Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2018-07-23 13:56:51 
Legenda forum

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 2053
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: Yamasaki 1100 fz6er5
Assfalt napisał(a):
Owszem wygląda to nie do końca proporcjonalnie, ale jakoś mi się to podoba.
Pomysł, żeby wywalić plastik z tyłu te już rozważałem i robiłem nawet przymiarki jakby to wyglądało:
1.
2.
3.

Tylko zastanawiam się czym to ładnie mógłbym zabudować oraz jaką lampę stop zastosować?

no moim zdaniem jeśli by to zrobić tak ze (patrz na zdjęcie poniżej):
- przedłużyć tę rurę co idzie z dołu (jak czerwona linia)
- w miejscu żółtego prostokąta dać zamiast siedzenia plastik zasłaniający zadupek (coś jak w przykłądzie powyżej lub takiego małego, lekkiego jak w aprilli tuno), wtedy można by tam od dołu załadować światła - coś jak w nowszych SV'kach. niekoniecznie mam na myśłi to ze mają być to pasy led, ale że wkomponowane w tę "płaszczycnę" od dołu (choć akurat te pasy mi się podobają)
- zbiorniczek płynu i wszystkie kable i inne gadżety które masz w tym "trójkącie" zaznacznym rtóżowymi strzałkami przenieśc pod bak lub w nowododany zadupek z tyłu tak żeby zrobić tam prześwit ajk w scramblerach

to wyszło by to co chcesz - żubr a nie urwane moto. szczególnie że fakt wywalenia elementów z tego trójkąta jeszcze bardziej optycznie przeniósł by ciężar do przodu.
[ img ]

oczywiście to moje zdanie, nie musisz się z tym zgadzać i zrób jak chcesz. ja jednak sądzę że każdą propozycję nalezy wysłuchać - może ci się coś spodoba... a dco do aprilki i sv'ki i prześliwtu w scramblerze - zdjęcia poglądowe poniżej:
[ img ]
[ img ]
[ img ]


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Re: FZS 600 - Assfalt
PostNapisane: 2018-07-23 13:56:51 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2018-07-23 14:11:11 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2017-04-23 19:38:57
Posty: 62
Lokalizacja: Wrocław
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
Dzięki wielki za sugestię! Jest to propozycja, do uwzględnienia.
Plan mam następujący, doprowadzić moto do stanu sprzed wypadku - dziś jedzie przyczepką do serwisu - i jeszcze w tym sezonie pojeździć na obecnym moto.
Zima będzie okresem kiedy ruszą dalsze analizy i pomysły.

Ciągle się zastanawiam nad tym bobberem z bazą od Shadow albo inne cruisera:
Przykład:
[ img ]
ps
a Swiatła w SV'ce też mi się zawsze podobały :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-07-23 18:20:39 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2018-05-24 22:26:03
Posty: 100
Płeć: Pół człowiek pół muffin
Obecne moto: nie 1
Assfalt napisał(a):
Mnie się podoba ten patent, bo przypomina o żubra, który zapomniał o dniu nóg na siłowni

czyli taki Ducati Diavel?
Ten błotnik też możesz sobie z dukata zapożyczyć.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-07-23 19:12:12 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2017-04-23 19:38:57
Posty: 62
Lokalizacja: Wrocław
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
morf&na napisał(a):
Assfalt napisał(a):
Mnie się podoba ten patent, bo przypomina o żubra, który zapomniał o dniu nóg na siłowni

czyli taki Ducati Diavel?
Ten błotnik też możesz sobie z dukata zapożyczyć.


Zgadza się:
[ img ]

Nie wiem czy to dobry pomysł tak zapożyczać, raczę wolę coś samemu dopasować z uniwersalnych albo fazerowskich części.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-07-23 21:09:48 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2018-05-24 22:26:03
Posty: 100
Płeć: Pół człowiek pół muffin
Obecne moto: nie 1
morf&na napisał(a):
Ten błotnik też możesz sobie z dukata zapożyczyć.

To metafora taka była. Oczywiście, że nie sugerowałem kupna oryginalnej częsci Ducati.
Miałem na myśli kupno błotnika w tym stylu. Kiedyś widziałem takie na ebayu.


Załączniki:
blotnik1.jpg [124.93 KiB]
Pobrane 149 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-07-25 19:41:45 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2017-04-23 19:38:57
Posty: 62
Lokalizacja: Wrocław
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
Dziś mechanik zabrał mój sprzęt do serwisu.
Pierwszy rzut oka na moto i powiedział, że niestety obie lagi mogą być krzywe, tak, że nie uratujemy tego.

