Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2010-03-04 16:10:18 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2010-01-04 22:30:28
Posty: 190
Lokalizacja: Bielsko-Biala, Wrocław
Płeć: Mężczyzna
GG: 5489957
Telefon: 696191335
Obecne moto: FZ6 Fazer 04
W jakim formacie macie zegar w swoim fazerku w formacie 24h - 13,14,15,16
czy 12h - 1,2,3,4

Czy da sie ustawic zegar na polski system?


Czy zna ktos tryb serwisowy ktory sie uruchamia na wyswietlaczu (mozna tam sprawdzic moc manetki przy odkrecaniu 0-100%, jest tam parametr ktory pokazuje czy moto bylo mocno przewrucone). Pokazywal mi to handlarz od ktorego mam moto wchodzil w to kombinacja przyciskow reset i select ale nie umie znalesc informacji na ten temat.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-03-04 16:10:18 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2010-03-05 10:29:53 
Założyciel forum

Dołączył(a): 2005-06-15 18:42:35
Posty: 738
Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa
Płeć: Mężczyzna
GG: 2398438
Obecne moto: Brak. Alfa Romeo 147
Google twoim przyjacielem: http://www.fz6-forum.com/forum/fz6-technical/181-throttle-position-sensor-issues-you-experiencing-poor-idle-mileage-stalls.html#post227


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-03-05 23:20:57 
Niemowlak

Dołączył(a): 2010-02-04 18:36:02
Posty: 46
Lokalizacja: Kaszuby
Płeć: Mężczyzna
GG: 3157648
Obecne moto: FZS 600
tylko nie krzyczcie :D może i głupie pytanie, ale po prostu nie wiem. Da się w fzs 600 przestawić/przeprogramować licznik mil na kilometry?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-03-07 20:46:08 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2010-01-04 22:30:28
Posty: 190
Lokalizacja: Bielsko-Biala, Wrocław
Płeć: Mężczyzna
GG: 5489957
Telefon: 696191335
Obecne moto: FZ6 Fazer 04
Wiem ze sie da przestawic wyczytalem to na forum angielskim.
Badajze ustawiasz tryb co pokazuje obroty i przytrzymujesz oba guziki na pare sekund.

tutaj poczytaj


NAPISZCIE JAK U WAS POKAZUJE TEN ZEGAR


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-03-07 20:51:17 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-09-08 23:00:02
Posty: 22
Lokalizacja: Warka
nu nu nu z tego co gdzieś czytałem to chłopaki wypowiadali się ze nie da się zmienić tylko trzeba go przeprogramować ale tu proszę o ewentualna korekcje ludzi z większa wiedza


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-03-08 13:32:39 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2010-01-04 22:30:28
Posty: 190
Lokalizacja: Bielsko-Biala, Wrocław
Płeć: Mężczyzna
GG: 5489957
Telefon: 696191335
Obecne moto: FZ6 Fazer 04
Lista bledow

Tutaj jest jak co testowac, lista bledow i do czego slyzy kazdy numer diagnostyczny:
kliknij na link i znajdz "Sensor operation table"
Sensor operation table page 341

Fault Code: 30
Diagnostic Code: 08
Symptom: The motorcycle has overturned.

Probable cause of malfunction:
Overturned.
Malfunction in ECU.

Znalazlem ten blad w historii, zreszta moj lezal nawet widac :), moze sie przydac to info komus przy zakupie motocykla.

Sa tez jakies ustawienia Co emisji spalin ale jeszcze nie wiem co i jak ponizej jest filmik w youtube ale po wlosku moze ktos to przetlumaczy ?
http://www.youtube.com/watch?v=YxWWxb82Q8s

PS: Nie udalo mi sie przestawic mojego z mph na kmh

Wstepnie wychodzi na to ze wszystkie fz6 maja zegar 12h


Ostatnio edytowano 2010-03-09 01:25:47 przez seba.kwiat, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-03-08 22:49:27 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2008-06-29 09:23:07
Posty: 672
Lokalizacja: CCH
Płeć: Mężczyzna
GG: 3280985
Telefon: Nokia
Obecne moto: Gladius 650 mit ABS
A to ciekawe funkcje...
Ktoś coś wie więcej..?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-03-08 23:59:47 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2010-01-04 22:30:28
Posty: 190
Lokalizacja: Bielsko-Biala, Wrocław
Płeć: Mężczyzna
GG: 5489957
Telefon: 696191335
Obecne moto: FZ6 Fazer 04
wszystko jest w tych materialach odemnie po angielsku

dlg 62 - pokazuje ilosc bledow hisorii
dlg 61 - pokazuje numery bledow historii (jesli jest tam numer 30 to moto lezalo)

a jezeli moto ma oznaki wywrotki a nie ma tam bledu 30 to ktos wykasowal historie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-13 16:31:48 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2010-01-09 00:32:33
Posty: 239
Lokalizacja: 100LYCA
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: VFR 800 - 2007
seba.kwiat napisał(a):
Lista bledow



PS: Nie udalo mi sie przestawic mojego z mph na kmh

Wstepnie wychodzi na to ze wszystkie fz6 maja zegar 12h


Seba da się przestawić z mil na km ... mamy ( chyba???) to samo moto ... grzebiąc w kodach serwisowych przypadkiem przestawiłem ... Pocmyram i napisze Ci jak mi to wyszło
... Co do zegara ... też nie mogę go zmucić do liczenia powyżej 12 :(
Pozdrawiam
Tomek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-13 18:50:16 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2010-01-09 00:32:33
Posty: 239
Lokalizacja: 100LYCA
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: VFR 800 - 2007
A więc ...
potrzeba do tego ... :?:
dwa browary,moto,kluczyk i kilka chwil
step 1
........ otwierasz browara ( pierwszego)
step 2
......... kluczyk w pozycje zapłonu
step 3
......... wciskasz select i trzymając nastepnie reset
... i gotowe dopijasz browar.
a i step 4
............... drugi browar jest dla mnie :twisted: :D
powodzonka :)
Tomek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-13 20:41:32 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2010-01-04 22:30:28
Posty: 190
Lokalizacja: Bielsko-Biala, Wrocław
Płeć: Mężczyzna
GG: 5489957
Telefon: 696191335
Obecne moto: FZ6 Fazer 04
haha, no i wyjasnione :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-13 20:45:28 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2010-01-09 00:32:33
Posty: 239
Lokalizacja: 100LYCA
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: VFR 800 - 2007
udało się ... ?
:) a browar ... przy okazji :)
szerokości i ... uważaj teraz na wyświetlaczu będzie większa cyfra :)
Tomek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-17 00:59:45 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2009-06-24 19:40:36
Posty: 102
Lokalizacja: Poznań/Swarzędz
Płeć: Mężczyzna
GG: 1318190
Telefon: 508206843
Obecne moto: brak
Siema. To idzie przestawić ten zegar na 24 czy nie, bo sie juz pogubilem w tym temacie :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-04-17 08:45:45 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2010-01-04 22:30:28
Posty: 190
Lokalizacja: Bielsko-Biala, Wrocław
Płeć: Mężczyzna
GG: 5489957
Telefon: 696191335
Obecne moto: FZ6 Fazer 04
nie da sie wszystkie maja 12h


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2011-04-22 00:26:49 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2010-05-22 22:08:39
Posty: 121
Lokalizacja: Łódź
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer 600 SP
w Fazerze 600 też tylko 12h format?

czy gdzieś można przeprogramować licznik z mil na km ?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org