Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2017-06-21 13:11:46 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-06-21 13:03:00
Posty: 2
Płeć: Mężczyzna
Cześć,

od wczoraj moj Fazer FZ1 zaczął gasnąć na światłach lub gdy stawałem/wysprzęglałem. Temperatura zmianiała się na HI z około 80/90 stopni. Aby znów go opalić musiałem wyłączyć go kluczykiem. Monitorowałem stale temperature i nie przekraczała ona przez cały dzień 100 stopni. Dziś przy odpalaniu od razu sytuacja się powtórzyła (temperatura skakała między LO a HI).
Sprawdziłem pozom płynu chłodniczego i był lekko poniżej minimum - dolałem. Sytuacja powtórzyła się jeszcze 2 krotnie podczas dojazdu do pracy. Czy to kwestia odpowietrzenia ? Czy macie jakieś inne pomysły.

Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam z Wrocławia


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-06-21 13:11:46 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714

PostNapisane: 2017-06-21 13:34:52 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-01-31 16:23:03
Posty: 15
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Xj6
Wg. Mnie pierwsze trzeba sprawdzić: poziom płynu, termostat, odpowietrzyc poprawnie.
A jeśli nic nie da to taki błąd powinien pokazać komputer.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-06-21 14:15:20 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-06-21 13:03:00
Posty: 2
Płeć: Mężczyzna
Poziom płynu - prawie max, właśnie ściągnąłem service manual ale znalazłem tam info odnośnie odpowietrzenia układu hamulcowego. Nie mogę natomiast znaleźć info jak prawidłowo odpowietrzyć układ chłodniczy. Czy wiesz może jak prawidłowo ten układ odpowietrzyć ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-06-21 21:33:44 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2016-03-01 21:03:14
Posty: 639
Lokalizacja: Warka
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Tiger 1050
A błędy w komputerze sprawdzał?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-06-21 22:24:17 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2016-04-17 17:10:51
Posty: 75
Lokalizacja: PSZ
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
Ja bym zaczął od czujnika temperatury.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-06-24 06:22:13 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2011-09-06 09:46:12
Posty: 76
Lokalizacja: Łaziska Gorne
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1
Sprawdź sobie najpierw jaki błąd ci pokazuje i będziesz wiedział co jest nie tak.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-07-05 20:09:17 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2014-07-25 14:30:00
Posty: 71
Lokalizacja: Dolnyśląsk
Płeć: Mężczyzna
Telefon: FAJNY
Obecne moto: FZ 1 FAZER
mój kumpel miał to samo i był padniety czujnik temperatury


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org