Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2019-07-17 13:27:19 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2016-05-23 07:52:53
Posty: 196
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer S2
Podmiana nic nie da bo imo nie puści.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Re: komputer ECU FZ1
PostNapisane: 2019-07-17 13:27:19 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2019-07-17 13:32:19 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2019-03-09 02:30:07
Posty: 54
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1
ale podobno wystarczy kluczyk przyłożyć do anteny tzn moim kluczykiem przekręcić stacyjke a kluczyk ten co jest "sparowany" z kompem przyłożyć gdzieś blisko anteny od immo :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-17 13:33:37 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2016-05-23 07:52:53
Posty: 196
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer S2
Nie próbowałem tak, ale może zadziałać :) nic nie kosztuje spróbować :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-17 14:18:40 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2019-03-09 02:30:07
Posty: 54
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1
no tylko że nie mam z kim podmienić :/ i tu jest problem... ty widze z opisu masz FZ6 :P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-17 15:16:06 
Niemowlak

Dołączył(a): 2019-06-20 15:41:21
Posty: 41
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1 2009
Błędów nie łapie żadnych ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-17 15:42:47 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2019-03-09 02:30:07
Posty: 54
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1
nie pokazuje żadnego błędu :/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-17 16:10:16 
Niemowlak

Dołączył(a): 2019-06-20 15:41:21
Posty: 41
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1 2009
To teoretycznie się zaczyna dupczyc jak sie nagrzeje prawda ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-17 16:23:05 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2019-03-09 02:30:07
Posty: 54
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1
no tak mi się wydaje że jak się nagrzeje
byłem się znowu przejechać i albo to jest zbieg okoliczności albo do ok 80 stopni chodzi dobrze a gdy się nagrzeje powyżej 80 to zaczyna świrować, gdy pęd powietrza schłodził moto poniżej 80 stopni to już dalej się to dzieje... czyli tak jakby jak już coś raz temperatury nabierze to już przerywa... czyli... gdy jade na moto od momentu jak jest zimne to muszę dobić tak do ok 80 stopni żeby zaczął przerywać, później od wiatru temperatura cieczy chłodzącej (bo to pokazuje czujnik) może spaść poniżej 80 ale już dalej przerywa.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-17 18:25:26 
Niemowlak

Dołączył(a): 2019-06-20 15:41:21
Posty: 41
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1 2009
Hmm, ciekawy problem. A jak go zagasisz to zapali normalnie ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-17 18:27:46 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2019-03-09 02:30:07
Posty: 54
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1
pali bez problemu za każdym razem. kurcze chyba zdecyduje się na kupno tego kompa gdzieś na allegro :/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-17 19:31:15 
Niemowlak

Dołączył(a): 2019-06-20 15:41:21
Posty: 41
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1 2009
Dalej nie sadze zeby to był komp. Czujnik wału ? Stacyjka ? Kill switch ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-17 20:06:02 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2019-03-09 02:30:07
Posty: 54
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1
stacyjka też była rozbierana i styki w środku czyszczone. jak "zgasisz" moto na kill switchu w trakcie jazdy to licznik dalej pokazuje prędkość i chyba obroty też... prędkość pokazuje na 100%, obrotomierza nie pamiętam ale chyba też pokazuje o ile toczysz się na biegu. czujnik wału korbowego był wyciągany i nawet opalarką podgrzewany żeby wykluczyć to że po nagrzaniu przerywa
a co do stacyjki jakby przerywała to chyba licznik gasł by całkowicie tak jak przy normalnym zgaszeniu moto kluczykiem?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-19 11:04:01 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2017-07-28 08:56:26
Posty: 119
Lokalizacja: galicja
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6S
Nie podmienisz bo nie zapali, chyba że razem ze stacyjką.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-19 12:51:30 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2019-03-09 02:30:07
Posty: 54
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1
no wczoraj był u mnie kumpel i próbowaliśmy podmieniać kompa. ale samego kompa i nie zapalił... immo jednak nie przepuściło pomimo tego że mój kluczyk był zawinięty w folie aluminiową a przykładaliśmy jego kluczyk do immobilaizera. tak jak piszesz trzeba by jeszcze przełożyć całą stacyjkę. dodam że dzisiaj odstawiłem do znajomego ma jeszcze raz kompa podpiąć i posprawdzać. jedyne co się zmieniło to to że jak dzisiaj jechałem to prędkościomierz nie spadywał od razu do zera tylko tak jakby powoli "opadywał", obrotomierz nie spadywał do zera i silnik też nie za każdym razem szarpał. objawy były cały czas takie same pomimo wszystkiego co robiłem do wczoraj. wczoraj tylko przepinałem kompa i jest wyraźna różnica w objawach... przypuszczam że przy wymianach poobracaliśmy kompem... może gdzieś lekko stuknął o stół i nagle jest zmiana... nie robiliśmy nic innego oprócz przełożenia kompa... może przy tych "manewrach" coś się w środku lepiej skleiło albo docisło i jest lepiej? może jakiś zimny lut się zrobił w samym kompie?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-07-19 15:44:46 
Niemowlak

Dołączył(a): 2019-06-20 15:41:21
Posty: 41
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1 2009
Dziwna sytuacja ale tez szukałem rozwiązania swojego problemu na zagranicznych forach i nie spotkałem się z tym zeby komp padł....

Jak dla mnie to dalej cos w kablach nie łączy :cry:


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org