Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 177 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-01-07 12:49:32 
Prawie jak Mistrz Świata

Obecne moto: Kawasaki ZRX 1100
lukasz_cbr napisał(a):
Chyba raczej ze mną,

qrka, to nie zajarzyłem, ale w taki mróz-do wybaczenia :)
widać, żeśmy ziomki, po gustach poznasz
:mrgreen: :mrgreen:
a delta-takem czuł. podobny w sumie do LIROYA :twisted: :twisted:

Tytuł: Re:
PostNapisane: 2009-01-07 12:49:32 
admin ręczy i poleca:)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-01-07 13:03:24 
Legenda forum

Obecne moto: jamaha pw 50
oj milki i tobie od tego mrozu cóś łepek nie działa jak potrzeba :D :wink:
przeca liroj to nie hiphłopowiec tylko raper (madafaka kila gangsta)

[ img ][/url]

Tytuł:
PostNapisane: 2009-01-07 13:08:49 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: Honda CBR 600 F
No co, ja kiedyś słuchałem Scyzoryków, w 5 klasie podstawówki :) Dobra, dobra Delta, nie jesteś hiphopowcem, w końcu słuchasz Taliba Kweli ;) Manka, jak Ci się widzi najnowsza płyta Disturbed ?

Tytuł:
PostNapisane: 2009-01-07 13:26:59 
Legenda forum

Obecne moto: jamaha pw 50
Łukaniu a jak tam anioła głos? :mrgreen:
Ćwiczysz na zlocik majowy? :D

Tytuł:
PostNapisane: 2009-01-07 14:48:31 
forumowa amazonka

Obecne moto: marchewkowe 600
lukasz_cbr napisał(a):
[..] Manka, jak Ci się widzi najnowsza płyta Disturbed ?

wiesz smiesznie zabrzmi, ale od czasu wypadku troszke zaniedbałam aktualizacje muzyki i nawet nie słuchałam, zapewne jest fajna.
Obiecuje poprawe i jak tylko posłucham to odpowiem :)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-01-07 21:56:12 
Główny Wódz Bractwa

Telefon: 735 200 934
Obecne moto: BMW K1600GT
Dzieki Grim za ta wejściówkę - jest w dechę. Chciałbym ja usłyszeć live.
Manka, Ironi byli u mnie. "The number of the beast" i "Run to The Hill" słuchałem kiedy jeszcze były dinozaury - na dwuścieżkowym Grundig'u mono.
Miki, latem w Słoneczniku lub Sambrodzie posłuchamy czegoś fajnego.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-01-08 00:32:18 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Obecne moto: Suzuki SV1000S
Widzę ,że zrobił się kącik wielbicieli muzyki rockowej.
Nie wiem czy w tym przypadku się chwalić bo jeszcze nie będziecie mnie lubić :shock: :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 2009-01-08 00:58:15 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: Honda CBR 600 F
radekss chwal się, mamy wszechstronne gusta ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-01-08 01:21:33 

No cóż u mnie z muzyką jest tak,że słucham bardzo różnej ale w większości bez rockowego zacięcia. Po prostu nie mam kontaktu z taką muzą i te utwory o których piszecie niemalże wszystkie słyszałem pierwszy raz. Lubie mocne wokale ale raczej popowe. Muzykę czarną i wszelkiego rodzaju mieszanki tego typu. Czasem miło jak coś zalatuje jazzem ale i fajnie posłuchać czegoś przy czym da się potańczyć np w jakimś klubie, szczególnie jak jest jeszcze przerobione przez jakiegoś Dj'a. Ta ostatnia to raczej muzyka niszowa i wygrzebana z Dj-owskich list przebojów.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-01-08 08:24:31 
Prawie jak Mistrz Świata

Obecne moto: Kawasaki ZRX 1100
radekss771 spoko, nie masz sie czego wstydzić..każda muza jest dobra, oby była....dobra :mrgreen: :mrgreen:
ja nawet teraz z chęcią słucham niektórych utworów JAcko i princa

Tytuł:
PostNapisane: 2009-01-08 12:24:43 
Mistrz prostej

Obecne moto: GSX-R 750
Radekx napisał(a):
Czasem miło jak coś zalatuje jazzem ale i fajnie posłuchać czegoś przy czym da się potańczyć np w jakimś klubie, szczególnie jak jest jeszcze przerobione przez jakiegoś Dj'a. Ta ostatnia to raczej muzyka niszowa i wygrzebana z Dj-owskich list przebojów.

