Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 891 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 60  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2012-08-31 13:49:22 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Telefon: zaufania....
Obecne moto: odjechalo w swiat
sobolewk napisał(a):
Moje wczorajsze zdarzenie to może nie brak doświadczenia, ale miłe nie było, a dotyczy również motocyklistów. Ciemno już, wracam sobie S8 w kierunku Wawy, 120-130 km/h lecę prawym pasem, więc co jakiś czas doganiam wolniejsze pojazdy i trafił się autobus. Oko w lusterko, pusto, to myk na lewy i wyprzedzam. Już mam włączać kierunek w prawo do zjazdu na prawy pas, a tu między mną a autobusem śmignął koleś na jakiejś szlifierce - tylko "bziuuuum" usłyszałem i już go nie było widać. Daje kierunek w prawo (chciałem zjechać w końcu na prawy pas), ale kontrolnie spojrzałem w lusterka czy drugiego ciula nie widać - w lewym nic, ale w prawym widzę dwa światła samochodu i coś trzeciego - i to okazał się być drugi ciul, który z nie mniejszym "bziuuum" także przeleciał między mną a autobusem (mimo, że już miałem kierunek włączony do zjazdu na prawo!). Obaj na bank mieli >200 km/h i jak tak potem mnie naszło, jak bym się nie wstrzymał ze zmianą pasa, to dziś bym tu pewnie nie pisał... Obie to jakieś szlifierki były, więc mam uzasadnione nadzieje, że to nikt z naszego forum, ale jak widać oczy trzeba mieć dookoła głowy i nawet na takie sytuacje być przygotowanym...

I to jest straszne... nie rozumiem jak Ci goście się nie boją?
Szansa 50/50 i 100% zaufania ( nie wiem skąd ono), że kierowca który jedzie tak samo przez x metrów będzie utrzymywał tor jazdy dalej.
Wierzą w to, że nie zasłabnie, nie kichnie i ten metr zjedzie do środka pasa...
A wtedy trafią między auto i no autobus...
Ostatnio widziałem u gościa naklejkę na klapie:

Po lewej ta żółta : PATRZ W LUSTERKA MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE....
A po prawej druga podobna widać, ze samoróbka: JAK MAM CIĘ KURW# ZAUWAŻYĆ JAK ZAPIERD#LASZ 200 KM/H!!!....
Spodobało mi się to...

PostNapisane: 2012-08-31 13:49:22 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2012-08-31 14:08:41 
Niemowlak

Obecne moto: FZS 600 2000r
Koleś z tą naklejką miał zupełną rację ale nie oszukujmy się wśród nas zdarzają się nieodpowiedzialni ludziejak i w każdej innej dziedzinie życia,zawodzie itd,itp. To każdy z nas musi mieć oczy dookoła głowy i tyle.
A tak na marginesie Brodzins Twoja maszyna to salonowa czy sprowadzana? Pytam bo mam z taką samą i pod siedzeniem mam jakieś dwie kostki i wyłącznik jak u klapy w samochodzie i nie wiem czy był to oryginalny alarm.

PostNapisane: 2012-08-31 16:49:27 

kyniu napisał(a):

A tak na marginesie Brodzins Twoja maszyna to salonowa czy sprowadzana? Pytam bo mam z taką samą i pod siedzeniem mam jakieś dwie kostki i wyłącznik jak u klapy w samochodzie i nie wiem czy był to oryginalny alarm.

Wal na PW. Sprowadzana kilka lat temu z niemiec. Alarmu w oryginale nie montowali :D

PostNapisane: 2012-08-31 21:31:37 
Niemowlak

Obecne moto: YZF 600 R Thundercat
MarcinN napisał(a):
^^ Przyznaj. Warto było kupić Thundercata na pierwszy motocykl?

Jasne ze tak ;D nie zalujee i nie bede, jak bym w ten winkiel wchodzil na 4setce to tez bym z niego wylecial. Czlowiek uczy sie na bledach. Jak poskladam maszyne bo sie maluje, to lece na odludzie cwiczyc przeciwskret i docinanie zakretow a oduczac sie hamowania w nich ;/ tylko jak zrobic zeby przeciwskret stal sie nawykiem wykozystywanym w ulamku sek w sytuacji extremalnej? ;P

PostNapisane: 2012-08-31 22:41:19 
Mistrz prostej

Obecne moto: FZS 600 2002r.
Ćwiczyć i tyle. :)

PostNapisane: 2012-08-31 22:45:35 

Ypen napisał(a):
tylko jak zrobic zeby przeciwskret stal sie nawykiem wykozystywanym w ulamku sek w sytuacji extremalnej? ;P

człowiek to jest takie zwierzę, co się do wszystkiego przyzwyczai...
Jak sam mówisz, naucz się tego a jak wejdzie w nawyk... to nie będziesz umiał inaczej "skręcać" w winklu :)
no bo na parkingu ciężko przeciwskrętem manewrować przy prędkości 5 km/h :)

PostNapisane: 2012-09-01 09:00:45 
Mistrz Polski

Telefon: E52 :P
Obecne moto: Fz6 S
Ypen napisał(a):
MarcinN napisał(a):
tylko jak zrobic zeby przeciwskret stal sie nawykiem wykozystywanym w ulamku sek w sytuacji extremalnej? ;P

ja jak śmigam to często wyobrażam sobie że coś idzie nie tak w winklu albo specjalnie wchodzę za szeroko i świadomie zacieśniam promień skrętu:)
trening, trening i trening! :)

