Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2020-04-12 09:13:43 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2015-09-06 10:51:09
Posty: 66
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: MT-10
Witam
Chciałem zapytać czy może ktoś z posiadaczy MT-10 montował w swojej maszynie quickshifter?
Ja mam wersję niestety nie SP i chciałem właśnie sobie zainstalować. Na forach, na FB i różnych tego miejscach można znaleźć filmiki, porady itd i wszystko fajnie tylko u mnie jak by nie chce to zaskoczyć bo niby instalacja jest, wtyczka jest więc teoretycznie tylko podpiąć i zaczekać aż komputer podczas testowania wykryje QS, ale no własnie u mnie nie wykrywa.
Być może coś źle robię albo QS jest uszkodzony, albo coś z ECU.
Gdyby ktoś miał doświadczenia w tym temacie i mógłby się podzielić nimi byłbym wdzięczny.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-04-12 09:13:43 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714

PostNapisane: 2020-04-12 12:11:49 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2014-08-17 12:43:43
Posty: 959
Lokalizacja: Przemyśl
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Tracer 900 GT 2019
-maro- cześć,
Wczoraj oglądałem film gościa który do zwykłego Tracera dokupił QS i wspominał że trzeba go jeszcze zaprogramować, niby jest jakaś sekwencja czynności związana z kluczykiem w stacyjce. Nie wiem czy w MT10 jest tak samo. Posyłam link do tego filmiku, odezwij się może do gościa to pokieruje Cię jak to zrobić lub skąd wziął info.

https://youtu.be/lX4BJ1ue4pc

Powodzenia, pozdrawiam ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2020-04-12 12:28:43 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2015-09-06 10:51:09
Posty: 66
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: MT-10
blue7 napisał(a):
-maro- cześć,
Wczoraj oglądałem film gościa który do zwykłego Tracera dokupił QS i wspominał że trzeba go jeszcze zaprogramować, niby jest jakaś sekwencja czynności związana z kluczykiem w stacyjce. Nie wiem czy w MT10 jest tak samo. Posyłam link do tego filmiku, odezwij się może do gościa to pokieruje Cię jak to zrobić lub skąd wziął info.

https://youtu.be/lX4BJ1ue4pc

Powodzenia, pozdrawiam ;)


Wielkie dzięki......zagadam do niego i może to coś da a jak nie to będę szukał dalej ;)

Też pozdrawiam

-- 2020-04-12 14:10:02 --

Jakoś sobie poradziłem i po prostu troszkę źle do tego podchodziłem, ale najważniejsze, że się udało.
Teraz zostaje przetestować jak to działa, ale niestety chyba jeszcze troszkę trzeba będzie poczekać, ale co sie nie robi dla przyjemności....czekało się całą zimę to jeszcze troszkę można poczekać.
PS
Na fotce widać kurz, ale niestety moto stoi w garażu i czeka na dogodną chwilę.


Załączniki:
IMG_20200412_134009.jpg [1.14 MiB]
Pobrane 52 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org