Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2016-09-05 10:34:38 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2012-01-08 23:07:39
Posty: 66
Lokalizacja: ok.Zawiercia/Siemianowice
Płeć: Mężczyzna
GG: 43880084
Obecne moto: FZ1N
Witam
Pacjent Fz1n.Od pewnego czasu zauważyłem ze nie umie czasami trafić w bieg neutralny ale wczoraj zdarzyło się ze 5 minut trafialem w neutralny i nie mogłem trafić. Z 1 przeskakiwalo na 2 z 2 na 1 umiejętnie omijając neutralny.Jakieś pomysly coś się przestawilo?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-09-05 10:34:38 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2016-09-05 11:23:11 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-03-01 21:03:14
Posty: 316
Lokalizacja: Warka
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1
Sprzęgło nie do końca wysprzęgla, do regulacji klamka.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-09-05 15:23:21 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2012-01-08 23:07:39
Posty: 66
Lokalizacja: ok.Zawiercia/Siemianowice
Płeć: Mężczyzna
GG: 43880084
Obecne moto: FZ1N
Dzięki sprawdzę to i dam znać


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-09-06 11:46:45 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 154
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
U mnie było to samo. Mechanik od razu w ciemno zamówił nowe sprzęgło. Strzał w dziesiątkę, nawet jedna z tarcz była popękana :roll:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-09-08 12:45:45 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 1115
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Mężczyzna
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: FZ6N
u mnie to był pierwszy objaw pęknięcia linki sprzęgła (jednej z żyłek). "tymczasowo" problem naprawiłem podciągajac linkę, docelowo wymieniłem cała linkę na nową fabryczną. napewno to byłą kwestia linki, bo czekajac na kuriera moja pękła "prawie do końca" - nie starczyło regulacji, wysprzęglałem ciągnąc za linkę ostatnie 10 km wracając do domu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-09-10 20:52:03 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2012-01-08 23:07:39
Posty: 66
Lokalizacja: ok.Zawiercia/Siemianowice
Płeć: Mężczyzna
GG: 43880084
Obecne moto: FZ1N
Wyregulowałem przy klamce i działa tak jak należy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-09-11 01:16:56 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2015-02-14 18:51:43
Posty: 52
Lokalizacja: Żyrardów
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Hayabusa
Na przyszłość - czasami się zdarza że przy jakimś ślizgu wysprzęglik się "wyosiuję"/skrzywi i później wynikają takie kwiatki. Dziewczyna ma SV 650 i tam był taki problem, zamiast robić sprzęgło wystarczyło wymienić wysprzęglik i sprawa załatwiona. Jak jest to kwestia naprężenia linki to sprawa prosta.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-09-11 22:21:56 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2012-01-08 23:07:39
Posty: 66
Lokalizacja: ok.Zawiercia/Siemianowice
Płeć: Mężczyzna
GG: 43880084
Obecne moto: FZ1N
Hmm.Jednak po dłuższej trasie problem powrócił.Z tego co zaobserwowałem dzieje się tak jak moto jest juz dobrze rozgrzane -wina oleju?(5600km przejechane,olej Castrol)ale jest też ale .Po wylaczeniu silnika idzie odrazu wrzucić neutralny na zalaczonym nie.Chyba jednak bez wizyty u mechanika się nie obejdzie bo szkoda czasu na gdybanie tutaj na forum.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-09-11 22:23:54 
Moderator globalny

Dołączył(a): 2009-07-15 23:58:19
Posty: 3020
Lokalizacja: Łódź/Pabianice
Płeć: Mężczyzna
GG: 5396190
Telefon: 79273536dwa
Obecne moto: Yamaha MT-09 Tracer
Castrol pewnie GPS, 10W40 albo actevo, to się nie nadaje chyba że do skuterka.
FZ1 powinna być zalana syntetykiem, najlepiej 7100 10W40 Motul.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-09-11 22:30:30 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2012-01-08 23:07:39
Posty: 66
Lokalizacja: ok.Zawiercia/Siemianowice
Płeć: Mężczyzna
GG: 43880084
Obecne moto: FZ1N
Nie wiem co mi dokładnie zalali bo nie robiłem tego osobiście(serwis sie tym zajal zeby nie bylo ale raczej syntetyk to nie był.10w40 Castrol tyle mam wpisane w książeczkę. ) Może jednak spróbuję wymienić ten olej na początek jeśli to nie pomoże to dopiero wtedy będę grzebać rękami mechanika.

-- 2016-09-14 17:55:49 --

To już wiem że to nie wina oleju linki.Właśnie przed chwilka zebrałem sprzęta z drogi bez sprzęgła. Na szczęście byłem blisko bo to jazda próbna po wymianie oleju na syntetyk.

-- 2016-09-25 19:17:29 --

Rozwiązanie:
Linka się urywała.Wymiana pomogła


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org