Jako że siedzę sobie trochę w temacie djingu itp;), to muszę tylko sprostować, że dj nie przerabia utworów, robią to producenci. I taki kawałek nazywa się wtedy remixem. Dj stricte jest od tego aby grać muzykę na zywo, a co za tym idzie promować utwory producentów (no chyba że wyjątkowo jest producentem i dj'em, bo często tak się zdarza, ale i tak swój kawałek przerabia jako producent w domu/studiu... Chyba że jest to live act na koncercie, ale wtedy nie jest djem tylko producentem heheh zawiłe;)) A jeżeli taki dj ma o adapterach, tudzież cd playerach jako takie pojęcie, to potrafi po prostu te utwory podczas grania mixować jak najdłużej ze sobą. Jak nie potrafi grać, to udaje dja i wycisza jeden kawałek, podgłaszając kolejny, bądź nakłada je na siebie bez ładu i składu tworząc straszną kakofonię;)

Radekx fajnie że jarasz się niszowymi klimatami, bo nie ma nic gorszego jak komercha w muzyce:D Nie wiem dokładnie o jaki gatunek Ci chodzi z tych niszowych. Czy jest to jakiś niszowy pop, o ile taki istnieje:D Czy niszowa elektornika. W tym ostatnim temacie możemy długo rozmawiać:D
Sam mam kilku przyjaciół producentów, o których nikt na tym forum zapewne nie słyszał, a chłopaki z powodzeniem wydają kolejne płyty na wyspach, a ich kawałki są uwielbiane na tamtejszych klubowych imprezach. Tutaj kilka majspejsów chłopaków i ich utwory wydane w większości na wyspach, może coś Tobie, lub komuś jeszcze wpadnie w ucho:):

http://www.myspace.com/justscrewball
http://www.myspace.com/95style
http://www.myspace.com/wonter - Piotrek akurat z powodzeniem wydaje w Polsce również, nawet się doczekał teledysku po tylu latach ;) kawałek Wings
http://www.myspace.com/cjreign

Myślę że tylu wystarczy:) Bo jest ich więcej. Szkoda tylko że oprócz Wontera, który i tak przeszedł długą drogę, reszta chłopaków jest doceniana głównie za granicą. U nas docenią Cię tylko jak masz znajomości, i robisz to co się większości ludzi w Polsce spodoba i z czego będzie $... A tym wypadku chłopaki robią to co kochają na naprawdę wysokim poziomie nie odbiegającym niczym od producentów tych gatunków na świecie. Oczywiście wiadomo że nie spodoba się taka muzyka komuś kto nie lubi w ogóle elektroniki i syntetycznego brzmienia, więc raczej polecam fanom wczesnego The Prodigy:D:D:D

Tytuł:
PostNapisane: 2009-01-08 12:50:24 

dark c Niestety nie znam się na terminologii muzycznej i podejrzewam ,że często coś mi wpada w ucho i nie wiem jaki to naprawdę gatunek muzyki. :? Więc jak coś źle nazwę proszę o poprawienie. :D

Tytuł:
PostNapisane: 2009-01-08 13:26:35 
Mistrz prostej

Radekx napisał(a):
dark c Niestety nie znam się na terminologii muzycznej i podejrzewam ,że często coś mi wpada w ucho i nie wiem jaki to naprawdę gatunek muzyki. :? Więc jak coś źle nazwę proszę o poprawienie. :D

Spoko, przecież nie każdy musi się znać:) A wpadło Ci coś z ucho z utworów chłopaków, co wrzuciłem?:)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-01-08 21:37:41 

dark c Dzięki za linki bardzo fajne energetyzująca muzyka. Niektóre lepsze ,niektóre słabsze.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-01-08 22:20:01 
Mistrz prostej

Radekx napisał(a):
dark c Dzięki za linki bardzo fajne energetyzująca muzyka. Niektóre lepsze ,niektóre słabsze.

Loozik:) Tymi paroma linkami chciałem głównie pokazać, że mamy w Polsce zdolnych producentów, docenianych za granicą, a praktycznie nie znanych we własnym kraju. No może oprócz wąskiego grona odbiorców:D A że wcześniej pisałeś że fajnie jest posłuchać czegoś niszowego (bynajmniej tak zrozumiałem z kontekstu wypowiedzi:)), więc pomyślałem że Ci się spodoba;) A jeżeli są tutaj sympatycy elektronicznych połamanych brzmień, szczególnie w stylu pierwszej i drugiej płyty The Prodigy, to też im się powinno spodobać:) W obecnych czasach ta muzyka nie brzmi już tak kosmicznie, ale 15 lat temu, gdy 1 raz usłyszałem między innymi ten kawałek, który jest z de facto z 1992r :O

http://pl.youtube.com/watch?v=ymMzjKKRefw

już nic nie było takie same:D

BTW: A tak powinien grać dobry dj;)

http://pl.youtube.com/watch?v=VOB0BCmOaWc

Ten koleś to MK Fever z Krakowa, jeden z najlepszych djów grających elektronikę w Polsce. Swojego czasu wybrany przez fanów The Prodigy w Polsce jako support przed ich koncertem. Co prawda na tym filmiku jest ukazany w dość ciężkiej (jak na to forum:)) "drum and bassowej". Ale chodzi mi tu głownie o technikę, a nie o treść merytoryczną setu;) Ten gość jest szybki jak karabin maszynowy:D
Peace

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 177 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona