Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2012-08-07 10:51:00 
Admin Motocykl.org

Dołączył(a): 2011-09-23 17:46:40
Posty: 162
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: chwilowo rower
Cześć misie kochane,
przepraszam wszystkich za niezapowiedziane leżakowanie forum - przeniesienie na nowy serwer powinno się było obyć bez problemów, jednak jak murphy każe wystąpiły problemy z bazą danych.

Mogą jeszcze wystąpić mały przerwy - jest trochę rzeczy do aktualizacji w kodzie, więc możecie spotkać chwilowe aktualizacje (raczej godziny >1. w nocy, ale licho nie śpi)

Pozdr,
Rysiek

EDIT: Jednocześnie proszę o zgłaszanie wszelkich źle/nie działających rzeczy w tym wątku.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-08-07 10:51:00 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2012-08-07 11:14:08 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2011-09-19 07:57:16
Posty: 146
Lokalizacja: Starogard Gd.
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Kilofazer
Witam, czy jest taka możliwość aby linki domyślnie otwierały się w nowym oknie (lub na nowej karcie) ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-08-07 11:22:06 
Admin Motocykl.org

Dołączył(a): 2011-09-23 17:46:40
Posty: 162
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: chwilowo rower
specjal napisał(a):
Witam, czy jest taka możliwość aby linki domyślnie otwierały się w nowym oknie (lub na nowej karcie) ?

si, ale raczej jej nie wprowadzę - nie wszyscy (jak my;)) otwierają wiele wątków i czytają po kolei. A standardem w sieci jest otwieranie w tej samej karcie.

Aby rozwiązać problem - wystarczy przytrzymać ctrl podczas klikania w link.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-08-07 11:29:46 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2011-09-19 07:57:16
Posty: 146
Lokalizacja: Starogard Gd.
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Kilofazer
wiem wiem :) dzięki, każdy ma inne przyzwyczajenia, dalej będę robił prawym klawiszem i otwórz w nowym oknie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-08-07 11:39:37 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2011-09-28 09:12:05
Posty: 1460
Lokalizacja: Kraków,Skawina i inne Wioski :)
Płeć: Mężczyzna
GG: 9369302
Telefon: zaufania....
Obecne moto: odjechalo w swiat
Szefie, nie ma guzika "selektywnie" odpowiedzialnego za cytowanie :)

edit: no i gdzieś wcięło pole szybkiej odpowiedzi pod wątkiem :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-08-07 22:03:56 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2012-07-08 12:55:29
Posty: 5
Lokalizacja: Loslau
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6
specjal napisał(a):
dalej będę robił prawym klawiszem i otwórz w nowym oknie.

Na link wystarczy kliknąć Scrollem, (rolką na myszce) wtedy odnośnik otwiera się w nowej karcie.

specjal napisał(a):
Witam, czy jest taka możliwość aby linki domyślnie otwierały się w nowym oknie (lub na nowej karcie) ?

Moim zdaniem pomysł warty przemyślenia, bo np. filmiki yt otwierałyby się w nowej karcie. Co zapobiegałoby "zapominaniu" o forum.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-08-07 23:12:03 
Admin Motocykl.org

Dołączył(a): 2011-09-23 17:46:40
Posty: 162
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: chwilowo rower
Bananamonk napisał(a):
specjal napisał(a):
dalej będę robił prawym klawiszem i otwórz w nowym oknie.

Na link wystarczy kliknąć Scrollem, (rolką na myszce) wtedy odnośnik otwiera się w nowej karcie.

mi ctrl najbardziej odpowiada, ale ja mam taki "malutki" środkowy guziczek..;)

specjal napisał(a):
Witam, czy jest taka możliwość aby linki domyślnie otwierały się w nowym oknie (lub na nowej karcie) ?

Moim zdaniem pomysł warty przemyślenia, bo np. filmiki yt otwierałyby się w nowej karcie. Co zapobiegałoby "zapominaniu" o forum.[/quote]
linki wewnątrz treści jak najbardziej tak, ale one przejdą swoje modyfikacje w kolejnej wolnej chwili.


Dodatkowo, na razie nie dochodzą maile z forum - szczególnie odczujecie to przy powiadomieniach o pm.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-08-08 23:31:16 
Admin Motocykl.org

Dołączył(a): 2011-09-23 17:46:40
Posty: 162
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: chwilowo rower
Brodzins napisał(a):
Szefie, nie ma guzika "selektywnie" odpowiedzialnego za cytowanie :)

edit: no i gdzieś wcięło pole szybkiej odpowiedzi pod wątkiem :)


Szybka odpowiedź wróciła, selektywnie dalej się ukrywa. Działa już również poczta.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2012-08-08 23:39:52 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2011-09-28 09:12:05
Posty: 1460
Lokalizacja: Kraków,Skawina i inne Wioski :)
Płeć: Mężczyzna
GG: 9369302
Telefon: zaufania....
Obecne moto: odjechalo w swiat
Jeszcze jedno: jeśli kliknę w nick koło avatara, nie przenosi się do pola szybkiej odpowiedzi, tak by zwrócić się do konkretnej osoby.
Wrzucało boldem o ile pamiętam.

EDIT:

Dzięki Ci Adminie za przywrócenie zaginionych opcji :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org