Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2017-04-23 14:55:03 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-04-22 04:58:42
Posty: 9
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha fz6 n
Czy ktoś montował taki Wyświetlacz Biegów GPT GI1001


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-23 14:55:03 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714

PostNapisane: 2017-04-23 15:05:14 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 329
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
Tak, ja montowałem.
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-23 15:25:03 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-04-22 04:58:42
Posty: 9
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha fz6 n
witam coś mi nie wychodzi programowanie, wszystko niby ok na początku miga litera P póżniej ma się pojawić 1 i tak jest, dalej nie ma reakcji,może coś żle robię ?

-- 2017-04-23 15:32:30 --

A może trzeba podczas jazdy programować ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-23 18:34:50 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 329
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
U mnie po podłączeniu przewodów robiłem wg instrukcji, czyli moto postawione na centralkę i zapłon, odpalenie. Jak zaczęło mrugać "1" to wbijam jedynkę i kręcimy do około 4 tys. obr. Następnie zaczyna mrugać "2", to wbijamy dwójkę i znów kręcimy na 4 tys, dopóki nie zacznie mrugać "3", itd... jak braknie biegów i zacznie mrugać "7", to wciskamy sprzęgło i gasimy moto z kluczyka. Koniec operacji.
W fabrycznej instrukcji podłączenia był w jednym miejscu błąd,czyli polecenie, aby jeden z kabelków wyświetlacza / ten od + zasilania/podpiąć pod plusową klemę akumulatora, co oczywiście jest błędem.

Ja wpiąłem się do instalacji przy ECU, niestety kabelki przy wyświetlaczu były za krótkie i trzeba było dolutować.

Pozdrawiam i sukcesów życzę.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Jack1972
PostNapisane: 2017-04-23 20:14:30 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-04-22 04:58:42
Posty: 9
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha fz6 n
Ok dzięki zobaczymy pozdro


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-23 20:26:39 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2016-08-01 20:38:33
Posty: 78
Lokalizacja: Legionowo
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6
excop dobrze to opisał. U mnie nawet nie daję rady dojść do 4krpm. Wyświetlacz prawie od razu miga żeby zmienić bieg na wyższy ale nie myli się podczas jazdy we wskazaniach więc widać to mu wystarcza.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-23 23:43:12 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-04-22 04:58:42
Posty: 9
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha fz6 n
Excop a gdzie podłączaneś pod zbiornikiem czy przy zegwrze ? Ja znalazłem zasilanie pod zbiornikiem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-24 09:40:18 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 499
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: BMW R1200R
A jakby tak kolega poczytał forum, to by znalazł odpowiedzi na wszystkie swoje pytania.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-24 09:48:30 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 329
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
excop napisał(a):
.......................

Ja wpiąłem się do instalacji przy ECU, ...........................


Nawet nie trzeba kopać całego forum :D . Wystarczy czytać uważnie :wink:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-17 09:49:46 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-04-22 04:58:42
Posty: 9
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha fz6 n
Podłączyłem ten wyświetlacz biegów GPT do mojej fz6 ale po zaprogramowaniu znika prędkość na głównym wyświetlaczu, czyli pokazuje "0" wie ktoś czego tak może być? Dzięki


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-17 12:29:56 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 329
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
Powody mogą być dwa;
-źle podpięty wyświetlacz'
-coś popiepszone w instalacji w czasie podpinania wyświetlacza.
W moim przypadku wszystko działa ok, podpinałem się przyy ecu wg instrukcji montażu.
Może sprawdź wszystko jeszcze raz..
Powodzenia


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-17 13:26:13 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-04-22 04:58:42
Posty: 9
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha fz6 n
A przy orginalnym zegarze który kabel odpowiada za prędkość może tu spróbować podłączyć ten jeden kabelek? Z góry dzięki

-- 2017-05-17 13:27:34 --

Wszystkie kable też przedłużalem pod bak


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-17 15:16:18 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 499
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: BMW R1200R
Jack1972 napisał(a):
A przy orginalnym zegarze który kabel odpowiada za prędkość może tu spróbować podłączyć ten jeden kabelek? Z góry dzięki

-- 2017-05-17 13:27:34 --

Wszystkie kable też przedłużalem pod bak


Zapomnij o podłączaniu za zegarem...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-20 10:13:58 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-04-22 04:58:42
Posty: 9
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha fz6 n
Witam temat zamknięty prawdopodobnie spieprzony był sam wyświetlacz kupiłem Gipro , podłączanie 5 minut programowanie 2 min. wszystko lata jak ta lala , dzięki wszystkim


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-01-15 18:25:53 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2019-01-15 18:19:51
Posty: 1
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 509229055
Obecne moto: FZ6N 2005
Cześć.

Mam pytanie do Was, którzy montowaliście ten wyświetlacz. W instrukcji jest żeby podłączyć przy ECU przewód od wyświetlacza RPM (biały) do Green/Blacka. Natomiast w wielu miejscach w necie znalazłem, że trzeba podłączyć do szarego. Jak Wy podłączaliście?

Jak podłączyłem do zielono-czarnego wg instrukcji, to szybko wskakiwał na następny bieg podczas programowania (jak u BEZELA), ale (przynajmniej na stojaku) biegi się na wyświetlaczu zmieniają jak trzeba. Ale może powinienem jednak go szarego? Nie znalazłem sensownych opisów PINów do mojego modelu.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org