna
GG: 7736269
Obecne moto: FZS 600 1999r
Zastanawiam się nad zamontowaniem takiego wyświetlacz do mojej Fazerki cały ukłąd zamówił bym od Robiego ale jakos boje sie przerabiać ten czujnik luzu? Nigdzie nie ma dokładnych zdjęć jak to jest wykonane. Ani dokładnego opisu jak wiercic te otwory i jak to ma dokłądnie byc. Jak by ktos miał chwilke czasu i wie jak to zrobić to czekam na odp:) pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2011-05-24 08:37:42 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2011-01-11 15:40:42
Posty: 181
Lokalizacja: Lubin (zDolnyŚląsk)
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600 - 2002
GangSter-a szukałeś na forum?Wszystko jest-zdjęcia i dokładny opis.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org