Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2017-08-21 22:46:38 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-08-05 18:22:58
Posty: 5
Płeć: Mężczyzna
GG: 111835
Telefon: 504629973
Obecne moto: Yamaha fz6
Witam
Koledzy potrzebna pomoc przy zmianie wyświetlanej prędkości z kmh na mph. Jak to zmienić w yamaha fz6s z 2004. Różne kombinacje klawiszy naciskałem i jedyne co to udało mi sie zmienic zegarek na temperature. Jak trzymałem obydwa klawisze i dopiero włączyłem zapłon to wyświetlił napis: DIAG i mogłem zmienić na Co ale nic to nie robi i nawet nie wiem do czego to :)
Może zna ktoś procedurę jak to zrobić żeby prędkość wyświetlał w mph a nie kmh.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-21 22:46:38 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714

PostNapisane: 2017-08-22 08:48:03 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 1800
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: FZ6N
na działajacym liczniku trzeba dłużej trzymać bodajże mode, więcej filozofii nie ma. tylko trzymaj dłużej.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-22 23:50:41 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-08-05 18:22:58
Posty: 5
Płeć: Mężczyzna
GG: 111835
Telefon: 504629973
Obecne moto: Yamaha fz6
Dzieki za info. Ja mam przyciski select i reset. Jutro przetestuję :) jak poskręcam go do kupy.

-- 2017-08-23 00:26:03 --

Nie wytrzymałm i podłączyłem wszystko i zrobiłem jak pisałeś. Trzymałem jeden klawisz 2 min potem drugi 2 min potem dwa naraz 2 min i nic tylko palce odrętwiały :) Może jakieś inne propozycje? Zastanawiam sie czy jak kupię drugi licznik to co będzie z przebiegiem też będzie inny?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-23 09:22:45 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 1800
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
GG: 2794713
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: FZ6N
mam rocznik 2004, sprawdzałem dziś, kilka min temu - u mnie działa, około 4 sek ciśnięcia select (na działającym licznuku, silnik nie robi w tym zakresie) i zmienia.

nawet filmik ci nagrałem (youtube juz go obraca jak coś) https://youtu.be/DUm4X7nlgNI


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-08-23 21:04:20 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-08-05 18:22:58
Posty: 5
Płeć: Mężczyzna
GG: 111835
Telefon: 504629973
Obecne moto: Yamaha fz6
Dzieki za film. Niestety obawiam się że mogę mieć inną wersję oprogramowania bo u mnie to poprostu nie działa. Nie przełacza a myślalem ze klawisz jest zepsuty ale on działa całkiem normalnie. Ale jak trzymam dłużej nie zmienia mi opcji km na mph. Nawet znalazłem instrukcję gdzie jest to opsane dakładnie tak jak ty to robisz. No a u mnie to nie działa :(


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org