Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-07-28 13:06:54 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2009-07-19 22:09:32
Posty: 8
Lokalizacja: Jarocin
Kolega Wojt@s może mieć racje... obok filtra oleju tłumacząc z angielskiego ;p chłodnica oleju do której również dochodzą węże... a pod nią zaraz są rury kolektorów... moze faktycznie warto sprawdzić wszystkie węże... alexlukasz jeśli chcesz to mogę podesłaś Ci instrukcje serwisową... mimo że jest w języku angielskim jest bardzo pomocna.... PS moi drodzy mimo tej wielkiej wtopy z moim szerszeniem (szerszeń bo moj fazerek jest żółto czarny ;p) nie zrażam się do tego sprzęta i jak tylko pozbęde się tego (tzn. staram się oddać sprzedawcy) to zaraz szukam następnego szerszenia... ;) pozdrawiam wszystkich


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re:
PostNapisane: 2009-07-28 13:06:54 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2010-05-24 14:39:39 
Niemowlak

Dołączył(a): 2010-04-20 21:47:50
Posty: 37
Lokalizacja: Legionowo
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS1000 2004
Powroce do dawnego tematu ... u mnie tez wentylator wlacza sie po 2 min od uruchomienia moto ... w czasie jazdy chyba od czasu to czasu ale raczej jak staje na swiatlach. Czy koledzy majacy "tysiaczke" mogliby sie wypowiedziec jak szybko wlacza sie im wiatrak? ... moze po prostu "ten typ tak ma"?

Pozdrawiam
PabloX

EDIT: wlasnie zadzwonilem to MotoMotion na Polczynskiej w Wawie i facet ktory IMHO zna sie swietnie na tym co robi od razu powiedzial ze duze fazery tak maja i po minucie, dwoch wlacza sie w nich wentylator na chlodnicy :o


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-05-24 22:06:26 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2010-03-30 15:47:39
Posty: 51
Lokalizacja: Oleśnica
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Kilofazer
Mój kilofazer ma tak samo.
Choć w moim przypadku, to nie jest reguła, bo ostatnio niespecjalnie wentylator chciał się włączyć po uruchomieniu, a czasem pół minuty mu wystarczy....kapryśny jest:-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-05-24 22:31:19 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-08-12 23:55:02
Posty: 45
Lokalizacja: Elbląg
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 501279640
Obecne moto: K1600 GT
W ogóle bym się tym nie przejmował. Takie szybkie nagrzewanie kilo fazerów wiąże się z tym, że układ chłodzący ma do oprowadzenia znacznie więcej ciepła (energii) niż w 600 jeżeli nie jest zamieniona na energię mechaniczną. Mam motocykl od nowości i chwila postoju na światłach powoduje załączenie wentylatora.
Na pewno natomiast zastosowałbym się do rad Wojtasa i odpowietrzył układ oraz dolał płyn do zbiornika wyrównawczego. :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-05-24 23:13:36 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-03-25 21:10:48
Posty: 26
Lokalizacja: Września
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 668336370
Dla uspokojenia dodam ze mojemu znajomemu w fzs1000 tez sie wiatrak zalacza po minucie postoju i tez wszyscy mowia wymien termostat albo wymien czujni :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-09-10 11:15:55 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2010-07-30 15:40:10
Posty: 54
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer 1000
Tak ma byc a szukacie dziury w całym !!
U mnie jest tak samo
tez jak stoi w miejscu sie załącza, gasnie oczywiscie gdy jade


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-09-10 17:48:51 
Niemowlak

Dołączył(a): 2010-03-18 15:43:41
Posty: 31
Lokalizacja: Rzeszów,Lublin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha Fazer 1000
mialem dwa kilofazery i z obydwoma był ten sam problem to znaczy to nie jest problem ten typ tak ma


