Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2020-05-21 13:53:16 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2009-04-11 15:46:49
Posty: 4
Witam posiadam z demontażu taki wyświetlacz,czy może ktoś mi pomóc w pinologii żeby podpiąć go mojego Faziego,może ktoś podpinał taki do swojego?


Załączniki:
20200520_194843.jpg [1.77 MiB]
Pobrane 53 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-05-21 13:53:16 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714

PostNapisane: 2020-05-21 15:27:50 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2013-11-03 13:05:03
Posty: 799
Lokalizacja: LPU
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Sprint ST 1050
Czarny - masa
Czerwony - +12V po zapłonie
Żółty - sygnał obrotomierza
Zielony - sygnał prędkościomierza
Brązowy - kontrolka biegu neutralnego
Pomarańczowy - sygnał do programowania i ustawień, zwiera się go do masy w razie konieczności.

Programowanie:
1. Wrzucasz luz
2. Pomarańczowy do masy, póki na wyświetlaczu nie pojawi się "P"
3. Odłączasz pomarańczowy, na wyświetlaczu zacznie migać "1"
4. Mając 6 biegów, zwierasz i rozwierasz przewód do masy, aż na wyświetlaczu będzie migać "6"
5. Odłączasz i izolujesz pomarańczowy przewód.

Kalibracja:
1. Neutral
2. Odpalasz silnik
3. Włączasz 1 bieg, na wyświetlaczu powinno pojawić się "1", chyba powinno powoli migać.
4. Ruszasz, jedziesz na 2.000 obrotów póki wyświetlacz nie zacznie szybko migać, i wskazanie zmieni się na "-".
5. Nie zatrzymując się, wrzucasz neutral, póki na wyświetlaczu nie pojawi się "0"
6. Wrzucasz drugi bieg, powinna zacząć migać "2" na wyświetlaczu. Puszczasz sprzęgło i znowu jedziesz na 2.000 obrotów póki nie zacznie szybko migać i wskazanie nie zmieni się na "-".
7. Po tym na wyświetlaczu powinien zacząć kręcić się kwadracik, co oznacza, że udało się skalibrować urządzenie :).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-05-21 22:39:47 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2009-04-11 15:46:49
Posty: 4
pod bakiem jest puszka plastikowa i w niej taka duża wtyczka która idzie do zegarów ,czy są tam wszystkie odpowiednie przewody do których mogę podpiąć ten wyświetlacz?

Tylko u mnie nie ma brązowego tylko niebieski przewód w Digi,czy on odpowiada za luz?

-- 2020-06-01 21:23:02 --

Jest problem z zaprogramowaniem,ponieważ Fazi impuls prędkościomierza bierze z przedniego koła.Czy programowanie odbywa się w czasie jazdy?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org