Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3594 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 236, 237, 238, 239, 240
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2025-01-07 11:36:06 
Legenda forum

Obecne moto: tiger 800
tuzmen napisał(a):
Ja piszę markerem na śrubkach lub obok jakie momenty bo też mi się nie chce za każdym razem zaglądać do manuala. Mam dwa markery biały i czarny

ja do cśnienia pożyczyłem maszynke do oznaczania kabli sieciowych od adminów w biurze, więc mam ładnie wydrukowane, samoprzylepne etykietki w opcji biały na czarnym i czarny na białym

PostNapisane: 2025-01-07 11:36:06 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2025-01-07 11:57:04 
Legenda forum

Obecne moto: XV250 R1200GS CBF600
Marnowanie plastiku

Co mnie już nauczyła Husqvarna, to że manuala w tym przypadku poznam od deski do deski. Przeglądanie dokumentacji na telefonie jest mega niewygodne, tablet też ma swoje minusy bo albo musisz go obsługiwać oburącz albo znaleźć mu miejsce a u Tuzmena miejsca jest tyle co w japońskim antykwariacie. Manuala wydrukowanego można na chwilę położyć na innych gratach na stole, łatwo w nim zrobić notatki i wkleić zakładki. No i format A4 jest czytelniejszy niż tablet. Lepszy mógłby być tylko stary laptop lub telewizor wrzucony na ścianę jako ekran do wyświetlenia pedeefów, tu laptop Tuzmena spisuje się znakomicie. To jest jeszcze stary laptop z "łechtaczką" co ułatwia ogarnięcie kursora w rękawiczkach. Jeszcze tylko mała lodówka na browary i można tam zamieszkać :)

PostNapisane: 2025-01-07 12:53:17 
Honorowy członek ;)

Obecne moto: Ready to remont
misiakw napisał(a):
ja do cśnienia pożyczyłem maszynke do oznaczania kabli sieciowych od adminów w biurze, więc mam ładnie wydrukowane, samoprzylepne etykietki w opcji biały na czarnym i czarny na białym

Fajnie brzmi, pokaż jakiś przykład

PostNapisane: 2025-01-09 12:28:33 
Legenda forum

tuzmen napisał(a):
Fajnie brzmi, pokaż jakiś przykład

Jasne, wydrukowałem kilka na wypad do Albanii i systematycznie jak znalazł jedno naklejałem kolejne żeby kumplowi przypomnieć że pojechał BMW. Z resztą za pomocą białych "tuningowałem" mu potem furę. to ma około 1 cm szerokości
[ img ]
[ img ]

PostNapisane: 2025-01-10 21:09:24 
Legenda forum

No kurła... Normalnie terrorysta Mi coś o penisach przykleisz to dalej będziesz jechał na gołych felgach

A tym czasem, czas rozebrać choinki

[ img ]

Tuzmen znalazł ogłoszenie z dobrze rokującą używaną skrzynią, dziś wracając z delegacji zgarnąłem ją spod Łodzi. Jeśli przypasuje (a jest 95% szansy) to zostanie dokupienie materiałów eksploatacyjnych i można będzie zacząć składać ten włosko-szwedzki owoc grzechu do kupy.

PostNapisane: 2025-01-13 10:23:03 
Legenda forum

sfazowany napisał(a):
Mi coś o penisach przykleisz to dalej będziesz jechał na gołych felgach

najpierw musiałbyś mieć sprawny motocykl żeby przyjechać na wyjazd ze mną...

a potem się zobaczy. Ostatnio Piotr miał nieźle kwadratowe oczy jak daliśmy w palnik i z ponad stówą na blacie wpadliśmy w piaskownicę, jak bedziesz mnie gonił będzie jeszcze weselej :)

PostNapisane: 2025-01-13 17:45:29 
Legenda forum

On miał kwadratowe a ja gwiazdy prawie zobaczyłem jak przód mi zanurkował i zaczął tanczyć, przez ułamek sekundy nie miałem już za bardzo kontroli nad kierunkiem i widziałem wyobraźnią jak lecę w te drzewa po bokach i resztę akcji będę obserwował jako doswiadczenie pozacielesne. Ty jesteś szajbus ale ogarniasz, ja się wydurniam i bywa że przeginam :) Na asfalcie warunki nie zmieniają się tak drastycznie po kilku metrach, w terenie czasem mnie to gubi, szczególnie na nieznanych trasach. Gdyby nie to że gejes jest jaki jest, czyli magicznie ratuje dupę w najdziwniejszych sytuacjach, to bym już dawno się połamał o swoją nonszalancję ;)

PostNapisane: 2025-01-14 12:07:22 
Legenda forum

sfazowany napisał(a):
Ty jesteś szajbus ale ogarniasz

fake it till you make it! Też mnie zaskakują zmieniające się warunki, po prostu nie analizuje sytuacji, a staram się przetrwać.
sfazowany napisał(a):
Gdyby nie to że gejes jest jaki jest, czyli magicznie ratuje dupę w najdziwniejszych sytuacjach,

jakby był lżejszy to nie było by co ratować, Huską byś przeleciał górą. Łapię się na tym haj z hondy na Tigera się przesiadam - wpadam w piach jak dzik i potem muszę improwizować, a ty to nazywasz skillem :P

PostNapisane: 2025-01-20 22:40:00 
Legenda forum

W sobotę z tuzmenem działaliśmy dalej przy husce, kupiłem używaną kompletną skrzynię biegów od bliźniaczego modelu TE 610 który miał ten sam dół silnika. Poza dłuższym przełożeniem 6 biegu całość jest identyko. Wybraliśmy najlepsze kondycją tryby z mojej skrzyni i tej zakupionej i złożyliśmy komplet który w sumie wygląda na znakomity stan. Wnętrze połówek obudowy silnika wypłukane izopropylem, powierzchnie styczne połówek odtłuszczone i posmarowane dedykowanym spoiwem loctite, obudowa złożona i skręcona. Skrzynia obracana ręką ładnie chodzi przez wszystkie biegi, na luzie wałek obraca się płynnie z właściwym oporem. Żadnych przycięć, luzów, odgłosów - bardzo mnie to cieszy bo to też oznacza że złożyliśmy bez zanieczyszczeń i łożyska wszystkich wałków są w dobrym stanie. Tłok umyty z nagaru, czeka na montaż cylindra. Na ten moment trwa kompletowanie nowych uszczelek i części w miejsce zużytych elementów do zamknięcia na tip top silnika.

Przełożony 6 bieg jest sporo dłuższy od poprzedniego, pozostałe biegi bez zmian. Żeby odciążyć wielowypust wałka zdawczego rozważałem wcześniej założenie większej zębatki z tyłu, teraz spokojnie mogę dać większą bez zbytniego podniesienia obrotów na przelotach, więc z oryginalnych 42 zębów zwiększymy tylną zębatkę na ok 46-48 zostawiając przednią wg zalecanych 17 zębów. Powinno być dzięki temu lepiej w terenie na 1 i 2, sprzęgło będzie też miało lżej przy ruszaniu.

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3594 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 236, 237, 238, 239, 240