Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2013-04-10 03:51:32 
Legenda forum

Obecne moto: tiger 800
tomk napisał(a):
Na kolana w domu? Masz laptopa? Kto normalny w domu na lapka na kolanach? Tylko jak gdzieś się idzie i nie ma gdzie go postawić to się odwala takie cuda, w domu bez szans.

tomk napisał(a):
Możesz mieć w każdym zakątku domu na ten przykład, ja lubię mieć lapka na łóżku. Czemu ciągle hejtujesz to co piszę?

sam sobie odpowiedziałeś na pytanie "kto normalny" =]

tomk napisał(a):
13stka? 15stka? Po co? Żeby z lupą go używać? Skoro nie będzie go nosić to lepiej mieć większego.

z 13 się zgodzę, dla niektórych moze być za mała. pomiędzy 15 a 17 takiej wielkiej różnicy nie ma, za to 17 nie zmieści się tak wygodnie do większej torebki (testowane u mojej pieknej).

tomk napisał(a):
misiakw napisał(a):
jeśłi bede brał następnego i nie będę chciał na im brać, to 13 + klawia + mysza + monitorek zwykły.

Jak dla mnie przerost formy nad treścią.

cóż, zawodowo klepię koda, siedze sobie wygodnie przed trzema 19 calowymi monitoramii i... czasem odpalam sobie pomocniczo 4 na kompie obok. w domu nie jest mi to tak potrzebne, tym bardziej że w tym zakresie cenowym nie znajdziesz potwora do gier. za to w domu często siedzę sobie na łóżku lub na podłodze (mam dosyć krzeseł po 8 godzinach ugniatania dupą tego krzesła w biurze) i przeglądam strony na tablecie. 13 cali spokojnie by mi starczyło (sprawdzone), z racji że taki mały wygodniej go taszczyć po domu. jak nachodziło mnie na pisanie jakiegoś dokumentu/musiałem popracować w domu, podłączałem się zabawkami (ekran itp) i... powiem ci że stacjonarne kompy są wygodniejsze są niż laptopy, dla tego jednak wolę "przerastać formą nad treść" ot dla wygody użycia i z lapka robić stacjonarkę w ten sposób.

niestety po miesiącu korzystania z 13 calowego zestawu z monitorem, mój 17 calowy lapek wrócił do domu z serwiu i musiałem oddać monitor i mikrusa do biura, do teraz tęsknię za tamtym rozwiązaniem.

wiesz, jak chcesz możesz ciągnąc tę krucjatę i przekonywać świat o wyższości 17 nad 15. i tak każdy ma swoje zdanie, mojego nie zmienisz, ja twojego też. moje uwagi to efekt kilku zjechanych klawiatur, zaklikanych myszek i wielu godzin spędzonych zarówno przed stacjonarką jak i przed lapkiem, dla tego porzedstawiłem swoje zdanie na temat - bo padło pytanie o nie. chwilowo stwierdzam ze moje 17 jest za wielkie żeby wygodnie wrzucić w plecak i pojechać np. na plażę. dla tego mam pseudotablet (dokładniej bebechny netbooka w obudowie tabletu, z sporym ekranem i pełnoprawnym win8). bo z racji pracy nawet na plażę muszę zabierać kompa, więc jest to standardowe wyposażenie mojego plecaka. i mam do niego podstawkę która robi z niego monitor, mam myszke i klawiaturę, a jak kupię przejściówkę z miniHDMI na HDMI to i monitor będę miał. bo wygodniej, wtedy 17calowy lapek pójdzie kompletnie w odstawkę...

PostNapisane: 2013-04-10 03:51:32 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2013-04-10 09:54:30 
Prawie jak Mistrz Świata

Telefon: 512 386 jedensześć5
Obecne moto: nowe
tomk napisał(a):
zielony napisał(a):
na cholere laptop w takim razie?

Możesz mieć w każdym zakątku domu na ten przykład, ja lubię mieć lapka na łóżku. Czemu ciągle hejtujesz to co piszę?

eeee, ja sie tylko pytalem po co laptop jak go trzymasz w domu tylko...
z wlasnego doswiadczenia- jak i tak siedzisz przy biurku to komp, jak chcesz się przemieszczać po domu to max 15 cali, jak chcesz lapka w trasę to 13 i mniejsze ale nie mniej niż 11,6 bo to już się robi mało komfortowe

a miśkowe rozwiązanie z monitorem itd jest super opcja...ale jak masz monitor wolny albo z 500 zł żeby dokupic

17 jest fajna ale to już do gier, filmów itd jak do zwykłego internetowania to nie ma sensu

PostNapisane: 2013-04-10 12:46:33 
Pierwszy wydech regionu

Obecne moto: fzs600
misiakw napisał(a):
sam sobie odpowiedziałeś na pytanie "kto normalny" =]

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60150176/
A laptop na kolanach to tragedia, dlatego nie trzymam.
misiakw napisał(a):
z 13 się zgodzę, dla niektórych moze być za mała. pomiędzy 15 a 17 takiej wielkiej różnicy nie ma, za to 17 nie zmieści się tak wygodnie do większej torebki (testowane u mojej pieknej).

