Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3619 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 242  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2021-06-15 11:28:56 
Legenda forum

Obecne moto: XV250 R1200GS CBF600
O kurde niezły plan.... No to rzeczywiście dobry powód do pełnego serwisu!

PostNapisane: 2021-06-15 11:28:56 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2021-06-15 11:46:09 
Pryszczaty jeździec

Obecne moto: FZ1
bierny, hahahahaha :lol: masz mnie :D oczywiscie 02.07 :D moj blad :)

sfazowany, no trzeba bylo, a i tak na styk z wymiana oleju bedzie, bo to ~5000km sie szykuje :)

PostNapisane: 2021-06-15 17:18:05 
Pryszczaty jeździec

Obecne moto: BMW
rhazz napisał(a):
Bez dbkillera urywa głowę...ludzie spierdzielają z chodników nawet a jak strzeli to sam mam zawał :)
Jeżdżę z dbkillerem robionym na zamówienie. Poprawialiśmy kilka razy liczbę i średnicę otworów ale teraz dźwięk jest genialny. Głośny ale akceptowalny a do tego bulgocze i lekko strzela :)
Kolanko w nowym dbkilerze wygłuszyło strzały i bulgotanie mimonże średnica wylotu ta sama

Może spróbuj jezdzic po ulicy(wtedy będzie na chodniku ciszej), zostaw chodnik pieszym :lol:

PostNapisane: 2021-06-15 21:59:25 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Obecne moto: R1250RS
W prawdzie nie stricte dla moto ale w związku z nim wymieniłem baterie w interkomach tak jak sugerował mi kiedyś marcingda - któremu dziękuję za podpowiedzi.
Do mojej kilkuletniej Scali G9X dokupiłem najlepszą możliwą jaką udało mi się znaleźć, trochę większą niż fabryczna i mam nadzieję że posłuży chociaż drugie tyle co poprzednia.
Problem z instalacją jest taki, że te śrubki są dość mocno przykręcone i chyba na kleju przez co łatwo miękkie śrubki uszkodzić przy pierwszym demontażu a później jak uda się to skręcić to jest w ogóle cud. Dlatego mając perypetie z pierwszym interkomem gdy to starałem się zrobić samodzielnie i poległem dziś z pomocą zegarmistrza ogarnięty został drugi interkom.
I tak chciałem Wam sprzedać tip'a że jeśli nie czujecie się w tym mocni to naprawdę polecam zlecić to komuś z odpowiednimi narzędziami i doświadczeniem, kto precyzyjnie dokona reinstalacji akumulatora co technicznie jest dość proste, natomiast dokona się to bez uszczerbku na sprzęcie - a jest co zepsuć więc szkoda ryzykować przy kosztownym sprzęcie.

Akumulator 78 zł (2 msc czekania z Ali), montaż 10 zł (targowałem się na 20 zł za to że mi życie uratował ale człowiek był bardzo honorowy).

[ img ]

PostNapisane: 2021-06-15 22:18:48 
Legenda forum

Telefon: Note 10+
Obecne moto: MT-10 SP
Dotarła nowa guma. Conti sportattavk 2 wytrzymał na tyle jakieś 8tys km :lol: także wybrałem coś z twardym środkiem bo jeżdżę z kuframi i mam plan zrobić jeszcze kilka długich tras w tym sezonie - Pirelli Angel GT bo to chyba najlepszy kompromis między sportem a turystyką :)
Dot 2018 bo i tak nie przetrwa następnego sezonu :p
Na wiosnę zaplanowałem założenie najlepszego zestawu jaki można wymyślić czyli Pilot Road 2ct+ GT (niestety w tym roku dostępne tylko 4gt...)

PostNapisane: 2021-06-15 22:54:49 

Obecne moto: R1250RS
rhazz napisał(a):
Pirelli Angel GT bo to chyba najlepszy kompromis między sportem a turystyką
rhazz a co zadecydowało że Pirelli a nie Michelin? Ciekawość, okazja, czy może inny czynnik? Byłeś chyba zadowolony z użytkowania PR5?

PostNapisane: 2021-06-15 23:12:20 
Legenda forum

blue7 napisał(a):
rhazz napisał(a):
Pirelli Angel GT bo to chyba najlepszy kompromis między sportem a turystyką
rhazz a co zadecydowało że Pirelli a nie Michelin? Ciekawość, okazja, czy może inny czynnik? Byłeś chyba zadowolony z użytkowania PR5?

Pr5 to najlepsza guma na jakiej jezdzilem. Czekam na pr5 gt bo zwykla kosztuje teraz prawie 800zl a ta pirelli kosztowala mnie nowka 340 po znajomosci :p
Na torze skonczylem conti do zera takze potrzebuje cos tymczasowego.
Odkad kupilem kufry to robie co weekend 1000km - i sportowe gumy schodza w oczach...

PostNapisane: 2021-06-16 07:26:49 

Obecne moto: F800GS
Za to u mnie tylna opona zrobiła się trochę płaska. Niestety ponad 3tyś km autostradą zrobiło swoje. Jak do GS-a i na moje potrzeby czy umiejętności dunlop trailsmart MAX są całkiem niezłe. Może w piątek/sobotę uda mi się nadać im właściwy kształt, mam kilka spraw na Mazurach i w Białymstoku, zrobię około 1200/1300km. Niestety w piątek o 10tej muszę być w Orzyszu więc chyba zostaje tylko S7 i S16 :oops:
Przydałoby się jakieś SPA bo mam na moto sporą warstwę owadów.

