Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2019-07-12 11:45:08 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2019-03-09 02:30:07
Posty: 54
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1
witam. czy ktoś wie czy różnią się czymś komputery do Yamahy FZ1 N i S i czy jest różnica jeśli moto ma ABS lub nie? drugie pytanie czy zna ktoś kogoś kto może "przekopiować" imobilaizer ze starego kompa do innego kupionego tak żeby nie trzeba było wymieniać stacyjki i kluczyków? fajnie by było jakby był ktoś taki na śląsku. mam info od gościa który robi mi moto że jest to do zrobienia ale wyjeżdża na wakacje i dopiero po powrocie będzie mi to w stanie zrobić :(


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: komputer ECU FZ1
PostNapisane: 2019-07-12 11:45:08 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714

PostNapisane: 2019-07-12 12:59:50 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2016-05-23 07:52:53
Posty: 211
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer S2
Pisałem o tym, znajdziesz ba forum wszystko. W Krakowie robią to za 200-250 zł.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-12 13:10:54 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2019-03-09 02:30:07
Posty: 54
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1
Avalar a dałbyś linka albo co wpisać w wyszukiwarce? ewentualnie nazwe tej firmy z krakowa?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-12 13:25:13 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2016-05-23 07:52:53
Posty: 211
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer S2
Wejdź w mój profil i szukaj w moich postach, na tel. ciężko mi szukać w tym momencie.
Firma to Enigma na ul. Radzikowskiego.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-12 13:33:13 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2019-03-09 02:30:07
Posty: 54
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1
Avalar dzięki już szukam :) ... a może ktoś z tu obecnych ma do sprzedania ECU do Yamaha FZ1 w wersji z ABS? jak coś to niech się odezwie :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-12 15:28:13 
Niemowlak

Dołączył(a): 2019-06-20 15:41:21
Posty: 42
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1 2009
Po co ci ECU ? Co się dzieje ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-12 15:41:12 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2019-03-09 02:30:07
Posty: 54
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1
elo Mateq3
viewtopic.php?f=74&t=21484 tu masz opisany mój problem tak gdzieś od połowy pierwszej strony wątku. do teraz nie udało się zrobić a mechanik po miesiącu walki stwierdził że to wina komputera. jutro jadę odebrać moto bo on wyjeżdża na urlop na 2 tygodnie :/ a inni w mojej okolicy jak słyszą że prawdopodobnie to coś z elektryką to od razu plecami się odwracają a czas i sezon leci :(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-12 16:11:20 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2016-05-23 07:52:53
Posty: 211
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer S2
Kurde, teraz doczytałem że to FZ1 - ja robiłem rozpiskę ecu do FZ6 ale strzelam że u Ciebie będzie podobnie. Co do kodowania ecu ogarną w tej firmie co pisałem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-12 16:12:17 
Niemowlak

Dołączył(a): 2019-06-20 15:41:21
Posty: 42
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1 2009
Hehe dobry temat bo go znam z autopsji...
Powiem tak, rozpruj wiązkę bo to jej wina. Zacznij od wtyczki z licznika do głównej wiązki, jeśli to nie ona to pruj następne.
100% to utlaly któryś kabel. Stawiam ze któryś z tych co 3 łącza się w jeden.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-12 17:43:29 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2019-03-09 02:30:07
Posty: 54
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1
jeśli chodzi o wtyczki z licznika to już były czyszczone o ile masz na myśli te co są pod lewym wypełnieniem koło regulatora napięcia... ale nawet po całkowitym ich rozpięciu moto i tak dalej jeździ tyle że licznik nie działa i chyba o ile dobrze pamiętam nie działają też wtedy światła. samo to że licznik świruje dało by się jeszcze przeżyć... fakt że denerwujące ale dało by się jechać no ale to że silnik przerywa to już dupa... i to jak ma kaprys to przy każdym dodaniu gazu tak jest. mechanik który ma go aktualnie i stwierdził że to wina kompa robił zasilania na niby jakichś "bajpasach" czyli wg mnie podawał napięcie z aku do zasilania kompa czy coś (jak jutro odbiore to dokładnie wypytam co i jak zrobił) napisz mi Mateq3 jak możesz co masz na myśli pisząc że z 3 robi się jeden? jak to mniej więcej wygląda i w którym miejscu tego szukać wtedy na pewno to sprawdze, czy to może jakaś wspólna masa jest do czegoś? a i jeśli są jakieś takie "standardowe" miejsca w których lubi coś ugnić to daj znać. Avalar spoko spoko... fajnie że napisałeś że może być różnica miedzy moto z abs i bez bo jak dzisiaj dzwoniłem do gościa co ma taki komp to powiedział że żadnej różnicy nie ma ale wiadomo że jak gość handluje częściami to mu zależy na sprzedaży a z wiedzą to może mieć mało wspólnego? póki co dzięki panowie za odpowiedzi :) a i jeszcze... tak profilaktycznie dzwoniłem do tej firmy do krakowa w sprawie tego "przegrania" imobilaizera i jak wyśle im stary i nowy komp to nie powinno być problemu i kasują za to 200 zł... tak mi powiedzieli dzisiaj przez tel


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-12 18:23:50 
Niemowlak

Dołączył(a): 2019-06-20 15:41:21
Posty: 42
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1 2009
Po prostu w wiązce pod izolacja trzy kabelki łącza się w jeden i na tych połączeniach wlasnie się ukruszaja. Sprawdź wiązkę, rozpruj ja, na pewno tam jest przyczyna. Kompy nie padają.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-12 19:05:09 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2019-03-09 02:30:07
Posty: 54
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1
no spoko... ale czy znasz jakieś takie konkretne miejsca gdzie się to zdarza np gdzieś w okolicach czaszy czy raczej pod bakiem czy np gdzieś z tyłu? czy po prostu pruć całość? trochę się boję że później tego nie wsadzę tak jak było :P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-12 19:41:55 
Niemowlak

Dołączył(a): 2019-06-20 15:41:21
Posty: 42
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1 2009
Ja tez się bałem ale nie ma czego. Pruj pod bakiem. Tez się cykałem bo oryginalna wiązka itp, ale stwierdziłem ze używana kosztuje 70zl na allegro to pruje i jak coś zepsuje to podmienię.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-12 19:42:58 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2013-11-03 13:05:03
Posty: 693
Lokalizacja: LPU
Płeć: Mężczyzna
Skype: g_ciesla
Obecne moto: Sprint ST 1050
miekiwafel napisał(a):
no spoko... ale czy znasz jakieś takie konkretne miejsca gdzie się to zdarza


Praktycznie na każdym rozgałęzieniu instalacji może się stać coś takiego, bo tuleje, jakimi łączona jest instalacja to mało śmieszny żart.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-12 19:49:13 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2019-03-09 02:30:07
Posty: 54
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1
dzięki wielkie za info panowie... jutro albo w niedziele będę miał moto w domu to od razu się za to wezmę... a powiedzcie żeby całkowicie ściągnąć bak dla wygody roboty to jak odepne przewody paliwowe przy baku to poleje się paliwo czy są tam może jakieś zaworki?

panowie... w miare ważne pytanko: w serwisówce do FZ1 na samym dole są schematy elektryczne do różnych modeli "FZ1S FZ1N FZ1SA FZ1NA"... jak moje moto to FZ1 2009 Fazer i z ABS'em to do niej będzie ten schemat co jest oznaczony "FZ1SA" ?


Ostatnio edytowano 2019-07-13 16:40:40 przez miekiwafel, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron
Administracja forum: admin@motocykl.org