Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Exup fz1
PostNapisane: 2016-08-06 00:02:27 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2012-01-08 23:07:39
Posty: 66
Lokalizacja: ok.Zawiercia/Siemianowice
Płeć: Mężczyzna
GG: 43880084
Obecne moto: FZ1N
Witam.W moim fz1 nie ma zalozonych linek do exupa i zastanawiam sie czy warto zainwestowac w te linki.Dodam ze mam orginalny tlumik.Jak zmieni sie charakterystyka motocykla i po co te linki zostały zdjęte?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Exup fz1
PostNapisane: 2016-08-06 00:02:27 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

 Tytuł: Re: Exup fz1
PostNapisane: 2016-08-06 14:30:58 
Moderator globalny

Dołączył(a): 2009-07-15 23:58:19
Posty: 3072
Lokalizacja: Łódź/Pabianice
Płeć: Mężczyzna
GG: 5396190
Telefon: 79273536dwa
Obecne moto: Yamaha MT-09 Tracer
Pewnie zdjęli dlatego że zawór stanął na dole.
Silniczek po przekręceniu stacyjki wykonuje jakiś ruch?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Exup fz1
PostNapisane: 2016-08-06 14:39:53 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2012-01-08 23:07:39
Posty: 66
Lokalizacja: ok.Zawiercia/Siemianowice
Płeć: Mężczyzna
GG: 43880084
Obecne moto: FZ1N
Musze zobaczyć bo szczerze dopiero teraz zainteresowałem się czemu zostało zdjęte. A ten zawór jest odpowiedzialny za mocniejszy dół czy po coś innego?Warto to podłączać czy zostawić tak jak jest?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Exup fz1
PostNapisane: 2016-08-06 16:34:53 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-03-01 21:03:14
Posty: 378
Lokalizacja: Warka
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1
Wpisz w google exup i poczytaj


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Exup fz1
PostNapisane: 2016-08-11 07:33:22 
Niemowlak

Dołączył(a): 2014-01-31 15:54:38
Posty: 24
Płeć: Mężczyzna
pawell12344 napisał(a):
Witam.W moim fz1 nie ma zalozonych linek do exupa i zastanawiam sie czy warto zainwestowac w te linki.Dodam ze mam orginalny tlumik.Jak zmieni sie charakterystyka motocykla i po co te linki zostały zdjęte?


Na 10 obejrzanych przed zakupem FZSów, jeden miał działający Exup, czasem sprzedający nawet nie wiedział co to jest i gdzie tego szukać. U mnie działa prawidłowo. Jak zacznie działać u ciebie będziesz miała lepiej w niższym zakresie obrotów. Nie jeździłem nigdy na "bez exupa" także ciężko mi powiedzieć jaka jest różnica.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Exup fz1
PostNapisane: 2016-09-26 17:55:17 
Niemowlak

Dołączył(a): 2005-06-19 22:16:07
Posty: 36
Różnica oczywiście będzie, ale nie każdy ją zauważy :-) Warto mieć działający Exup. Oryginalne linki są dosyć drogie. Nie wiem jak zamienniki. Niedawno musiałem wymienić. Serwisowanie exupa jest dość proste. Dostęp jest łatwy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Exup fz1
PostNapisane: 2017-02-22 21:49:37 
Niemowlak

Dołączył(a): 2015-10-28 18:45:49
Posty: 43
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1
macie jakiś pomysł na odkręcenie tej pokrywy na tłumiku od EXUP-a
Mam objechane te imbusiki..:(


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Exup fz1
PostNapisane: 2017-02-22 22:18:40 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-03-01 21:03:14
Posty: 378
Lokalizacja: Warka
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1
Fikus napisał(a):
macie jakiś pomysł na odkręcenie tej pokrywy na tłumiku od EXUP-a
Mam objechane te imbusiki..:(


Wiercenie, mnie też to czeka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Exup fz1
PostNapisane: 2017-02-23 07:59:17 
Niemowlak

Dołączył(a): 2015-10-28 18:45:49
Posty: 43
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1
To mnie nie pocieszyłeś... Jak będziesz robił to zrób kilka fotek objaśniających:)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Exup fz1
PostNapisane: 2017-02-23 21:40:50 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2014-05-13 13:15:53
Posty: 194
Lokalizacja: Witonia
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 1000
Dopasuj tam torxa jeśli się da i wbij go, ja parę obrobionych marketowymi imbusami śrub tak właśnie wykręciłem


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Exup fz1
PostNapisane: 2017-02-24 07:22:20 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-03-01 21:03:14
Posty: 378
Lokalizacja: Warka
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1
kamin napisał(a):
Dopasuj tam torxa jeśli się da i wbij go, ja parę obrobionych marketowymi imbusami śrub tak właśnie wykręciłem


Problem nie jest w obrobionym imbusie, tylko że śruba jest tak dziadosko zapieczona. Ja miałem imbus ok, ale go zajechałem bo ta śrubeczka jest mała i delikatna


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Exup fz1
PostNapisane: 2017-02-24 08:40:49 
Niemowlak

Dołączył(a): 2015-10-28 18:45:49
Posty: 43
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1
u mnie to samo


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Exup fz1
PostNapisane: 2017-02-24 09:31:18 
Moderator globalny

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 1265
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Mężczyzna
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: FZ6N
Fikus napisał(a):
macie jakiś pomysł na odkręcenie tej pokrywy na tłumiku od EXUP-a

Jeśly śruba wystaje możesz pilnikiem zeszlifować jej boki tak żeby klucz to chwycił i pociągnąć.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Exup fz1
PostNapisane: 2017-02-24 11:06:38 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-03-01 21:03:14
Posty: 378
Lokalizacja: Warka
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1
misiakw napisał(a):
Fikus napisał(a):
macie jakiś pomysł na odkręcenie tej pokrywy na tłumiku od EXUP-a

Jeśly śruba wystaje możesz pilnikiem zeszlifować jej boki tak żeby klucz to chwycił i pociągnąć.


metoda dobra, o ile śuba ma szanse na odkręcenie, bo ja urwałem łeb próbując sposobu na torx :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Exup fz1
PostNapisane: 2017-02-24 11:52:40 
Moderator globalny

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 1265
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Mężczyzna
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: FZ6N
przed odkręceniem JAKIEJKOLWIEK śruby która jest zjechana walisz WD40 w śrubę i dajesz mu szansę spenetrować. zawsze łatwiej sie za to zabrać. Swoją drogą kiedyś od konserwatora zabytkowych organów kościelnych słyszałem, że oni stosują śruby na płaski śrubokręt w każdym przypadku własnie dla tego, że jak masz zjechana śrubę, to walisz wd40, pilnikiem poszerzasz szczelinę i wykręcasz grubszym śrubokrętem, stąd moje rozwiązania "na pilnik". gość odkręca tak stare śruby że wie co robi


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org