Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-26 21:53:10 
Główny Wódz Bractwa

Telefon: 735 200 934
Obecne moto: BMW K1600GT
Pięknie Jarek, pięknie. Chciałbym usłyszeć co tam pod nosem mruczałeś. Jak pisał Nemm nie ma cenzury.Najdziwniejsze, że nie rozglądałeś się jak ja, gdy położyła mi się moja Czarna Strzała. Pierwsza reakcja: czy są jacyś gapie?

Tytuł: Re:
PostNapisane: 2009-10-26 21:53:10 
admin ręczy i poleca:)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-26 22:52:46 
Mistrz Polski

Obecne moto: TnT
hehee

Przyznam... że pierwsza reakcja to mniej więcej:
- qq@$@#$ pewnie uwalony kierunek i cosik porysowane, a gościu na ochronie pewnie ryje ze mnie, zamiast mi pomóc :)

Niestety system CCTV ustawiony na 10 klatek/s
Także taki pokaz slajdów wyszedł.

Horo :) piłem dopiero wieczorem ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-26 23:35:43 
Pryszczaty jeździec

Obecne moto: fzs600 game over
dobrze udokumentowana parkingówka :) dobrze ze sie skończyło na strachu i qq@$.... :)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-26 23:36:27 
Pierwszy wydech regionu

Obecne moto: cbr
Zbyszek... mimo fatalnej jakosci filmu widzialem pioruny w oczach... *uj z gapiami.. co ze sprzetem... znam to z autopsji.. po kolejnej glebie i przyzwyczajeniu sie z kosztami bedzie wchodzil temat gapiow :lol: .. widac adrenaline, sprzeta targnal jakby wazyl mniej niz jezdziec, a podniesc moto z gleby trzeba dobrze obcasy w glebe wbic... (a wiem co mowie :P ).. jzuko.. nie przejmuj sie nie ma sprzeta i motocyklisty co nie lezal .. sa takie co zataili i ci o tym nie mowia :twisted: ...
...ale najbardziej parkigowka wqrwia :D

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-27 00:14:04 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: Yamaha R1 RN12
i ja miałem taką "parkingówke" jak motor wprowadzałem pieknego dnia do garażu... i miałem problem z podniesieniem motoru :|

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-27 11:27:05 
Pierwszy wydech regionu

Obecne moto: S1000XR
Podnoszenie to niełatwa sprawa, zwłaszcza jak się nie jest Pudzianem ;)
Dlatego potrzeba odrobinę techniki i wtedy wszystko robi się proste.

Najważniejsze to nie panikować i nie próbować na ślepo się siłować z maszyną. Zwłaszcza na prostych nogach można łatwo nabawić się urazu kręgosłupa.

W skrócie:
    - stajemy plecami do przewróconego motocykla po stronie, na którą się nam się wywalił
    - kucamy i jedną ręką łapiemy za rączkę kierownicy, a drugą gdzieś za zadupek (najlepiej za uchwyt dla pasażera)
    - i teraz najważniejsze: zaczynamy powoli się prostować (napierając na moto w miarę jak go będziemy podnosić)
    - kiedy bak maszyny będziemy mieli na wysokości bioder puszczamy uchwyt pasażera i przekręcamy się bokiem do moto chwytając drugą dłonią kierownicę
    - prostujemy moto i stawiamy na nóżkę

Sprawdzone (niestety) na Fazerku, działa.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-27 11:50:34 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Obecne moto: Suzuki SV1000S
duddits napisał(a):
Podnoszenie to niełatwa sprawa, zwłaszcza jak się nie jest Pudzianem ;)
Dlatego potrzeba odrobinę techniki i wtedy wszystko robi się proste.

Najważniejsze to nie panikować i nie próbować na ślepo się siłować z maszyną. Zwłaszcza na prostych nogach można łatwo nabawić się urazu kręgosłupa.

