Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2017-01-31 17:06:17 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-10-21 12:10:48
Posty: 34
Lokalizacja: Wroclaw
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 603 480 801
Obecne moto: FZ6 S1
Cytuj:
gniazdo bezpośrednio pod aku przez bezpiecznik :)
- i tyle z moich wnioskow z poszukiwan...

Tylko potem co? Wstawiac tam jakis wlacznik mechaniczny, coby niewyczerpywalo aku?

Teraz znowu zaczynam poszukiwania z haslem przewodnim: "podlaczenie z bezpiecznikiem".....


pozdro
Grovnic


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-01-31 17:06:17 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2017-01-31 17:51:23 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2011-07-05 15:51:48
Posty: 521
Lokalizacja: Opole
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS600 01
Piwek napisał(a):
Ale i tak polecam podpiąć gniazdo bezpośrednio pod aku przez bezpiecznik :)

właśnie gniazda USB żrą prąd jeśli się je podepnie bezpośrednio pod aku. Mi takie gniazdo USB przez 3tyg w lecie rozładowało 1 miesięczny aku


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-01-31 19:49:37 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2015-11-04 22:28:46
Posty: 224
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz6 s2
Grovnic napisał(a):
Cytuj:
gniazdo bezpośrednio pod aku przez bezpiecznik :)
- i tyle z moich wnioskow z poszukiwan...

Tylko potem co? Wstawiac tam jakis wlacznik mechaniczny, coby niewyczerpywalo aku?

Teraz znowu zaczynam poszukiwania z haslem przewodnim: "podlaczenie z bezpiecznikiem".....


pozdro
Grovnic


Prościej już się chyba nie da tego wytłumaczyć

[ img ]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-01-31 19:53:07 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 499
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: BMW R1200R
Jeżeli USB, to tylko przez stacyjkę lub przez włącznik bezpośrednio pod aku.

Jak schemat powyżej...

...ale i tak obstaję, że lepiej zwykłe gniazdo pod aku i stosować przejściówkę USB, zresztą już to pisałem na poprzedniej stronie viewtopic.php?f=74&t=20731#p227211


Danielek... no SZaCuN - za schemat :)

W wypadku zwykłego gniazda włącznik oczywiście nie jest potrzebny :), ale rozumiem skrót myślowy.


Ostatnio edytowano 2017-01-31 19:55:37 przez Piwek, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-01-31 19:55:07 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2015-11-04 22:28:46
Posty: 224
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz6 s2
Zwykłe gniazdko jest też bardziej uniwersalne.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-01-31 22:18:25 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-10-21 12:10:48
Posty: 34
Lokalizacja: Wroclaw
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 603 480 801
Obecne moto: FZ6 S1
Danielek -dzieki, coś takiego mniej więcej chciałbym zrobić, nie wiem jeszcze jak zamontuje bezpiecznik, bo mam dwie lewe łapy.... Zastanawiam się czy gniazda Oxforda nie mają już przypadkiem zamontowanego bezpiecznika

A gniazdo zapalniczki do ładowania myślałem by podpiąć osobno pod kanapą.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-02-01 10:37:30 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2014-05-13 13:15:53
Posty: 205
Lokalizacja: Witonia
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 1000
Grovnic napisał(a):
nie wiem jeszcze jak zamontuje bezpiecznik, bo mam dwie lewe łapy.

-No nie przesadzaj :) za 4 zeta kupisz w sklepie elektronicznym taką obudowę średnicy ołówka wraz z bezpiecznikiem i wystającymi z dwóch stron przewodami, wlutujesz to w przecięty przewód zasilania gniazda albo na koniec tegoż przewodu jeden koniec a drugi do źródła zasilania i finito :) Wystarczy bezpiecznik 5A chyba że będziesz tam telewizor chciał podłączyć, ja mam 2A bo tylko tam ładowarkę tel. i navi podpinam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-02-01 15:01:49 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-02-01 14:59:39
Posty: 2
Płeć: Mężczyzna
moim zdaniem najlepsze miejsce to pod zegarami ,wtedy i woda sie nie dostanie i bedzie pod reka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-02-01 17:03:00 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-11-08 16:21:40
Posty: 16
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1
Polecam zrobic prosty uklad na przekazniku za kilka zlotych ... przekaznik mozna wysterowac przy pomocy plusa z oswietlenia tablicy rejestracyjnej (jako ze swiatla w FZ1 sa automatycznie zapalane +12V jest tam zawsze gdy stacyjka jest na ON) ... i potem wszystkie gniazdka/ladowarki/usb/ogrzewanie raczek itp ... podpinac do tego przekaznika ... minus taki, ze nie bedziemy mogli ladowac komorki z motocykla na postoju (a to moze i dobrze, bo szkoda akumulatora), plus za to taki, ze jak zapomnimy wylaczyc przelacznika to i tak akumulator nam sie nie rozladuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-03-20 13:52:59 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2012-08-05 08:39:48
Posty: 297
Lokalizacja: Kołobrzeg
Płeć: Mężczyzna
GG: 4001806
Skype: maciej_pk
Obecne moto: Yamaha Tracer 900 GT
Dzisiaj w końcu zamontowałem to gniazdo. Skorzystałem z rady kolegi Piwka i umiejscowiłem je w podobnym miejscu. Na zdjęciu efekt mojej pracy ;-)


Załączniki:
20170320_123102.jpg [52.11 KiB]
Pobrane 365 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-03-20 14:25:15 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 499
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: BMW R1200R
No i BAJA :)
Brawo Ty !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-03-20 14:41:41 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2016-04-17 17:10:51
Posty: 79
Lokalizacja: PSZ
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
maciej_pk napisał(a):
Dzisiaj w końcu zamontowałem to gniazdo. Skorzystałem z rady kolegi Piwka i umiejscowiłem je w podobnym miejscu. Na zdjęciu efekt mojej pracy ;-)


Czym zrobiłeś otwór?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-03-20 15:45:23 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 499
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: BMW R1200R
PaMan napisał(a):
Czym zrobiłeś otwór?



Jak kupiłem gniazdo, to w zestawie było odpowiednie wiertło...
Jak masz niedaleko, to chętnie użyczę.
Natomiast można je zrobić otwornicą do drewna,

[ img ]


tylko wolne obroty na wiertarce. Po wywierceniu warto oczyścić i opalić ranty... co by nie chciało pękać w tym miejscu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-03-20 17:24:43 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2012-08-05 08:39:48
Posty: 297
Lokalizacja: Kołobrzeg
Płeć: Mężczyzna
GG: 4001806
Skype: maciej_pk
Obecne moto: Yamaha Tracer 900 GT
Ja robiłem "Dremelem". Ponawiercałem małe otworki po obwodzie a później wyciąłem i obrobiłem brzeg.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-03-20 19:43:50 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2016-04-17 17:10:51
Posty: 79
Lokalizacja: PSZ
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
Ok, dzięki. Kiedyś chyba widziałem w zestawie było wiertło piórowe. Jak tak to wszystkie z tych narzędzi mam, będę musiał którąś z tych metod wybrać :D


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron
Administracja forum: admin@motocykl.org