Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2017-03-06 22:32:40 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-02-10 17:58:10
Posty: 14
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
Siemano, miesiąc temu po 2 latach spędzonych w siodle starego, poczciwego Transalpa, zamieniłem go na starego, poczciwego Fazerka :) Moto w na prawdę fajnym stanie, zachowany w oryginale bez dziwactw co mnie bardzo cieszy.
Jak na razie Czarnucha zalałem nowym olejem i płynem hamulcowym, wjechały też nowe oponki a niebawem wymienię wszystkie klocki, także powoli przygotowuję go do sezonu.

[ img ]

[ img ]

Pozdro! :moto:


Ostatnio edytowano 2018-04-11 21:06:33 przez jck91, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czarnuch :) FZS 600
PostNapisane: 2017-03-06 22:32:40 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

 Tytuł: Re: Czarnuch
PostNapisane: 2017-03-07 00:08:18 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2014-09-23 10:14:43
Posty: 68
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: yamaha fz1 fazer
witam
super maszyna. ja takim nawinąłem tysiące km. Dbaj o niego, a będzie bezawaryjny i zawiezie swojego kierownika na koniec świata...

pozdrawiam
Darek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czarnuch
PostNapisane: 2018-04-11 21:02:37 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-02-10 17:58:10
Posty: 14
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
Mała aktualizacja po roku użytkowania Czarnuszka :)

[ img ]

[ img ]

Zrobiłem / dodałem:

-nowa kanapa od MW Moto
-stelaż i kufer centralny Kappa
-halogeny od majfrendów
-wkrótce wpadnie nowy wydech również od majfrenda

Niebawem wymenię olej i napęd, więc moto będzie w 100% gotowe do sezonu. Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli, mam nadzieję powędrować na Fazim na Bałkany we wrześniu :)

LWG


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-04-11 21:32:30 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-02-05 22:08:59
Posty: 3
Lokalizacja: Białystok
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS600
Czy mógłbyś zrobić dodatkowe zdjęcia mocowań halogenów? Sam szukam sposobu na montaż podobnych.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-04-11 21:40:40 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-02-10 17:58:10
Posty: 14
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
Aktualnie jestem "wyjechany" i nie mam dostępu do moto ;) Ale mocowanie można zrobić bardzo łatwo. W zestawie z tymi halogenami były takie półokrągłe mocowania na gmole z dwoma śrubami do skręcenia. Potrzebna tylko jedna "połówka" tego mocowania.

Takie o:

[ img ]

Boczne osłony chłodnicy w FZS mają akurat wycięcia w środku, które pasują, aby je tam wkręcić, dać pod spód jakieś większe podkładki, ustawić kąt halogena, przykręcić osłony i gotowe ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-04-11 21:45:51 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2008-02-24 19:17:18
Posty: 182
Lokalizacja: Poznań
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Nikon
Obecne moto: XV535-XJ600-FZS600
darekfz1 napisał(a):
... zawiezie swojego kierownika na koniec świata...

Byłem tam już trzy razy! :-D

A "Czarnucha" bardzo ładna.
Widzę też, że już zadbałeś o słabe przednie oświetlenie. :-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-04-11 22:18:32 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-09-22 11:02:11
Posty: 46
Lokalizacja: Środek Polski
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1 fazer
jck91 napisał(a):
Aktualnie jestem "wyjechany" i nie mam dostępu do moto ;) Ale mocowanie można zrobić bardzo łatwo. W zestawie z tymi halogenami były takie półokrągłe mocowania na gmole z dwoma śrubami do skręcenia. Potrzebna tylko jedna "połówka" tego mocowania.

Takie o:

[ img ]

Boczne osłony chłodnicy w FZS mają akurat wycięcia w środku, które pasują, aby je tam wkręcić, dać pod spód jakieś większe podkładki, ustawić kąt halogena, przykręcić osłony i gotowe ;)

Jak to świeci :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-04-11 22:34:09 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-02-05 22:08:59
Posty: 3
Lokalizacja: Białystok
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS600
Dzięki za podpowiedź, w szafie mam z prawie identycznymi mocowaniami, na dniach coś pokombinujemy. Zasilanie przez przekaźnik, czy bezpośrednio pod długie podpiąłeś?

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-04-12 09:38:38 
Chop-luftmysza

Dołączył(a): 2012-09-20 09:21:17
Posty: 1318
Lokalizacja: Piaseczno
Płeć: Mężczyzna
Skype: toperzowy
Telefon: 609siedem46cztery51
Obecne moto: FZS 600
Siema, też takie podmontowałem ale u siebie pod czaszą, 4 małe dziurki od spodu i jest ok.
U mnie słabo mocowanie chłodnicy wyglądało z tym ale u CIebie nawet ok jest.
Jedyna różnica że moję są bez ringów


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-04-12 10:32:14 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-02-10 17:58:10
Posty: 14
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
Piotrek1988 napisał(a):
Dzięki za podpowiedź, w szafie mam z prawie identycznymi mocowaniami, na dniach coś pokombinujemy. Zasilanie przez przekaźnik, czy bezpośrednio pod długie podpiąłeś?

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka


Ringi podpiąłem pod zapłon żeby się świeciły po przekręceniu kluczyka, a same halogeny osobno pod przełącznik, który był w zestawie i wylądował na kierownicy. Do ringów wpiąłem jeszcze przełącznik, żeby w razie czego je wyłączyć jakby się jakieś służby przyczepiły ;)


Józek1972 napisał(a):
Jak to świeci :)


Nie miałem jeszcze okazji wypróbować ich po zmroku, ale nawet w dzień na halogenie + ring widoczność motocykla bardzo się polepsza i na pewno jestem bardziej widoczny na drodze,a to właśnie mi chodziło.


EDIT:

Aha zapomniałem dodać, że te halogeny które ja mam mają dodatkową czerwoną diodę led w środku, która rysuje światłem czerwoną linię pod i przed motocyklem co uważam za zbędne, więc rozkręciłem go i zamalowałem czarnym lakierem te diody.


Ostatnio edytowano 2018-04-12 10:53:59 przez jck91, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-04-12 10:42:06 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 351
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
Bardzo fajnie wygląda z tymi dodatkowymi światłami, gratulacje :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-04-12 14:08:38 
Legenda forum

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 2054
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: Yamasaki 1100 fz6er5
jck91 napisał(a):
Do ringów wpiąłem jeszcze przełącznik, żeby w razie czego je wyłączyć jakby się jakieś służby przyczepiły

zmotywowałeś mine w końcu do zrobienia czegoś co od ponad roku chodzi po głowie - doświetlenia przy długich przedniego koła. też zamierzam móc dodatkowo odciąć oświetlenie :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org