Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem
PostNapisane: 2017-06-13 13:52:19 
pół człowiek pół litra

Dołączył(a): 2007-08-28 13:23:30
Posty: 4014
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: japs i makaron
ostatnio pojawia się taki błąd że z głównej wywala na tą stronę:

http://talio.eu/?_xafvr=Y2Q2NDgyOTBlMTc ... RlNTVhNTgz

Ryś o co kaman?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem
PostNapisane: 2017-06-13 13:52:19 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714

 Tytuł: Re: Problem
PostNapisane: 2017-06-13 14:05:15 
Chop-luftmysza

Dołączył(a): 2012-09-20 09:21:17
Posty: 1138
Lokalizacja: Piaseczno
Płeć: Mężczyzna
Skype: toperzowy
Telefon: 609siedem46cztery51
Obecne moto: FZS 600
Od jeszcze jednego usera słyszałem o tym samym. Uznałem że to problem lokalny ale się rozprzestrzenia jak widzę.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem
PostNapisane: 2017-06-13 14:57:31 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2010-11-08 15:23:23
Posty: 1692
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Note 4
Obecne moto: Kilofazer 2005
Miałem to samo przez kilka dni ale ustało


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem
PostNapisane: 2017-06-13 15:26:16 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2014-07-29 10:56:56
Posty: 165
Lokalizacja: Wałbrzych
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fzs600 2001r
W chałupie śmiga bez kłopotu, ale w robocie co jakiś czas mam to samo, o czym pisze kolega delta.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem
PostNapisane: 2017-06-13 17:50:41 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-12-05 18:18:20
Posty: 13
Lokalizacja: Gliwice
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1 2011
U mnie też ten sam problem


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem
PostNapisane: 2017-06-13 18:28:07 
Admin Motocykl.org

Dołączył(a): 2011-09-23 17:46:40
Posty: 154
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2
Hej Panowie!
At first - @delta, dzięki bardzo za info.

I teraz tak - sprawdziłem domeny, z www i bez www, po http i https i wszystko śmiga. Potrzebuję pomocy:
1. Z głównej wywala na talio.eu - czyli działa to tak, że wpisuję motocykl.org (czy tam klikam w logo) i przekierowuje na talio.eu? Czy też np. muszę wrócić z postu na główną?
2. Możecie podać swojego providera na którym występuje problem?

Najbardziej prawdopodobne jest to, że coś się pop***dzieliło z dns-ami i niektórzy operatorzy mają skeszowane niepoprawne wpisy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem
PostNapisane: 2017-06-13 23:11:05 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2014-07-29 10:56:56
Posty: 165
Lokalizacja: Wałbrzych
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fzs600 2001r
U mnie ta strona pojawia się podczas przeglądania jakiegoś posta, jak po pojawieniu się tej dziwnej strony dam cofnij, to potem wyskakuje co chwilę, muszę wtedy wyłączyć przeglądarkę i na nowo otworzyć forum, co dziwne post który przeglądałem i się "wykrzaczyło" pozostaje na forum jako nieprzeczytany. W chacie śmiga bezproblemowo. Co do providera, zerknę jutro :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem
PostNapisane: 2017-06-14 07:54:54 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-07-22 12:05:30
Posty: 31
Lokalizacja: Płock/Sierpc
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600 03
Też to mam chyba od poniedziałku. Otwieram sobie w kartach interesujące mnie wątki a one same przekierowują się po chwili na talio. Cofam i znów przekierowuje. Muszę cofać i wstrzymywać ładowanie strony w odpowiednim momencie. Dzieje się to nie na każdej karcie. Oglądam forum tylko w pracy więc w domu nawet nie wiem :mrgreen: Mamy tu chyba net z Orange.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem
PostNapisane: 2017-06-14 08:52:53 
pół człowiek pół litra

Dołączył(a): 2007-08-28 13:23:30
Posty: 4014
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: japs i makaron
rysiaczek napisał(a):
1. Z głównej wywala na talio.eu - czyli działa to tak, że wpisuję motocykl.org (czy tam klikam w logo) i przekierowuje na talio.eu? Czy też np. muszę wrócić z postu na główną?
2. Możecie podać swojego providera na którym występuje problem?


1. Tak, najczęściej jak się wróci z jakiegoś działu na główną i wtedy wywala. Ale z jakiegoś tematu też potrafi wywalić.
2. Orange


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem
PostNapisane: 2017-06-19 08:01:39 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-07-22 12:05:30
Posty: 31
Lokalizacja: Płock/Sierpc
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600 03
Mnie dziś po prostu po pierwszym wybraniu strony głównej z pasku adresu wywaliło od razu na talio. Nawet nie musiałem nic klikać i nigdzie wchodzić, cofać itp.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem
PostNapisane: 2017-06-19 09:45:31 
Admin Motocykl.org

Dołączył(a): 2011-09-23 17:46:40
Posty: 154
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2
@najt, jaka sieć?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem
PostNapisane: 2017-06-19 10:00:58 
Moderator globalny

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 1301
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Mężczyzna
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: FZ6N
rysiaczek, widzę że reklamy są w iframe więc niby "oddzielone" od strony, prawdę mówiąc nie wiem czy google swoimi skryptami nie może czasem zrobić redirecta na głównej stronie z poziomu reklamy... ten swój kod ma mocno zminifikowany więc słabo się czyta ale na onloadzie iframe (a nie zawartości) jest łapanie exception z location.replace(h)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem
PostNapisane: 2017-06-19 11:00:37 
Admin Motocykl.org

Dołączył(a): 2011-09-23 17:46:40
Posty: 154
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2
@misiakw sprawiłeś, że czuję się jak dzieciak;) To prawie na pewno to, co prawda nie powinno mieć miejsca - ale kiedyś dawno temu reklamy z talio.eu stanowiły 'fallback' dla powierzchni reklamowej na motocykl.org. Pewnie google głupieje gdy domena zmieniła właściciela, już zmieniam. Dzięki za posta:)

EDIT: misiak, jedna reklama miała redirecta, wiszę Ci piwo. Albo całego paka, pisz gdzie dostarczyć:)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem
PostNapisane: 2017-06-19 11:35:23 
Moderator globalny

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 1301
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Mężczyzna
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: FZ6N
rysiaczek, bo wiesz, jak na co dzień walczysz z skomplikowanymi mechanizmami to w każdej dupereli czlowiek szuka poważnych problemów godnych nobla. znam to z pracy. a po 3 godz szukania okazuje się że to pierdzielony przecinek.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem
PostNapisane: 2017-06-19 11:43:13 
Admin Motocykl.org

Dołączył(a): 2011-09-23 17:46:40
Posty: 154
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2
nic dodać nic ująć. Zostawiam temat otwarty jeszcze kilka dni dla świętego spokoju, później zamykam, myślę że problem jest usunięty.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org