Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2019-02-18 20:05:22 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2018-10-23 18:46:38
Posty: 4
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz8s
Witam czy ktos z was juz wymienial kiedys licznik mialem mala glebe w ktorej ucierpial licznik pytanie czy po zakupie uzywki i podmianie moto odpali czy musi byc cos konfigurowane komputerowo? Bez licznika nie odpala :( :? A stary ma polamana obudowe i nie zlicza przebiegu glownego tylko dzienny przycisk reset tez oddal ducha :(


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wymiana licznika
PostNapisane: 2019-02-18 20:05:22 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714

PostNapisane: 2019-02-19 11:09:01 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2016-05-23 07:52:53
Posty: 220
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer S2
Tomo31 powinno być plug and play, upewnij się, że nic przy stacyjce nie ucierpiało bo tam jest nadajnik do immo.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-02-19 18:52:36 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2018-10-23 18:46:38
Posty: 4
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz8s
Jak wyciagne stary licznik moto nie odpala dlatego pytam ale w takim razie poszukam urzywki i sprawdze stacyjke


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-02-23 22:40:33 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2018-08-01 19:28:01
Posty: 453
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6S 2006 ABS
A moze stary licznik (elektronike) przelozyc do nowej obudowy? Przepłucz złącza alkoholem, moze cos nie styka.

Bump:
aha, nie masz jeszcze drugiego.. Sprobuj umowic sie z kims kto ma fz6 czy po przełożeniu cudzego wszystko wroci do normy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-02-23 22:56:22 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2016-03-01 21:03:14
Posty: 750
Lokalizacja: Warka
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Tiger 1050
Badałem temat w triumph i samo przełożenie to za mało.
Komputer z zegarami komunikuje się po szynie CAN więc każde urządzenie musi być zaprogramowane pod dany komputer inaczej nie gada.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-02-23 23:38:14 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2018-08-01 19:28:01
Posty: 453
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6S 2006 ABS
Przejrzałem dokumentacje, nie ma ani słowa o CAN. Szukalem info o podmianach liczników na wielu forach i wychodzi na to że nie ma z tym żadnego problemu. Po zmianie wiazki lamp mozna nawet w S1 bezboleśnie zamontowac licznik z S2.

Jeśli nie masz z kim sprobowac zamiany licznikow to jak kupisz drugi licznik przez internet to awaryjnie da sie go zwrócić jesli go nie zniszczysz a okaze sie niepotrzebny.

Bump:
dopiero doczytałem ze to chodzi o fz8... Licznik jest wizualnie ten sam, nie spodziewalbym się innego sposobu komunikacji niz w fz6 ale dokumentacji nie widzialem. "internety mówią" że fz6, fz6r, fz8 i fz1 mają ten sam licznik plug and play.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2019-02-24 12:16:12 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2016-03-01 21:03:14
Posty: 750
Lokalizacja: Warka
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Tiger 1050
Nie mialem fz6 ale w mojej fz1 napewno byl can


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org