PostNapisane: 2021-06-16 08:00:27 
Legenda forum

marcingda napisał(a):
Przydałoby się jakieś SPA bo mam na moto sporą warstwę owadów

Kup sobie z MOTULA - środek INSECT REMOVER. Psikasz zostawiasz na 2-3minuty i wodą z gąbką z szamponem schodzi samo ;) Klamki, zbiorniczki, amor skrętu itp pucuję szczoteczką do zębów :)
Potem na sucho i motulowe WASH&WAX i masz moto jak nowe ;) Ja tak jadę MTka regularnie i wygląda jak nowy -> nigdy w życiu nie wjadę moto na myjnię.
Nie reklamuję motula - ale sam korzystam od paru sezonów i śmiało mogę polecić!

PostNapisane: 2021-06-16 08:47:04 

Obecne moto: F800GS
Dzięki za radę. Chyba go nawet mam, niestety cierpię na całkowity brak czasu. Motul jest OK pod względem skuteczności oraz asortymentu. Mam też jakieś specyfiki REPSOL-a, też ok ale słabo dostępne.
Również nie jestem zwolennikiem mycia myjką. Przejechałem przez prawie pół Europy, kilkaset kilometrów w deszczu i moto jest praktycznie czyste (poza owadami)

PostNapisane: 2021-06-16 08:52:08 
Legenda forum

Rhazz, zrób proszę dla potomności jakieś filmy instruktażowe, ja się nauczyłem przejeżdżać na powrocie do domu przez bezdotykową i w garażu wycieram szmatkami lub starym ręcznikiem, sam chętnie zobaczę co z tych prawilnych praktyk jestem w stanie zrobić w garażu podziemnym bez wiadra i zalewania podłogi w garażu "ku uciesze" sąsiadów :) ogólnie chętnie bym lepiej zadbał o lakier itp ale zupełnie nie mam warunków na takie polewanie moto z wiaderka itd, zostaje myjnia na stacji i suchy garaż...

PS
Na bezdotykowej jeśli nie przybliżasz lancy do elementów to opłukujesz moto miękką mgiełką, wymaga to mega precyzji ale da się karcherem umyć delikatnie bez pompowania wody w zakamarki ;)

PostNapisane: 2021-06-16 09:48:13 
Legenda forum

sfazowany napisał(a):
, sam chętnie zobaczę co z tych prawilnych praktyk jestem w stanie zrobić w garażu podziemnym bez wiadra i zalewania podłogi w garażu "ku uciesze" sąsiadów ogólnie chętnie bym lepiej zadbał o lakier itp ale zupełnie nie mam warunków na takie polewanie moto z wiaderka

Ja mam to samo z garażem - dlatego używam tych srodkow bo to wszystko leci bez wody poza gąbką z plynem i mokrą szmatką - ale to spadnie kilka kropel na ziemie :)

PostNapisane: 2021-06-16 09:52:37 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: Street Triple 675
sfazowany napisał(a):
Rhazz, zrób proszę dla potomności jakieś filmy instruktażowe, ja się nauczyłem przejeżdżać na powrocie do domu przez bezdotykową i w garażu wycieram szmatkami lub starym ręcznikiem, sam chętnie zobaczę co z tych prawilnych praktyk jestem w stanie zrobić w garażu podziemnym bez wiadra i zalewania podłogi w garażu "ku uciesze" sąsiadów :) ogólnie chętnie bym lepiej zadbał o lakier itp ale zupełnie nie mam warunków na takie polewanie moto z wiaderka itd, zostaje myjnia na stacji i suchy garaż...

PS
Na bezdotykowej jeśli nie przybliżasz lancy do elementów to opłukujesz moto miękką mgiełką, wymaga to mega precyzji ale da się karcherem umyć delikatnie bez pompowania wody w zakamarki ;)

A masz jakieś w miarę odosobnione miejsce nieopodal miejsca zamieszkania? Albo może garaż podziemny nad studzienką (tak myłem we Wrocławiu). Bo jeśli tak, to może moja metoda tj. ręczna pianownica, gąbka i spryskiwacz ciśnieniowy ;)

PostNapisane: 2021-06-16 10:25:27 
Legenda forum

No właśnie cokolwiek w garażu z polewaniem odpada, tylko szpraje i szmatki. Są rynienki ociekowe ale i tak będzie kłuło w oczy socjetę. Dookoła osiedla mam plac budowy innych nowych inwestycji, tak średnio z ustronnym miejscem... Doczytam o tych patentach o których wspomina rhazz. Z drugiej strony Hildą często zjeżdżam poza asfalt i po 100 metrach nie ma znaczenia jak wyglądał motocykl wyjeżdżając z domu bo wróci uj...ny :) przez to coraz rzadziej mi się chce szorować moto skoro zaraz będzie powtórka z rozrywki, to trochę jak mycie auta zimą kiedy codziennie solą ulice, trochę bez sensu. Inna sprawa że zadbany motocykl czasem wystarczy opłukać żeby lśnił, nie trzeba robić cały detailing od początku.

blue7 też nieźle dba o swoje sprzęty, gdybym miał swój garaż i podjazd to bym chętnie nauczył się tak konserwować swoje pojazdy.

PostNapisane: 2021-06-16 10:34:21 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: Street Triple 675
sfazowany
Nie znamy się osobiście, ale odniosłem wrażenie, że masz zupełnie inne podejście, niż to co teraz czytam :D

Widocznie muszę odrobię Cię ukierunkować :lol: Nie opłaca się dzisiaj wieczorem brać kąpieli, skoro i tak jutro się zbrudzimy? Ten argument zawsze działa 8)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3619 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 242  Następna strona