Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2014-12-06 19:46:11 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2012-02-24 10:17:29
Posty: 89
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2
Mam pytanie odnośnie pługa pod silnikiem. Są wersje z i bez i różnią się umiejscowieniem chyba jakiegoś komputera czy jakiegoś modułu (taka puszeczka z żeberkami). Mam na oku taką FZ 1 z pługiem ale chciałbym się go pozbyć . Gdzie jest ten moduł jak nie ma pługa??

Pozdraiwam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-12-06 19:46:11 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2014-12-06 21:39:41 
Moderator globalny

Dołączył(a): 2009-07-15 23:58:19
Posty: 3127
Lokalizacja: Łódź/Pabianice
Płeć: Mężczyzna
GG: 5396190
Telefon: 79273536dwa
Obecne moto: Yamaha MT-09 Tracer
Jak będziesz chciał sprzedać pług z mocowaniem to ja chętnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-12-07 15:55:29 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2009-08-16 19:46:14
Posty: 428
Lokalizacja: Wwa/B-stok
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: ZuK1300S
Moduł regulatora, o który ci chodzi, raczej pozostaje w tym samym miejscu.
Są różne rodzaje pługów i trzeba uważać, bo może kompletnie nie pasować do danego modelu.

A regulatory mają trzy miejsca w FZ1 w zależności nie wiem od czego.
W czaszce, pod zadupkiem no i przy silniku.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-12-07 17:08:39 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2011-11-18 19:30:31
Posty: 454
Lokalizacja: PL- opolskie/Klb | CH- raj dla motocyklistów:)
Płeć: Mężczyzna
GG: 1082129
Telefon: Galaxy S6
Obecne moto: FZ1 S
Żuku napisał(a):
Moduł regulatora, o który ci chodzi, raczej pozostaje w tym samym miejscu.
Są różne rodzaje pługów i trzeba uważać, bo może kompletnie nie pasować do danego modelu.

A regulatory mają trzy miejsca w FZ1 w zależności nie wiem od czego.
W czaszce, pod zadupkiem no i przy silniku.


Pierwsze modele FZ1 miały regulator napięcia pod zadupkiem. Od 2009 zaczęli wypuszczać FZ1 N z regulatorem przy silniku i dlatego też standardowo z plugiem a w werski S został przeniesiony pod czache. Sam pierwszy plug który kupiłem był do wersji N i go od sprzedałem. Pług różni się mocowaniem i wycieciami po boku. Później poszukam zdj i dodam.

Pzdr


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-12-07 23:22:14 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2008-06-29 09:23:07
Posty: 672
Lokalizacja: CCH
Płeć: Mężczyzna
GG: 3280985
Telefon: Nokia
Obecne moto: Gladius 650 mit ABS
Przypuszczam, że chodzi o lepsze odprowadzenie ciepła, dlatego powędrował spod siedzenia w okolice dołu silnika.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-23 00:02:24 
Niemowlak

Dołączył(a): 2014-01-12 13:43:35
Posty: 26
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1 Fazer 2007
Mam podobną sytuację. Kupiłem pług do FZ1 Fazer, ale nie pasuje.

Pług jaki kupiłem i wsporniki do jego zamcowania:

[ img ]

[ img ]

[ img ]



Rozumiem, że taki pług i mocowania by pasowały bez problemu:

[ img ]

[ img ]

Z tego co się zdążyłem zorientować, to pług który kupiłem był mocowany w FZ1-N od 2009, w modelach które mają regulator napięcia z prawej strony silnika. Czy czymś się ten silnik różni, że mi nie chcą podejść uchwyty? Nie wiem jest tam jakiś dodatkowy wspornik czy co?
Może ktoś ma taki pług i wrzuciłby fotki jak to jest zamocowane.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-09-22 17:19:55 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-11-08 16:21:40
Posty: 16
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1
Jaka tu cisza ... nanana .... a tak serio - dziwne te twoje mocowania, bo plug wyglada ok .. mocowania jakby nie od niego - poradziles sobie z tym ?
Ja mam akurat te drugie mocowania i wchodza pod 4 sruby miski olejowej narozne... plug mam bardzo podobny... niestety jak przykrecisz mocowanie i plug to spust plynu chlodniczego masz nad plugiem i potem jak spuszczasz plyn (co w tym motocyklu czesto mi sie zdarza jako ze kazda czynnosc serwisowa przy silniku zaczyna sie od slow "zdemontuj chlodnice") to trzeba jakies dziwne lejki kombinowac. Ze zdjec moge ewentualnie zgadywac ze te twoje mocowania moga byc krecone w gwinty od stopki centralnej, ktorej w nakedzie nie ma (ale gwinty sa na miejscu).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-08-20 23:30:10 
Niemowlak

Dołączył(a): 2014-01-12 13:43:35
Posty: 26
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1 Fazer 2007
Na razie odpuściłem temat.
Z tego co robiłem rozeznanie (niestety tylko poprzez zdjęcia) z właścicielem FZ1 z pługiem to okazuje się, że ona ma mocowania pod ten pług a ja nie.
Jak znajdę właściciela FZ1 w promieniu 100 km od Krakowa to podjadę zobaczyć.
Mój pług wygląda mniej więcej tak:
[ img ]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2018-08-21 21:28:36 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-11-24 15:48:20
Posty: 20
Lokalizacja: Limanowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 516612440
Obecne moto: FZ1 N
Jeśli dobrze zrozumiałem tu wszystko, to coś jest nie tak. Moja FZ1N z 2010 roku ma regulator pod zadupkiem przy amortyzatorze. A pług wygląda jak na foto. Czyli wszystko tu nie pasuje :lol: A przeglądając z ciekawości ogłoszenia na olx też nie każdy od 2009 roku ma regulator pod silnikiem :wink:

Kowal_KRK Jeśli potrzebujesz przymiarki i chodzi Ci o takie mocowanie co mam ja to zapraszam do Limanowej :wink:

[ img ]

[ img ]

[ img ]


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org