Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2009-04-12 08:50:58 
Pryszczaty jeździec

Bardzo porywa mnie temat ludzkości, polityki, wiary, systemu monetarnego etc.
Ciekaw jestem czy oglądał ktoś ten film niżej i co o tym sądzi ? oglądałem ten i jeszcze 2 z tego wydania według mnie to wszystko ma jakiś sens czyżbyśmy dali się robić w... od lat ? Czyżbyśmy faktycznie żyli w kłamstwie złudzeniach niespełnionych obietnicach etc. i na dodatek byli byśmy tego nie świadomi ? i bezradni ?

http://video.google.com/videoplay?docid ... 1700087937

Film trwa 2 godz jest podzielony na 3 części
1-Wiara
2-WTC Irak Terroryzm
3-Banki

Ten film natomiast dotyczy systemu monetarnego rozwoju ludzkości techniki nauki itd.

http://www.youtube.com/watch?v=CFIfUKeS ... re=related

To jest part 1 reszta trzeba brać wyszukiwać w okienku obok bądz szukając tego samego filmiku ( po nazwie ) z zmienionym numerem

Temat nie jest założony by siać jakaś reklamę propagandę etc. tylko by porozmawiać na te tematy które dotyczą każdego z nas.

P.S jestem katolikiem, wieże w Boga. Pisze to info dla ścisłości żeby zaraz nie było ze jakiś jehowy to napisał

PRZEWIJANIE TYCH FILMÓW JEST BEZ SENSU LEPIEJ POPROSTU WOGOLE NIE OGLĄDAĆ ALBO OGLĄDAĆ CAŁOŚĆ :twisted: :twisted: 8)

PostNapisane: 2009-04-12 08:50:58 
admin ręczy i poleca:)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-12 13:29:29 
Pierwszy wydech regionu

Telefon: PW
Obecne moto: Trampek
Oglądałem lecz tylko pierwszą część....

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-12 14:04:08 
Pryszczaty jeździec

I jak ? tylko 1 bo cie znudziło aż tak :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-12 17:19:07 
Pierwszy wydech regionu

Obecne moto: YZF600R
ogladalem Zeitgeist jakis rok temu, zrobil na mnie duuze wrazenie. szczegolnie dwie pierwsze czesci, bo o manipulacjach bankow troche juz slyszalem wczesniej. Inofrmacje podane w tym filmie wydaja sie byc nie tylko sensowne, sa poparte naprawde przemawiajacymi do mnie argumentami. Rowniez jestem katolikiem, aczkolwiek nie uwazam swojej wiary za niezachwiana.. dlatego moze tego typu "ciekawostki" lykam jak mlody rekin. Wedlug mojej teorii kazda wiara jest oparta na niewiedzy, sama nazwa "wiara" na to wskazuje. Wszyscy poza tym wiemy, ze watykan nie dzieli sie z wiernymi cala swoja wiedza, dokumentami. przeczytalem kilka ksiazek zawierajacych dosc obrazoburcze tresci o naszej religii, od niektorych tracilo fikcja z daleka, inne wrecz popularno-naukowe. Generalnie temat dosc zagmatwany i ciezko sie w tym odnalezc. to tak pokrotce moje odczucia.
a tak swoja droga, to niezly termin wybrales na takie rozwazaniasobol 8)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-12 22:41:37 
Człowiek Szafka

Telefon: 693183962
Obecne moto: VFR 800 FI 2000r
Co do wiary też jestem katolikiem albo lepiej tak wierzę w Boga lecz wiara w kościół u mnie popada w ruiny, ale to nie ważne...
Obserwując wszystko co się w okół dzieje, ten świat pędzący na złamanie karku można zaobserwować podejście naukowców do pojęcia Boga.
Kiedyś nauka i kościół były na przeciwko siebie, naukowcy sądzili że wszystko to wyłącznie prawa fizyko-matematyczne które są od dawna bez Boga... Kościół twierdził że wszystko to Ręka Boska a nauka jest herezją.
Teraz kościół się bardziej skłania ku nauce a naukowcy którzy weszli bardzo głęboko w temat swojej dziedziny czy to matematyka czy to chemia fizyka mikrobiologia czy inna zaczynają dostrzegać Rękę Boską.
coś w tym jest, wszystkiego sobie pewnie nigdy nie wytłumaczymy bo wierząc jedynie w naukę wierzymy że jesteśmy tylko efektem ubocznym paru przemian fizyko-chemicznych i prawdopodobieństwa matematycznego... Ja uważam że jest w tym coś więcej...
A co do teorii spiskowych hmmm człowiek jest istotą ciekawą, ciekawość każe nam drążyć każdy temat.
W wyniku takiego postępowania możemy dostrzec pewne wzory spisku bo czym innym jest system bankowy na świecie? To jawny spisek! Trzymają łapy na większości poważnych decyzji każdego państwa na świecie.
Oni finansują wojny które sie im opłacają, bez banków terroryści nie mieli by szans na świecie bo jak zdobywają broń? Płacą workam kartofli za AK47? we wszystkim uczestniczą banki...
Ale co tu gadać trzeba byc trybikiem w tym wszystkim inaczej wypadamy z gry...
No i wyszło forum filozoficzno motocyklowe :)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-13 08:19:55 
Pryszczaty jeździec

Hehe Filozoficzno-motocyklowe :oops:

