Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2017-03-23 13:54:12 
Moderator globalny

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 1710
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: FZ6N
Piwek napisał(a):
Oczywiście - zdaję sobie sprawę - dlatego w kufrze mam na wymiankę, jakby się bardzo niebieski uparł...
[...]
Z drugiej strony cóż nam pozostaje, jeżeli mamy przed sobą w nocy jakieś nikłe światła??


rozumiem cię i jak najbardziej się zgadzam. dla tego stwierdzenie że:
alarec napisał(a):
Te za 140zl mogą mieć homologację z Tadeusz

nie ma sensu, bo nawet te z europejską homologacją nie załatwiają sprawy przepisów. które są swoją stroną głupie, bo jeśli światło spełnia wymagania odnośnie jasności, geometrii snopu swiatła (ustawienie, odcięcie itp) to moim zdaniem nawet jazda ze świeczką powinna byc dopuszczalna. W swoim czasie troszkę latałem nocami, bardzo mnie wnerwiało że jak odpale długie (przełącznikiem) to owszem, widze cały swiat ale tuż przed kołem ciemno i muszę zapamietywać położenie dziur na drodze żeby je omijać. Ot taka kwestia, w nakedzie masz 2 włókna, ale jedynie jak trzymasz "przycisk" oba się świecą, jak przełączysz to mijania gasną i masz lukę, a jak dłużej na przycisku jedziesz to się kostka na żarówce grzeje i obawiam się ze mogła by się stopić). chciałem zamontować sobie małe LEDy na chłodnicy, takie załączane razem z długimi żeby tę ciemnosć wyeliminować, więc dokładnie rozumiem po co te zmiany. Całe szczęście w N'e po wymianie żarówki na mocniejsze philipsy światła jest tyle że nie mam potrzeby zmian w tym zakresie. ale w pełni je rozumiem.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Re: FZ8 FAZER by Piwek
PostNapisane: 2017-03-23 13:54:12 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2017-03-23 22:03:24 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2014-12-18 22:28:32
Posty: 380
Płeć: Mężczyzna
Odcięcie z drugiego zdjęcia, a "odcięcie" na pierwszym jest akurat jakieś 1,5 metra nad ziemią, widać po drzewkach, idealnie tam gdzie każdy kierowca z naprzeciwka ma oczy.

Jeśli światła w tym motocyklu są takie, że nie da się jeździć po zmroku to należałoby poszukać innego prosząc o dodatkowe jazdy testowe po zmroku żeby się rozeznać.
Może tu jest problem? nie wiem jak jest w FZ8 ale FZS to już stary model, ma 2 lampy i światła jest wystarczająco z nocy.


Załączniki:
obok.jpg [86.75 KiB]
Pobrane 451 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-03-31 10:48:44 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 493
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: BMW R1200R
Przyszła w końcu, po 3,5 miesiąca od zamówienia szyba... od dystrybutora... ale myślę, że warto było czekać.
Ze względu na czas oczekiwania i nieco nękania dostawcy, dostałem dość spory upust na szybę, więc jestem mega zadowolony. Chłopakom było już głupio...

...ale jak zobaczyłem przesyłkę, to nie byłem pewny, czy oby na 100% jest to szyba, którą zamawiałem...

[ img ]

a jednak :)

[ img ]

i dla porównania stara/nowa:

[ img ]

[ img ]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-04 09:52:57 
forumowa amazonka

Dołączył(a): 2015-06-02 19:31:51
Posty: 91
Lokalizacja: Podbeskidzie
Płeć: Kobieta
Obecne moto: Fz6N
Pikny czarnuszek choć to z owiewką :P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-04 13:58:03 
pół człowiek

Dołączył(a): 2007-08-28 13:23:30
Posty: 4158
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: jamaha pw 50
no szybka pasuje do turystyczności tego motorka, git


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-05 21:12:15 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-12-07 12:44:32
Posty: 6
Lokalizacja: Powiat Mielec
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fz6n s1
hej piwek, a powiedz jakie masz pozycyjne swiatla przednie? bo zamierzam tam jakiegos leda wrzucic R5W bo taka idzie do fz6n ale nie wiem jakiego tego leda, zeby pasowal do h4 phillipsa vision


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-06 09:58:11 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 493
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: BMW R1200R
Ja włożyłem ledy, bo i mijania i drogowe mam ledowe. Pozycje kupiłem lesowe w norauto, pierwsze z brzegu. Nie kombinowałem...

