Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2021-08-04 12:20:22 
Legenda forum

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 3123
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
Telefon: my0 k1z 10m
Obecne moto: Yamasaki 1100 fz6er5
podoba mi sie ten port do programatora wywalony na wierzch :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2021-08-04 12:20:22 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2021-08-04 12:33:11 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2016-03-01 21:03:14
Posty: 1050
Lokalizacja: Warka
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Tiger 1050
zysku
Pięknie
Napisz jeszcze jaki jest warunek na działanie pompki? Czy tylko podanie zasilania, czy jest jeszcze coś co decyduje o smarowaniu? Jak omijasz problem smarowania na postoju?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2021-08-04 12:48:51 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2018-08-01 19:28:01
Posty: 1704
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: BMW R1200GS 2005 ABS
tuzmen napisał(a):
zysku
Pięknie
Napisz jeszcze jaki jest warunek na działanie pompki? Czy tylko podanie zasilania, czy jest jeszcze coś co decyduje o smarowaniu? Jak omijasz problem smarowania na postoju?
Pewnie sygnałem neutrala, pisał, że jedna z diód jest wskaźnikiem neutrala


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2021-08-04 13:23:19 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2016-03-01 21:03:14
Posty: 1050
Lokalizacja: Warka
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Tiger 1050
BTW ja mam już tak skrzywiony mózg że ta numeracja bitów na przełaczniku jest dla mnie w odwrotnej kolejności :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2021-08-04 15:04:52 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2021-08-04 07:42:37
Posty: 4
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2
tuzmen napisał(a):
BTW ja mam już tak skrzywiony mózg że ta numeracja bitów na przełaczniku jest dla mnie w odwrotnej kolejności :)


haha no ja też ale tak mi pasowało podłączenie do portu.

tuzmen napisał(a):
zysku
Pięknie
Napisz jeszcze jaki jest warunek na działanie pompki? Czy tylko podanie zasilania, czy jest jeszcze coś co decyduje o smarowaniu? Jak omijasz problem smarowania na postoju?


Warunek jest jeden musi być wrzucony bieg żeby pompka dostawała impulsy, trzeba (albo i nie jak kto woli) podłączyć się do czujnika neutrala przy czym sterownika nie interesuje czy panuje tam 12V czy masa sam się kalibruje.

w załączniku zestawik jaki mam wrzucony do mojej fz6.

tak to jest wersja prototypowa dlatego ma złącze programatora, niestety mogę w fabryce zamawiać min 5 szt PCB, nowa wersja ma te same funkcjonalności przy czym jest mniejsza i nie ma portu.


Załączniki:
IMG_20210804_140921.jpg [1.53 MiB]
Pobrane 98 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2021-08-04 15:09:19 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2016-03-01 21:03:14
Posty: 1050
Lokalizacja: Warka
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Tiger 1050
zysku
W sumie fajnie, ten kabelek od neutrala można pociągnąć na kierownice i samemu decydować kiedy chcemy smarować


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2021-08-04 15:28:35 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2021-08-04 07:42:37
Posty: 4
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2
tuzmen napisał(a):
zysku
W sumie fajnie, ten kabelek od neutrala można pociągnąć na kierownice i samemu decydować kiedy chcemy smarować


można, ale po co? Średnio jedna kropla na minutę załatwia sprawę. Zawsze masz podaną tą samą porcję oleju niezależnie od temperatury na zewnątrz. Ja to raz ustawiłem i zapomniałem o temacie smarowania łańcucha.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2021-08-05 06:53:06 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2013-01-13 20:48:01
Posty: 257
Lokalizacja: Polkowice
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz6 Fazer S2 ABS
Świetnie dopracowane elementy jak na prototyp, jaki koszt takiego zestawu? Najbardziej podoba mi się ten wydrukowany w 3D uchwyt montowany na wahaczu, piękna sprawa, żadnych opasek kablowych. może i ja się w końcu zdecyduję na taką olejarkę.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2021-08-05 11:06:29 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2019-11-22 23:17:30
Posty: 175
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600 99
Ja też się dołączę do pytania o cenę :)
Jak jest opcja, aby podjechać do Ciebie i zamontować to ...

FZS600 '99


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2021-08-05 11:39:51 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2021-08-04 07:42:37
Posty: 4
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2
Cena sterownika to 100zł z obudową i okablowaniem. Niestety w fzs 600 wahacz jest inny, więc uchwyt nie będzie pasował, montaż nie wchodzi w grę, nie mam na to czasu (praca, dziecko). Nie jest to nic skomplikowanego, każdy posiadający podstawowe narzędzia powinien sobie z tym poradzić. W całości za system powinieneś się wyrobić w 200zł (z używaną pompką)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org