Nie no klawiatura wygodniejsza, ale z tym mieszczeniem się zgodzę się- ale jak pisałem, 17 fajne na laptopa do domu, jak na wyjścia to 10-13.
misiakw napisał(a):
wiesz, jak chcesz możesz ciągnąc tę krucjatę i przekonywać świat o wyższości 17 nad 15. i tak każdy ma swoje zdanie, mojego nie zmienisz, ja twojego też.

O ile go nie wynosisz to jest lepsze ;) W każdym innym względzie fajniejsze są małe laptopy z 3g, poza tym bez porównania lepsze od tabletów.
misiakw napisał(a):
zjechanych klawiatur, zaklikanych myszek i

Mi się nie udało zajechać klawiatury nigdy, a myszkę jedną już z 5-6 lat tłukę (dosłownie) i nic, wy to macie talent ;)
misiakw napisał(a):
chwilowo stwierdzam ze moje 17 jest za wielkie żeby wygodnie wrzucić w plecak i pojechać np. na plażę.

Zgadzam się, tutaj nie ma co tłumaczyć.
zielony napisał(a):
eeee, ja sie tylko pytalem po co laptop jak go trzymasz w domu tylko...

Pisałem już... Bo lubię pisać z łóżka albo zabrać do drugiego pokoju.
zielony napisał(a):
jak chcesz się przemieszczać po domu to max 15 cali

Mam 17 i nie widzę problemu z przemieszczaniem się po domu, a komfort pracy jest wyższy niż na 15 calach.
zielony napisał(a):
jak chcesz lapka w trasę to 13 i mniejsze ale nie mniej niż 11,6 bo to już się robi mało komfortowe

Toteż już pisałem, tylko może być tak od 10 cali, to taki dolna granica.
zielony napisał(a):
a miśkowe rozwiązanie z monitorem itd jest super opcja...ale jak masz monitor wolny albo z 500 zł żeby dokupic

Albo tv :D
zielony napisał(a):
17 jest fajna ale to już do gier, filmów itd jak do zwykłego internetowania to nie ma sensu

No właśnie nie, do filmów to ja podłączam sobie tv i mam ten ponad metr przekątnej, dlaczego do przeglądania wg Ciebie nie ma to sensu? Nie przesadzajmy, 17 cali to nie jest dużo jak na monitor.

PostNapisane: 2013-04-10 12:58:11 
Prawie jak Mistrz Świata

tomk napisał(a):
Nie przesadzajmy, 17 cali to nie jest dużo jak na monitor.

ale kilogram gratis...

PostNapisane: 2013-04-10 14:02:53 
Pierwszy wydech regionu

zielony napisał(a):
ale kilogram gratis...

W łapach nie trzymasz... Widzę, że za wszelką cenę próbujesz się do mnie dowalić... W meblach dziury wycinasz, co by mniej ważyły?

PostNapisane: 2013-04-10 14:11:07 
Prawie jak Mistrz Świata

ja nie chcę się dowalić- wyrażam swoją opinię, nie zgadzam się z Tobą, ale to nie znaczy, że Cię atakuję- robisz z siebie ofiarę, tylko po co?

---
wracając do tematu, to że nie trzymasz laptopa na kolanach np nie znaczy ze inni tak nie robią (nawet z ta podstawką z ikei), po kilku godz siedzenia nawet ten głupi kilogram robi różnicę... (wiem bo mam 17, waży 4 kg)

PostNapisane: 2013-04-10 18:30:59 
Pierwszy wydech regionu

zielony napisał(a):
ja nie chcę się dowalić- wyrażam swoją opinię, nie zgadzam się z Tobą, ale to nie znaczy, że Cię atakuję- robisz z siebie ofiarę, tylko po co?

Szukasz już jakiś absurdalnie absurdalnych argumentów, które nie mają racji bytu w normalnym świecie.
Trzymasz lapka w domu na kolanach parę godzin? Kup sobie z ikea mały stoliczek i tyle, albo trzymaj na czymś innym.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2