Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2018-07-24 18:45:11 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2018-07-15 21:11:08
Posty: 1
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 796333517
Obecne moto: Yamaha fz6 S2
Witam. Jestem nowy i dopiero co kupiłem motor. Powiedzcie mi koledzy gdzie w fz6 jest złącze diagnostyczne. Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-07-24 18:45:11 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714

PostNapisane: 2018-07-24 19:47:47 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2016-05-23 07:52:53
Posty: 212
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer S2
Nie ma, kody czytasz w liczniku.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-01-15 13:04:11 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2018-11-09 09:29:11
Posty: 7
Lokalizacja: Częstochowa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ6NA S2
Z dokumentacji wynika że terminal jest w ECU ABS ale nie sprawdzałem tego.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-01-15 19:33:09 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2018-12-22 21:32:55
Posty: 1
Lokalizacja: Niedersachsen(H-); Pomorskie(GBY)
Płeć: Pół człowiek pół muffin
Obecne moto: FZ6N S2 NAHG
Czyli teoretycznie można podejrzeć Live Data ??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-01-15 21:30:33 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2018-11-09 09:29:11
Posty: 7
Lokalizacja: Częstochowa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ6NA S2
Nie próbowałem, także nie wiem. Jeśli miałbym strzelać to z tego miejsca będzie tylko serwis ABS bo jest to ECU, które wg schematu elektrycznego nie zbiera innych sygnałów jak tylko z pompy i immobilisera. Swoje sygnały wysyłane do głównego ECU a stamtąd idzie już tylko wiązka na licznik.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-01-15 21:40:22 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2016-05-23 07:52:53
Posty: 212
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer S2
kary napisał(a):
Nie próbowałem, także nie wiem. Jeśli miałbym strzelać to z tego miejsca będzie tylko serwis ABS bo jest to ECU, które wg schematu elektrycznego nie zbiera innych sygnałów jak tylko z pompy i immobilisera. Swoje sygnały wysyłane do głównego ECU a stamtąd idzie już tylko wiązka na licznik.


Moim zdaniem jest dokładnie tak jak piszesz. To będzie odczyt dla modułu abs, bo imho jeżeli miałby być odczyt live data to dlaczego wersja bez abs miała by nie mieć takiej opcji?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-01-16 18:19:15 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2018-11-09 09:29:11
Posty: 7
Lokalizacja: Częstochowa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ6NA S2
Dokładnie tak. W weekend będę trochę grzebał to spróbuję tam rzucić okiem. Niemniej jednak live data na pewno tam nie poleci.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org