Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2017-05-29 11:58:34 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-05-29 11:45:45
Posty: 4
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: wa-wa
Witam wszystkich użytkowników.
Miałem ostatnio nieprzyjemną glebę w wyniku której między innymi poszedł mi licznik w fz1n (wersja abs z 2012 bez owiewek) i teraz mam spory problem żeby znaleźć używkę na rynku, owszem są ale do wersji bez abs`u, natomiast do fz8 już jest więcej ofert sprzedaży, pytanie tylko czy będą pasować i hulać??? ewentualnie można pogrzebać w licznikach do xj6. Ktoś już miał w tym jakieś doświadczenie?
w załączniku zdjęcie szkody, raczej już tego nie da się naprawić.
Pozdrawiam


Załączniki:
licznik fz1.jpg [983.83 KiB]
Pobrane 278 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-29 11:58:34 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714

PostNapisane: 2017-05-29 12:36:57 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 499
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: BMW R1200R
Sprawdzałeś oznaczenia??
Zaraz zapytam kumpla, który pracuje w Yamahu... jak odpowie, to dam ci cynę...

-- Pn, 29 maja 2017, 13:06 --

Cytuję kumpla:
"Jest bardzo duża szansa, że będzie okej, ale żaden z mechaników nie da sobie uciąć za to ręki, ani żadnego innego członka..."

Jednym słowem - ja bym próbował, bo jest szansa większa, niż 90%


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-30 00:27:26 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-05-29 11:45:45
Posty: 4
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: wa-wa
Dzięki za odpowiedź, już mam ugadanego sprzedającego, ma podjechać podpiąć i sprawdzić czy będzie działać. Dam znać co z tego wyszło. Dzięki jeszcze raz.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-06-21 23:16:27 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-06-21 23:13:51
Posty: 1
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ1
Witaj. Mam dokładnie ten sam kłopot z licznikiem , jak się skończyło , czy licznik od Fz8 pasuje do 1?? Pozdrawiam i liczę na szybka odpowiedz.

-- 2017-06-23 00:00:20 --

mts21
Są jakieś wieści czy możliwa jest przekładka licznika z fz8 do FZ1 ?
Dość pilny temat. Szykuje mi się wyjazd.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-10 00:00:05 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-05-29 11:45:45
Posty: 4
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: wa-wa
Siema, sorewicz many747 za późną odpowiedź, temat udało się ogarnąć, licznik owszem pasował, piny takie same, zegar ogólnie pierwsze wrażenie działa i śmiga, dopiero jak jechałem już od mechaniora okazało się ze jednak nic z tego nie wyjdzie, pokazywaną prędkość na cyferblacie miałem zdublowaną więc wg licznika zasuwałem grubo ponad dwie paki. Musiałem zamówić inny, sporo droższy licznik i tylko z ABS. Jak by ktoś coś z tym kombinował to temat już znany: nie spasuje z fz8 do fz1. Pozdro i szerokości!;]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-10 10:13:42 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 499
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: BMW R1200R
I nie dało się kompem zmienić kodowania impulsów ??????????????????
...No jakoś wierzyć mi się nie chce...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-10 12:19:37 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 1954
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: Yamasaki 1100 fz6er5
tak mnie dopiero teraz naszło (wiem, sporo po czasie) - a może dało by się licznik z trzepniętą elektroniką dorwać i tylko sam wyświetlacz przełożyć? elektronik z lutownicą powinien ogarnąć...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-16 13:17:17 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-05-29 11:45:45
Posty: 4
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: wa-wa
z tym majstrowaniem przy kompie to nie mam pojęcia, mechanik u którego byłem nie ogarniał, a miałem niewiele czasu żeby zwrócić licznik z fz8.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-17 12:09:36 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-11-08 16:21:40
Posty: 16
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1
licznik z fz8 i speedohealer ustawiony na -50% teoretycznie tez by pasowal z tego co wnioskuje z wypowiedzi.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org