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-09-22 23:39:12 
Niemowlak

Dołączył(a): 2010-09-20 22:22:28
Posty: 15
Lokalizacja: Bielsko/Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: brak
Przy zakupie mojego Kilofazera od razu zaniepokoił mnie włączający się wentylator na postoju. Chwyciłem za telefon i mój mechanik od razu mnie uspokoił, że TEN TYP TAK MA! Tłumaczył mi, że to jakiś fabryczny błąd w "czymś tam" (rzucił jakaś fachową nazwą). Każy serwisowany przez niego Kilofazer miał taki objaw.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-01-07 19:48:39 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2013-07-31 23:23:16
Posty: 312
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 1000
piszę to w 2014r trochę odgrzebując temat też mam FZS 1000 i po minucie ssania włączający się wiatrak, martwiło mnie to do tej pory aż przeczytałem ten temat ufff wymienić płyn chłodzący i będzie cacy, pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-01-07 20:40:58 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2011-06-13 19:17:45
Posty: 136
Lokalizacja: ok. Parczewa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer 1000
Kiedyś z tego powodu Fazera nie kupiłem,dopiero po obejrzeniu kilku stwierdziłem że tak po prostu ma być :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-01-07 23:27:10 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2010-11-13 16:55:41
Posty: 279
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: WR 426 SM MX
Ja słyszałem, że to "test wiatraka" :D Wrzuca się jedynkę i wiatrak się wyłącza :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-05-19 22:05:05 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2014-04-17 20:05:25
Posty: 69
Lokalizacja: Bytom
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 1000
Jak kupowałem swojego 1-literka,to było 10 stopni i wentylator załączył się po chwili :shock:
więc... ja też tak mam :D i chyba tak powinno być.

Ale ja mam coś ciekawszego :!:
Jak wymieniałem stary olej to miałem ponad stan :?
Zalałem świeżym 3/4 stanu 8)

Teraz mam ponad stan :shock:

Co wy na to :?: :?: :?:

ps... A gdzie jest zbiornik wyrównawczy płynu chłodniczego:?: :oops:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-05-19 22:12:06 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2012-05-22 16:10:18
Posty: 68
Lokalizacja: Świdwin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: DL 1000 V-strom
grzesiek_73 napisał(a):
Jak kupowałem swojego 1-literka,to było 10 stopni i wentylator załączył się po chwili :shock:
więc... ja też tak mam :D i chyba tak powinno być.

Ale ja mam coś ciekawszego :!:
Jak wymieniałem stary olej to miałem ponad stan :?
Zalałem świeżym 3/4 stanu 8)

Teraz mam ponad stan :shock:

Co wy na to :?: :?: :?:

ps... A gdzie jest zbiornik wyrównawczy płynu chłodniczego:?: :oops:


Uuuu, niedobrze. Jeśli oleju przybywa może bena albo płyn z chłodnicy przeciekać do wnętrza silnika :shock:

Zbiorniczek wyrównawczy jest przed tylnym kołem w okolicach pojemnika na płyn hamulcowy do tylnego hebla.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-05-20 00:39:26 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2014-05-13 13:15:53
Posty: 208
Lokalizacja: Witonia
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 1000
Jacek_L napisał(a):
Ja słyszałem, że to "test wiatraka" :D Wrzuca się jedynkę i wiatrak się wyłącza :)

No z tym testem może być prawda :) bo u mnie jest identycznie - krótko po odpaleniu włącza się wentylator, rzucę bieg i się wyłączy i stojąc na ''luzie'' musi naprawdę się porządnie rozgrzać żeby się wentylator z powrotem załączył.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-05-20 10:07:48 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2011-06-24 17:57:26
Posty: 1481
Lokalizacja: kujawsko - pomorskie
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fzs 1000
grzesiek_73
odkręć również korek oleju i sprawdź czy nie ma na nim osadu pod spodem. Jeśli już miałby wystąpić to będzie miał kolor majonezowy,konsystencja również majonezowa :)
... wtedy znaczy, że płyn chłodniczy idzie do oleju.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org