Zaczynam się powoli informacyjnie rozglądać za lagami... czy ktoś coś może polecić jakiś sklep? 8)
W grę wchodzą tylko nowe, wiec nic po używkach, chyba że jest to ktoś kto ma swój sprzęt od nowości, albo zna na 1000% historię danych lag i wie, że nigdy nie brały udziału w żadnym wypadku/kolizji/ stłuczce.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-07-25 20:13:37 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2012-01-29 15:38:22
Posty: 1281
Lokalizacja: Szprotawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 697 226 949
Obecne moto: fzs 600 fazer 2000r
Wal do rhazz

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-07-25 21:22:18 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2010-11-08 15:23:23
Posty: 1963
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Note 8
Obecne moto: Kilofazer 2005
J@ck napisał(a):
Wal do rhazz

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

mom. priv ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-07-25 23:02:04 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2008-02-24 19:17:18
Posty: 182
Lokalizacja: Poznań
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Nikon
Obecne moto: XV535-XJ600-FZS600
rhazz napisał(a):
mom

A nie można powiedzieć normalnie, po polsku "mam"?
Może to nie ma znaczenia, ale milej się czyta i łatwiej rozumie ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-07-25 23:05:13 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2017-04-23 19:38:57
Posty: 62
Lokalizacja: Wrocław
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
toooomelo napisał(a):
rhazz napisał(a):
mom

A nie można powiedzieć normalnie, po polsku "mam"?
Może to nie ma znaczenia, ale milej się czyta i łatwiej rozumie ;-)


Myślę, że Faza celowo to napisał, a na co dzień używa mam :D

ale fakt, warto pisać i mówić poprawnie :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-07-25 23:56:12 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2010-11-08 15:23:23
Posty: 1963
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Note 8
Obecne moto: Kilofazer 2005
toooomelo napisał(a):
A nie można powiedzieć normalnie, po polsku "mam"?

uuuuu panieeee...lokalny patriotyzm podpowiada mi odpowiedzieć Ci na tego posta coś bardzo niemiłego.
Jednakże powściągnę swoją złośliwość i zamiast napisać "dej sie synek spokój i leć pokulać dropsa do ajnfartu z kolegami", odpiszę jedynie, że w mieście w którym się wychowałem - używamy gwary. Jak wiadomo ŚląskoGodka w głównej mierze zakłada zamianę "a" na "o". raczej używa się tego w mowie aniżeli w piśmie - potem można dostać taką głupią zaczepkę.
Serdecznie Cię pozdrawiam i przepraszam wszystkich tutaj obecnych za swoje naganne zachowanie! Obiecuję poprawę!...a może nie?! :D :evil: :evil: :evil:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-07-26 08:48:03 
Legenda forum

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 2053
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: Yamasaki 1100 fz6er5
J@ck napisał(a):
Wal do rhazz

rhazz napisał(a):
mom. priv


napisz ile bo to chyba nie tajemnica, myślę że większej ilości osób się przyda.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-07-26 18:13:37 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2008-02-24 19:17:18
Posty: 182
Lokalizacja: Poznań
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Nikon
Obecne moto: XV535-XJ600-FZS600
rhazz napisał(a):
Jednakże powściągnę swoją złośliwość i zamiast napisać "dej sie synek spokój i leć pokulać dropsa do ajnfartu z kolegami",

Jadnak nie powściągnąłeś swojej złośliwości i napisałeś, he he :-D I coś mi się wydaje, że pochlebnym wyrażeniem, a już komplementem to raczej nie jest :-D

rhazz napisał(a):
...w mieście w którym się wychowałem - używamy gwary.

W mieście, w którym ja się wychowałem, też używamy gwary. Bardzo jest ona zakorzeniona i często używana. Ale co z tego?
Nie jesteśmy ani w Katowicach, ani w Poznaniu, ale na forum ogólnopolskim. Do czegoś to zobowiązuje. Tym bardziej, że wszyscy znamy j.polski.
No i nie była to zaczepka. A jeżeli już, to czy głupia? ;-)


Ady nie blubrej mi tu, bo fefry mnie przeszły! Fyrać już stąd chciałem.
Gilejza, ani guła nie jesteś, ino ejber i rojber z Ciebie. Fajny szczun. Aż chichrać się chce.
A ja na spróbę Cię wziąłem zez tym knyfem słownym, a wyszły istne klejdry :-D
I żeby nie było poruty - rychtyg? :-)





P.S.
Sorry, za off-top. Już kończę ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-07-26 20:58:10 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2010-11-08 15:23:23
Posty: 1963
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Note 8
Obecne moto: Kilofazer 2005
misiakw napisał(a):
J@ck napisał(a):
Wal do rhazz

rhazz napisał(a):
mom. priv


napisz ile bo to chyba nie tajemnica, myślę że większej ilości osób się przyda.

około 300zł ;) zależy od motocykla. termin oczekiwania 3dni robocze


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-07-27 00:05:14 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2017-04-23 19:38:57
Posty: 62
Lokalizacja: Wrocław
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
toooomelo napisał(a):


Ady nie blubrej mi tu, bo fefry mnie przeszły! Fyrać już stąd chciałem.
Gilejza, ani guła nie jesteś, ino ejber i rojber z Ciebie. Fajny szczun. Aż chichrać się chce.
A ja na spróbę Cię wziąłem zez tym knyfem słownym, a wyszły istne klejdry :-D
I żeby nie było poruty - rychtyg? :-)


Miałem dziewczynę w Poznaniu, czasami nie mogliśmy się dogadać, pyra jedna :D:D:D:D

Z innej beczki,
myślałem nad podłączeniem innych zegarów niż seryjne do mojego FZS, ktoś z forumowiczów może próbował, albo może się wypowiedzieć czy jest to realne. Podobają mi się zegary od FZ6:
[ img ]

Albo jakiś godny uwagi chińczyk.
Ogólnie nie mogą być za duże i najlepiej podobne kształtem do FZ6, bo obecne zegary mam zamontowane na kierownicy jak w MT-07 i tam chcę żeby pozostały.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org