-- Pt, 7 kwi 2017, 09:32 --

Wczoraj skończyłem to, co próbowałem zrobić od 2 lat, czyli uchwyt do telefonu, który spełniałby moje wymagania, lekki wizualnie, pewny...

Wykorzystałem aluminiowy uchwyt do telefonu z aliexpress

uchwyt

oraz stary uchwyt do lusterka, który leżał gdzieś w garażu - również z amelinium.

Piłka do metalu, lekkie cięcie, następnie spawanie uchwytu uchwytowego z mocowaniem lusterka, troszkę piknika, spray dla ładności spawu i...

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Cięcie oryginału i dospawanie go pozwoliło na zachowanie możliwości obrotu uchwytu co 90 stopni. Śruba trzyma jedwabiście...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-06-01 10:54:36 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 493
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: BMW R1200R
Założyłem/zamontowałem GPS do mamby...

Oprócz oczywiście zapamiętywania tras, prędkości, aktualnej pozycji, urządzenie daje dodatkowo kilka możliwości, które mi bardzo pasują...

1. Powiadamia mnie telefonicznie lub SMS (zależy, jak ustawię) o tym, że w motocyklu pojawił się prąd - czyli ktoś na przykład włączył/złamał stacyjkę
2. mogę odciąć paliwo lub inny system zasilania jednym SMS
3. mam powiadomienie o wstrząsach - alarm na "dotykanie"
4. Mogę oczywiście wyśledzić "złodzieja", a w wypadku zagłuszania GPS mogę odciąć paliwo w pojeździe

I to wszystko w telefonie za pomocą kilku prostych komend wysyłanych by SMS, bez abonamentu, tylko z opłatą za SMS'y i transfer danych.
SMS do mnie nie kosztują nic, a transfer danych 5 zł za 1 GB... Biorąc pod uwagę, że karta potrzebuje około 50 MB miesięcznie - da się przeżyć :)


Załączniki:
Screenshot_20170601-102404.png [541.93 KiB]
Pobrane 183 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-06-01 12:25:53 
Niemowlak

Dołączył(a): 2014-06-18 08:22:25
Posty: 17
Lokalizacja: WPR
Płeć: Mężczyzna
GG: 6403783
Obecne moto: FZS600
Bardzo ciekawe urządzenie.
Mógłbyś dać namiar gdzie można takie cudo kupić?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-06-01 12:35:54 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 493
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: BMW R1200R
Kumpel mi ściągnął z Chin, od jakiegoś swojego dostawcy. Ale będę miał jeszcze takie.
Koszt z montażem to jakieś 250-300 zł...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-06-01 13:04:04 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2010-10-22 21:46:14
Posty: 692
Lokalizacja: Legionowo
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz1
250-300zł
jak to działa to ja się dopisuję do listy kupujących takie cudo.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-06-01 13:14:47 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 493
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: BMW R1200R
taz1612 napisał(a):
250-300zł
jak to działa to ja się dopisuję do listy kupujących takie cudo.


Dział, hula, jak ta lala...
Daleko do mnie nie masz... podjedź, obejrzyj :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-06-01 13:46:32 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2013-12-07 11:23:36
Posty: 340
Lokalizacja: WWY
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Z1000SX
To i ja bym sie na cos takiego wpisał :)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-06-01 13:55:36 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 493
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: BMW R1200R
Mój telefon macie w profilu. Dzwońcie... dogadamy szczegóły i zapraszam serdecznie na "prezentację"...

Za około tydzień będę miał pełne info na temat kosztów karty SIM, którą wykorzystuje urządzenie...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-06-01 14:00:31 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2015-10-26 15:03:27
Posty: 213
Lokalizacja: Myszków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: CBF 1000FA
Jak wygląda kwestia zasilania? Urządzenie posiada wbudowaną baterię czy ciągle pobiera prąd z akumulatora?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org