W skrócie:
    - stajemy plecami do przewróconego motocykla po stronie, na którą się nam się wywalił
    - kucamy i jedną ręką łapiemy za rączkę kierownicy, a drugą gdzieś za zadupek (najlepiej za uchwyt dla pasażera)
    - i teraz najważniejsze: zaczynamy powoli się prostować (napierając na moto w miarę jak go będziemy podnosić)
    - kiedy bak maszyny będziemy mieli na wysokości bioder puszczamy uchwyt pasażera i przekręcamy się bokiem do moto chwytając drugą dłonią kierownicę
    - prostujemy moto i stawiamy na nóżkę

Sprawdzone (niestety) na Fazerku, działa.

a potem bryk i na drugą mańke. HEHEHHEH i znów podnosimy

:D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-27 11:52:06 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: Honda CBR 600 F
W ubiegłym tygodniu Gdańsk nawiedziły niezłe huragany. Siedząc w pracy słuchałem w radio, że tu przewróciło tira, tu wyrwało przystanek, pozrywało trakcję a pod okna podjeżdżają samochody zniszczone przez drzewa. Wszystko byłoby fajnie, gdyby nie fakt, że motocykl stał sobie pod chmurką. Wracając już tylko myślałem nie "czy" tylko "jak" go podnieść :) I faktycznie, leży pod porwanym pokrowcem. Podszedłem i podniosłem bez problemu chwytając za samą kierownicę :) Ludzie na balkonie mieli widać widowisko paląc sobie przy tym szlugi. Do pomocy ktoś? Zapomnijcie :)
Najlepszy był typek, który polecił mi położyć sprzęt na trawie dopóki nie przejdzie wiatr :)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-27 13:24:44 
Mistrz prostej

Obecne moto: Thundercat
No wiało wtedy pięknie. Mojego kota przechyliło na drugą stronę ale na szczęście pięknie oparł się o ogrodzenie (coś mi podpowiedziało żeby zaparkować baardzo blisko). Uszkodzeń zero, nawet rysy nie było. Niestety ludziom podobno ze 3 maszyny padły :(

Wie ktoś może jak w takiej sytuacji jak moto stoi na parkingu strzeżonym i wydarzy się coś takiego czy można wyrwać jakąś kasę na ewentualne naprawy. Czy właściciel parkingu ma wszystko w d... i można mu naskoczyć?

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-27 13:49:37 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: Honda CBR 600 F
No Yarek, mi też się upiekło, choć elegancko runął na beton i leżał tak jakiś czas. Przewrócił się na crashpad (to podstawa!), lusterko się złożyło, zero rys :)
Na jakiej dzielnicy mieszkasz? Może jesteśmy sąsiadami :) Ja mieszkam na Chełmie / osiedle Pogodne...
[Koniec offtopu] :)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-27 17:33:12 
Mistrz prostej

Obecne moto: Thundercat
W tej chwili Suchanino (Kamieńskiego) ale przeprowadzam się średnio co pół roku więc kto wie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-27 18:15:10 
Zamykacz opon

Ja już wspominałem mi moto wywalił wiatr na parkingu i mogłem sobie pomarzyć o wyrwaniu kasy, ciecie powiedzieli tylko panie patrz jaki pokrowiec rozerwany no i był na pół prawie...

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-27 18:48:21 
Mistrz Polski

Wydaje mi się, że to właściciel jest odpowiedzialny za zabezpieczenie motocykla na parkingu (jakimkolwiek).

Jakby padł na auto obok, to jeszcze pewnie ganialiby ciebie.

Ja spotkałem się z tym, że po prostu odmówili mi parkowania na jednym z parkingów, bo już mieli takie przygody.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-28 00:22:06 
Pierwszy wydech regionu

Obecne moto: cbr
[quote="duddits"]Podnoszenie to niełatwa sprawa, zwłaszcza jak się nie jest Pudzianem ;)

jak widszisz ze wlasne moto lezytp masz tyle adre..ze bez techniki tarasz je npm...

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-28 12:47:45 
Mistrz Polski

Ale łatwo nabawić się kontuzji...

Ja proponuje do listy dudisa dodać na samym początku: ;)
Nie śpieszyć się, no chyba że silnik chodzi to szybko wylaczyć.
Wykonać 10 pompek i 20 przysiadów ;) przed tym jak zabierzemy się za dźwiganie :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona