Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2013-03-23 22:36:45 
Niemowlak

Dołączył(a): 2010-07-23 23:18:15
Posty: 39
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: gsx1300r
minus jest podłaczony na stałe (na schemacie - GND). czyli sterowny plusem:)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-03-23 22:36:45 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714

PostNapisane: 2013-04-10 09:25:03 
Niemowlak

Dołączył(a): 2013-02-11 14:29:15
Posty: 18
Lokalizacja: Konin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
W miniony weekend zamontowałem w swojej fazerce kierunkowskazy LED z przerywaczem specjalnie do tego przystosowanym i miał 3 piny. Wszystko ładnie, pięknie działa, naprawdę polecam zainwestować w taki przerywacz a nie męczyć się w bezsensowne podłączanie oporników gdzie jest taki sam pobór jak przy ori kierunkach. Później wrzucę zdjęcia jak podłączyłem ;)

[ img ]


Załączniki:
1.JPG [83.58 KiB]
Pobrane 922 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-10-20 21:07:06 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2011-10-05 11:26:18
Posty: 112
Lokalizacja: Żary
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6
u mnie to samo co u kolegi wyżej - przerywacz za 20 zł z allegro i wszystko hasa jak powinno, trzeba tylko przerywacz oraz 3 kabelki po 5 cm najlepiej z końcówkami do kostki mieć i lutownicę ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-10-20 23:10:31 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2013-04-16 13:49:23
Posty: 54
Lokalizacja: Częstochowa, Piotrków Tryb.
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1S
Fz1 S ta sama sytuacja. Dużo zabawy z opornikami a ledy i tak nie działały jak należy. kupiłem przerywacz za parę groszy i wszystko gra i trąbi. ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-01-20 13:54:53 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2013-12-30 17:33:20
Posty: 62
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 Black Edition
Na początek sory za to że piszę w tym temacie, ale po co zakładać nowy jak moje pytanie jest związane z ledami. Kupiłem takie kierunki http://img11.allegroimg.pl/photos/oryginal/38/64/48/08/3864480835 i tutaj moje pytanie, jak je podłączyć? :mrgreen: Chodzi o to ze one maja niebieski i zielony kabelek, a u mnie w fz6 jest ciemno zielony i czarny... Nie chce popalić poszczególnych diod podłączając nawet na chwile na odwrót dlatego pytam. Ew jak mam sprawdzić który kabel ma iść o którego, bo chce porobić wtyczki konektorowe do tych kabli w mojej fz6 żeby to miało ręce i nogi a nie na okrągło sztukowanie i lepienie izolacją... :mrgreen: z góry dzięki :roll:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-01-20 15:11:01 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2011-07-12 09:40:11
Posty: 947
Lokalizacja: wawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 512 386 jedensześć5
Obecne moto: nowe
kenedi18 napisał(a):
Kupiłem takie kierunki http://img11.allegroimg.pl/photos/oryginal/38/64/48/08/3864480835 i tutaj moje pytanie, jak je podłączyć? :mrgreen: Chodzi o to ze one maja niebieski i zielony kabelek, a u mnie w fz6 jest ciemno zielony i czarny...


nie znam się więc się wypowiem... wszystko jedno który do którego


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-01-20 15:35:10 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2013-12-30 17:33:20
Posty: 62
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 Black Edition
"nie znam się więc się wypowiem... wszystko jedno który do którego"

Już tak robiłem w innych kierunkach i popaliłem poszczególne diody, poza tym jak podłączysz nie ten kabel który trzeba do nie tego co trzeba to nie będą świecić...
Może reszta coś wie na ten temat?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-01-20 16:56:44 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2013-07-31 23:23:16
Posty: 312
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 1000
Ja się wtrącę do tematu przyszły mi kierunkowskazy ledowe bez instrukcji montażu i nie bardzo wiem jak się do tego zabrać pomożecie?

Zdjęcia obrazują cały komplet czyli 8 zaślepek, 4 kierunkowskazy i jakieś urządzenie :-) co dalej :?:

Do tej pory miałem fabryczne wielkie kierunki z żarówkami...

[ img ]

[ img ]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-01-21 20:37:34 
Niemowlak

Dołączył(a): 2010-07-23 23:18:15
Posty: 39
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: gsx1300r
zaślepki wchodza tylko do owiewki - bez nich będzie problem z przymocowaniem kierunków, przerywacz wkładasz w miejsce fabrycznego podłaczjąc czarny na stałe do masy. kierunki LED w odróznieniu do żarówek musża mieć zachowaną polaryzację - czyli czerwone to +, czarne -. pozdr.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-01-21 21:34:42 
Niemowlak

Dołączył(a): 2013-07-08 08:02:00
Posty: 36
Lokalizacja: Oświęcim
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2
kenedi18 nie popalisz jeśli podłączysz na odwrót. Sam podłączałem i nic się nie stało.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-01-23 19:31:45 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2013-07-31 23:23:16
Posty: 312
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 1000
Jeszcze mi proszę powiedzcie gdzie jest przekaźnik kierunkowskazów w FZS 1000 bo kierunki już siedzą a nie mogę znaleźć tego urządzenia :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-01-23 21:51:29 
Niemowlak

Dołączył(a): 2010-07-23 23:18:15
Posty: 39
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: gsx1300r
duża strzałka. pozdr.
http://www.fz1-forum.com/forum/gen-ii-m ... stion.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-01-23 21:52:33 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2013-07-31 23:23:16
Posty: 312
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 1000
sorry to jest FZ1 nowszy model ja mówię o FZS 1000 z 2003 roku ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-02-02 00:56:32 
Niemowlak

Dołączył(a): 2012-01-06 15:37:19
Posty: 27
Lokalizacja: Wołomin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1 Fazer 2007
Witam.

Co myślicie o tym przerywaczu, jest na dwa piny i chyba będzie pasować 1 do 1. Nie trzeba nic przerabiać.

http://allegro.pl/przerywacz-kierunkowskazow-led-yamaha-ledowy-ledy-i3932555892.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-02-02 10:08:58 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-11-22 17:44:24
Posty: 46
Lokalizacja: Niepolomice
Płeć: Mężczyzna
Nie wiem jak do Fz1 ale do Fz6 pasuje jak ulał. Mam podobny z tym że ma inne mocowanie niż ten co na aukcji.
Mój pasował idealnie w miejsce starego i nie musiałem nic przerabiać. Dodam iż kupiłem go w Krakowie w Olekmotocykle.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org