Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2017-10-18 10:09:42 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-05-23 07:52:53
Posty: 304
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer S2
Macao123 no bo przy stacyjce jest antena i odbiornik ale to musi skądś zaciągać dane ;)
Tutaj masz fajnie pokazane jak kodują kluczyki pod inne immo:
https://www.youtube.com/watch?v=vR2JRlqgrz4


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-10-18 10:09:42 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2017-10-18 11:14:39 
Legenda forum

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 2253
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: Yamasaki 1100 fz6er5
Macao123 napisał(a):
Co do immo to myślałem że antena i odbiornik jest w stacyjce i tam jest rozkodowanie sygnału z kluczyka. Dobrze wiedzieć na przyszłość chociaż lepiej żeby ta wiedza nie była potrzebna.


jakby stacyjka dekodowała całość to w kradzionych sprzętach wystarczyło by podpiąć na krótko stacyjkę z pasujacym do niej kodem immobilisera a stara wyłamać i odjechałbyś moto bez kłopotu. dla tego stacyjka to tylko "czytnik" sygnału immo. kod przesyłany jest do kompa żeby go odblokować lub nie (to troszkę jak klawiaturą wpisujesz hasło do kompa, ale odblokowanie kompa dzieje się w systemie operacyjnym, nie klawiaturze).

co do wymiany - jeśli dobrze kojarzę nie musisz wymieniać całego zestawu komp + kluczyk + wszystkie zamki. w kluczyku znajduje sie "kapsułka" z kodem (coś ala karta zbliżeniowa dostępu do drzwi w biurach) w której masz kod przesyłany do kompa, więc jeśli masz stacyjkę/zamki z kluczem, to wystarczy że kupisz kompa z pasującą kapsułką, a ze swojego kluczyka wydłubiesz starą kapsułkę i na nową ją zamienisz.

zasada jest taka:
- kluczyk to zabezpieczenie mechaniczne - ząbki ustawiaja bolce w bębnie zamka/stacyjki pozwalając ją przekręcić. nic więcej.
- kapsułka zawiera kod. ten kod przesłany do kompa odblokowuje samego kompa.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-03-12 11:17:26 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-05-23 07:52:53
Posty: 304
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer S2
Sezon rozpoczęty, po zeszłorocznych problemach z ECU chcę zapomnieć :)
Jak na razie krótki wypad - 100 km, wszytko śmiga idealnie :)

Nie mogę znaleźć tematu o naciągu łańcucha - może ktoś podrzucić?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-03-14 21:48:01 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-09-16 17:34:40
Posty: 36
Lokalizacja: Inowrocław
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6S S2
[ img ]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-03-14 21:51:44 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-09-16 17:34:40
Posty: 36
Lokalizacja: Inowrocław
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6S S2
W niedzielkę też rozpocząłem sezonik - 250km :D i też miałem taki sam problem co Ty z ECU (nieszczęśliwy FUA0015).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-03-14 22:21:40 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2008-02-24 19:17:18
Posty: 182
Lokalizacja: Poznań
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Nikon
Obecne moto: XV535-XJ600-FZS600
Keny napisał(a):

Qrcze. Ja tego rysunku nie rozumiem.
Może ktoś ten naciąg opisać i wyjaśnić? ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-03-14 22:27:48 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2013-12-07 11:23:36
Posty: 376
Lokalizacja: WWY
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Z1000SX
Odległość między skrajnym położeniem łańcucha tj. między łańcuchem przy wahaczu a najdalej od niego, musi się zawierać w przedziale 45-55mm :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-03-14 23:52:08 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2008-02-24 19:17:18
Posty: 182
Lokalizacja: Poznań
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Nikon
Obecne moto: XV535-XJ600-FZS600
Cimaj napisał(a):
Odległość między skrajnym położeniem łańcucha tj. między łańcuchem przy wahaczu a najdalej od niego, musi się zawierać w przedziale 45-55mm :)

Czyli tak...


Załączniki:
lancuch_schemat.jpg [41.63 KiB]
Pobrane 229 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-03-15 00:08:44 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2013-06-03 10:25:19
Posty: 58
Lokalizacja: Środa Wlkp
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS600 1999r.
tak


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-03-15 09:30:35 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2017-07-28 08:56:26
Posty: 119
Lokalizacja: galicja
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6S
Jest jakaś różnica w luzie łańcucha pomiędzy motocyklem postawionym na podstawce a na kołach?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-03-15 10:10:20 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2016-09-30 10:06:24
Posty: 148
Lokalizacja: WS
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 Fazer
raczej jest, tu masz ilustrację : https://www.youtube.com/watch?v=G85YbxpIaew
Ale czy i na ile to jest znacząca różnica, ciężko mi powiedzieć.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-03-15 12:00:23 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2013-01-13 20:48:01
Posty: 150
Lokalizacja: Polkowice
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz6 Fazer S2 ABS
Ja u siebie doświadczalnie wyznaczyłem różnicę, jeśli wahacz jest ugięty pod ciężarem motocykla, to jest około 10 mm luzu mniej. Referencyjne 45-55 mm dotyczy odciążonego całkowicie wahacza, czyli motocykl powinien np. stać na centralce, jeśli ją posiada.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-03-15 12:14:35 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2015-03-27 22:44:10
Posty: 266
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer 04
Macao123 napisał(a):
Jest jakaś różnica w luzie łańcucha pomiędzy motocyklem postawionym na podstawce a na kołach?

Wg instrukcji żadna:

Fazer:
[ img ]

Naked:
[ img ]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-03-15 15:18:47 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-05-23 07:52:53
Posty: 304
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer S2
Dzięki wszystkim za wyczerpanie tematu! :) Zostało tylko sprawdzić jak to u mnie wygląda :)

Keny temat ECU mam opanowany i nawet samo ECU goście mi ogarniają bo mój immo :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-03-15 18:50:04 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-09-16 17:34:40
Posty: 36
Lokalizacja: Inowrocław
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6S S2
Też mam gościa z Bydgoszczy co ogarnia takie tematy :wink:


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org