Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2019-06-23 22:45:55 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-03-01 21:49:55
Posty: 45
Lokalizacja: DJA
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fzs1000
mateq3 napisał(a):
Witam. Moto bez licznika kręci tak samo, połączenia wszystkie sprawdzone dopięte itp.

Nie ma prądu na pompę paliwa, dlatego tez pewnie nie ma iskry. Problem w tym ze na drugim zestawie kompa jest tak samo, tez brak prądu.

Macie jakieś pomysły ?

jak komputer skoro na drugim zestawie to samo. sprawdź tę iskrę czy rzeczywiście jej nie ma. potem będziemy szukać dalej. chociaż ja stawiam na brak jakiegoś zasilania,bądź masy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-06-23 22:45:55 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2019-06-24 06:25:19 
Niemowlak

Dołączył(a): 2019-06-20 15:41:21
Posty: 41
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1 2009
Iskry brak, zasilania na pompę brak. Paliwo pokazuje normalnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-06-24 09:16:08 
Legenda forum

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 2039
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: Yamasaki 1100 fz6er5
a może jakiś fuckup z czujnikiem sprzęgła albo stopki?

też chciałem pisac że Aku bo u mnei w FZ6 to licznik pokazywał błąd komputera a aku było zdechłe, ale jak to zdiagnozowałeś to szukałbym innych powodów - może trzeba przeczyścić styki w killswitchu (zdarzały się takie przypadki), może padł czujnik klamki sprzęgła albo stopki bocznej...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-06-24 11:08:03 
Niemowlak

Dołączył(a): 2019-06-20 15:41:21
Posty: 41
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1 2009
Rozrusznik nie kręci jak stopka złożona


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-06-24 11:26:20 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-03-01 21:49:55
Posty: 45
Lokalizacja: DJA
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fzs1000
czujnik położenia wału. sprawdź styki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-06-24 15:52:30 
Niemowlak

Dołączył(a): 2019-06-20 15:41:21
Posty: 41
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1 2009
A gdzie on jest ukryty ?
Panowie a może czujnik przechyłu ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-06-26 10:33:56 
Legenda forum

Dołączył(a): 2009-07-15 23:58:19
Posty: 3139
Lokalizacja: Łódź/Pabianice
Płeć: Mężczyzna
GG: 5396190
Telefon: 79273536dwa
Obecne moto: Yamaha MT-09 Tracer
mateq3 napisał(a):
Jak odepne od niego wtyczkę to dalej zegary HI, brak trybu diagnostycznego, brak kontrolki immo. Dalej skłaniam się ku komputerowi i immo.


Weź zrób zworę po wypięciu wtyczki od wyłącznika awaryjnego.

Czujnik położenia wału nie ma znaczenia dla pracy pompy paliwa.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-06-26 23:49:16 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-03-01 21:49:55
Posty: 45
Lokalizacja: DJA
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fzs1000
Wojt@s napisał(a):
mateq3 napisał(a):
Jak odepne od niego wtyczkę to dalej zegary HI, brak trybu diagnostycznego, brak kontrolki immo. Dalej skłaniam się ku komputerowi i immo.


Weź zrób zworę po wypięciu wtyczki od wyłącznika awaryjnego.

Czujnik położenia wału nie ma znaczenia dla pracy pompy paliwa.

I tu byś się zdziwił kolego Wojt@s , a przełącznik awaryjny jak go nazywasz czy nie odłącza tylko czasem zasilania pompy paliwa? Zworka wyjaśni sprawę. Może tu jest inaczej :wink:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-06-27 18:35:37 
Niemowlak

Dołączył(a): 2019-06-20 15:41:21
Posty: 41
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1 2009
Czujnik wału sprawdzony jest OK. Po odpieciu kompa na zegarach wyskakuje error 1, tak ze łączność między zegarami a kompem jest. Już nie wiem czego szukać ☹️.
Zapłon jest odcięty ( iskra, pompa ) + brak możliwości wejścia w tryb diagnostyczny.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-06-27 22:59:24 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-03-01 21:49:55
Posty: 45
Lokalizacja: DJA
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fzs1000
jak ten czujnik sprawdziłeś? podłączyłeś oscyloskop? chociaż i tak obstawiam brak zasilania jakiegoś. sprawdzaj kabelki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-06-29 08:29:11 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2015-02-03 15:21:32
Posty: 124
Lokalizacja: Podlasie
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1-S 2006
Tez sugeruje sprawdzic wiazki. Pewnie sie cos przetarlo i nie przepuszcza sygnalu. Znajomy tak mial w R6 - te same objawy co u autora, wymienil ECU, stacyjke itd i dopiero rozszycie wiazki pokazalo zerwana izolacje i uziemienie jednego przewodu. W serwisowce do FZ1 masz na koniec schemat instalacji.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-06-29 10:39:54 
Niemowlak

Dołączył(a): 2019-06-20 15:41:21
Posty: 41
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1 2009
Pewno tak trzeba będzie zrobic bo już nie mam pomysłów . Tylko w oryginalnym oplocie nie widać żadnych przetarć...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-01 19:22:34 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2013-11-03 13:05:03
Posty: 680
Lokalizacja: LPU
Płeć: Mężczyzna
Skype: g_ciesla
Obecne moto: Sprint ST 1050
mateq3 napisał(a):
Tylko w oryginalnym oplocie nie widać żadnych przetarć...


Nie musi być nic widać, wystarczy trochę wilgoci i np. na złączach możesz mieć kupę syfu. Z resztą, rozgałęzienia w instalacji prasowane są tak marnymi tulejkami, że mnie szczególnie nie dziwi podatność na problemy z elektryką. Szczególnie, w moto z UK, czy jakichś nadmorskich prowincji, generalnie, mających styczność z dużą wilgotnością.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-01 19:53:20 
Niemowlak

Dołączył(a): 2019-06-20 15:41:21
Posty: 41
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1 2009
Rozbroiłem polowe i zero śladów ☹️


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-02 20:25:34 
Legenda forum

Dołączył(a): 2009-07-15 23:58:19
Posty: 3139
Lokalizacja: Łódź/Pabianice
Płeć: Mężczyzna
GG: 5396190
Telefon: 79273536dwa
Obecne moto: Yamaha MT-09 Tracer
Weź zrób zworę po wypięciu wtyczki od wyłącznika awaryjnego


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org