PostNapisane: 2012-09-01 09:45:04 

przemo_ps napisał(a):
specjalnie wchodzę za szeroko i świadomie zacieśniam promień skrętu:)
trening, trening i trening! :)

też tak mam :D

PostNapisane: 2012-09-01 16:23:10 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: brak
sobolewk napisał(a):
Moje wczorajsze zdarzenie to może nie brak doświadczenia, ale miłe nie było, a dotyczy również motocyklistów. Ciemno już, wracam sobie S8 w kierunku Wawy, 120-130 km/h lecę prawym pasem, więc co jakiś czas doganiam wolniejsze pojazdy i trafił się autobus. Oko w lusterko, pusto, to myk na lewy i wyprzedzam. Już mam włączać kierunek w prawo do zjazdu na prawy pas, a tu między mną a autobusem śmignął koleś na jakiejś szlifierce - tylko "bziuuuum" usłyszałem i już go nie było widać. Daje kierunek w prawo (chciałem zjechać w końcu na prawy pas), ale kontrolnie spojrzałem w lusterka czy drugiego ciula nie widać - w lewym nic, ale w prawym widzę dwa światła samochodu i coś trzeciego - i to okazał się być drugi ciul, który z nie mniejszym "bziuuum" także przeleciał między mną a autobusem (mimo, że już miałem kierunek włączony do zjazdu na prawo!). Obaj na bank mieli >200 km/h i jak tak potem mnie naszło, jak bym się nie wstrzymał ze zmianą pasa, to dziś bym tu pewnie nie pisał... Obie to jakieś szlifierki były, więc mam uzasadnione nadzieje, że to nikt z naszego forum, ale jak widać oczy trzeba mieć dookoła głowy i nawet na takie sytuacje być przygotowanym...

Dlatego ja na trasie wolę "spychać" pojazdy z lewego pasa niż pchać się między nimi. W mieście wygodniej i szybciej wpychać się ... aaale kiedyś tacy się nauczą. Ktoś zjedzie i będzie następny krzyżyk, płacz na tych złych kierowców co nie paczają w lusterka ;)

PostNapisane: 2012-09-03 17:10:23 
Mistrz Polski

Obecne moto: FZS 600 2002
Ypen napisał(a):
MarcinN napisał(a):
^^ Przyznaj. Warto było kupić Thundercata na pierwszy motocykl?

Jasne ze tak ;D nie zalujee i nie bede, jak bym w ten winkiel wchodzil na 4setce to tez bym z niego wylecial. Czlowiek uczy sie na bledach. Jak poskladam maszyne bo sie maluje, to lece na odludzie cwiczyc przeciwskret i docinanie zakretow a oduczac sie hamowania w nich ;/ tylko jak zrobic zeby przeciwskret stal sie nawykiem wykozystywanym w ulamku sek w sytuacji extremalnej? ;P

Ech młody kolego...
Otwarcie przyznajesz, że nie umiesz skręcać, ale pchasz się na stukonnego ścigacza? Niczego Cię ten Twój wypadek nie nauczył, jak więc chcesz się uczyć na błędach skoro TAKI BŁAD nie dał Ci do myślenia?

PostNapisane: 2012-09-04 16:01:54 

Obecne moto: BMW GS 1200
Ypen przeciwskręt jest nawykiem przy każdym skręcaniu...czasem może nawet nie wiesz, że go stosujesz.

PostNapisane: 2012-09-04 17:25:08 

SzymonNowicki napisał(a):
Ypen przeciwskręt jest nawykiem przy każdym skręcaniu...czasem może nawet nie wiesz, że go stosujesz.

Nie zgodzę się... bo świadome czy "przez nawyk" użycie przeciwskrętu opiera się na użyciu siły na część kiery będącą wewnątrz zakrętu.
Niektórzy drą zaś kierę klasycznie :)

PostNapisane: 2012-09-04 19:23:02 
Niemowlak

Obecne moto: YZF 600 R Thundercat
SzymonNowicki napisał(a):

Mam tego świadomość, stosuję na pewno przy rozpoczynaniu skręcania, ale samo docięcie już w czasie jazdy na winklu to nie tak hop dla mnie jeszcze ;p

MarcinN napisał(a):
... Niczego Cię ten Twój wypadek nie nauczył, jak więc chcesz się uczyć na błędach skoro TAKI BŁAD nie dał Ci do myślenia?

Przecież dał mi do myślenia, od razu wiedziałem w czym tkwił błąd i biorę się za jego eliminacje. Nie osądzaj mnie zbyt pochopnie. Uważasz, że po zbitym tyłku powinienem przesiąść się na simsona? Z miłością do kotka nie wygram :D :moto:

PostNapisane: 2012-09-04 19:53:38 
Legenda forum

Telefon: Note 10+
Obecne moto: MT-10 SP
No to ucz sie ucz bo wieksze moto wymaga szybszego tempa. Zebysmy tylko za pare dni noe musieli tutaj swieczek wypisywac. Trening trening i jeszcze raz... ! (sory za brak pl ale jestem na wakacjach i pisze z tel :))

PostNapisane: 2012-09-04 20:44:06 

rhazz napisał(a):
(sory za brak pl ale jestem na wakacjach i pisze z tel :))

a więc nawet na odwyk od forum telefon przemyciłeś :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 891 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 60  Następna strona