Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2017-08-05 16:07:44 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-08-05 15:55:47
Posty: 2
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz6N 2005
Cześć

Chciałbym przywitać wszystkich gdyż jest to mój pierwszy post.

W tym roku stałem się posiadaczem Fazera. Podczas ostatniej jazdy zauważyłem, że moto podczas przyspieszania dochodzi mi do 7000-8000 odrotów i staje. Zaczyna jechać stałą prędkością, a nawet lekko zwalniać i podszarpywać obrotami. W fazerce po zakupie były wymienione wszystkie płyny. Podczas inspekcji okazało się, że w baku była rdza i zawalony filter pompy paliwa. Szło też rude paliwo do wtrysków. Poprzedni właściciel (Włoch) nie jeździł ostatnie dwa sezony i zostawił pusty bak. Bak został wyczyszczony dokładnie, filtr pompy również i było już raczej wszystko ok, choć nie jeździłem na początku za agresywnie (pierwsze moto) więc ciężko mi stwierdzić czy to się nie działo. Po zakupie był wymieniany również TPS

Czy jest możliwe, że pompa paliwa nie wydala? Czy macie jakieś pomysły dotyczące takiej pracy silnika?

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-05 16:07:44 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714

PostNapisane: 2017-08-05 20:41:17 
Moderator globalny

Dołączył(a): 2009-07-15 23:58:19
Posty: 3111
Lokalizacja: Łódź/Pabianice
Płeć: Mężczyzna
GG: 5396190
Telefon: 79273536dwa
Obecne moto: Yamaha MT-09 Tracer
Pomiar cisnienia paliwa jak cos. Jak cos mam sprawna uzywke w bdb stanie.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron
Administracja forum: admin@motocykl.org