Jak sie uczyłem/ucze histori/polskiego/woku to aż śmiać mi sie chce z tych biednych meczenników, ascetów i całej ascezy :roll: jak mozna było tak marnować zycie biczowac sie głodować etc. oni naprawde wieżyli że w ten sposób dostaną sie do "nieba" :twisted: wyobrazmy sobie świat bez wiary bez katolicyzmu etc. nieład chaos a tak jest Bóg który dał 10 przykazań które sa wpajane małym dziecia :wink: (ja tych przykazań nie znam pamietam moze z 4 ;p) na cały świat raczej patrze krytycznie bo np. pytając np sie starszych jakiś ludzi co o tym wszystkim sądza 3/4 odpowie ze nie ma czasu o tym myśleć i tu jest pies pogrzebany człowiek zapierdziela odpoczywa używa bawi sie śpi umiera itd. wszystko jest zrobione tak żeby nam sie nie nudziło zebyśmy nie mieli sie po dupie podrapać :evil:

Co do banków to faktycznie na głupi rozum nawet bierzemy pożyczkę z banku na np. 5% od jakieś tam kwoty niech bedzie że 5% to bedzie 500 zł wiecej do oddania to 500 zł które oddamy idzie na konto tych osób które mają lokaty "zarabiające" to ma sens pieniądz jest w obiegu a co by było gdyby każdy miał prace stawka minimalna była by 2500 zł ? zapewne wzrosły by ceny każdego produktu żeby ustatkować to ale z czasem jesli wszystko zmechanizuje się to co człowiek będzie robił ? ile teraz ludzi sie zwalnia poniewaz prace człowieka może zastapic robot który zrobi to samo 10 razy szybciej i dokładniej ? nie bedzie musiał odpoczywać i nie bedzie trzeba mu płacić ? normlane ze przyjdzie czas że nastąpi kryzys i bezrobocie osiągnie szczyt co w tedy ? cały system sie zawali i zaczna wpajać nam nowe zasady ? Co jest kur z tą demokracja ? głosujemy wybieramy prezydenta rząd. etc. ale czemu nie mamy prawa głosować np. za wojną w iraku (o przyłączeniu sie polski do tej wojny) itp. to jest demokracja ? ze wybieramy ludzi którzy mają nas reprezentować a nastepnie kończy sie tym ze jak dojdą do władzy wszystkie obietnice uciekają bo w gre wchodzi tylko ich interes ... wybierajac naszych "przedstawicieli" mamy nadzieje na to ze bedzie dobrze a do gadania mamy wielki ...

Zagmatwałem rano jest puzniej poprawie hehe ;p

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-13 08:34:10 
Człowiek Szafka

Telefon: 693183962
Obecne moto: VFR 800 FI 2000r
Z tą demokracją hmmm my tylko wybieramy osoby które i tak będą robiły to co bogate lobby uzna za stosowne :)
A lobby to właśnie 2%ludności Polski banki i biznesmeni a my to takie sobie murzyny (przepraszam za słowo) zapierdzielające najpierw na to żeby wyjść do baru->poznać kogoś->później studia->ślub->dzieci->dzieci ślub->szkoła itd itp :)
A demokracja pozwala nam wierzyć że mamy coś do powiedzenia, dlaczego 30-45% ludzi w demokracji żyje z dnia na dzień??? Dlaczego media ochoczo sprzedają tylko złe nowiny??? Niby nowiny złe lepiej się sprzedają ale nie o to chodzi...
Bo gdy człowiek ma za mało aby żyć i za dużo aby umrzeć + cały czas media końcem świata (błahaha) straszą taką masą ludzi łatwiej rządzić ot prawda objawiona!!!

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-13 20:29:32 
Pryszczaty jeździec

Prawda to jest taka że ludzkość dąży do samo zakłady ... a największą kase robi sie na wojnie i nie szczęciu nic niewinnych ludzi :twisted: Prawo nie istnieje a podstawowe potrzeby zapewniamy sobie w taki sposób jak możemy dlatego ludzie sie zabijają morduja kradną gwałca bo nie maja zapewnionych podstawowych potrzeb a innego sposobu na to nie widza w koło bezrobicie syf bród i malaria bogatsza partja ludzi owsszem miewa sie dobrze ale co z przecietnymi polakami i najbiedniejszymi czemu kazdy zapier... na takie szuje które nie mają zasad rząd zamiast uzdrawiać gospodarkę zajmuje sie kłotniami miedzy partyjnymi ogolnie POLSKA JEST ZAKAŁĄ ;] :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-13 20:33:36 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: Yamaha R1 RN12
sobol nie chcesz wiedziec jakie ja mam zdanie na temat polskiej polityki :P

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-13 21:37:44 
Pryszczaty jeździec

Hehe najlepsze wyjscie na polska polityke : BEZ KOMENTARZA ^^ :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-13 21:41:00 
Prawie jak Mistrz Europy

ale po co sie denerwowac :D i tak nie jestesmy nic wstanie zrobic :? heh oddajcie glos na mnie w wyborach a obiecam posiadaczom Yamah benzynke za free hehe zart :mrgreen: :mrgreen: nic za darmo nie ma w naszym kraju

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-13 21:42:41 
Pryszczaty jeździec

Tia... benzynka za free to była by dobra zachęta :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-13 21:52:09 
Prawie jak Mistrz Europy

najsmutniejsze jest to ze polak z polakiem sie nie moze w sejmie dogadac i to jest najwieksza kleska w naszych czasach :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-13 22:37:10 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: GTR 1400
Gdzieś na tym forum przeczytałem: " 40% nastolatków patrzy z ufnością w przyszłość, pozostałe 60% nie ma kasy na narkotyki" jakoś tak to leciało ;) Demokracja to opium dla mas, ale to nie powód by się tak frustrować :) Ważne nie to co w telewizji, tylko w głowie i w sercu, no i moto pod d.... :D

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-13 22:51:01 
Paramedic

Telefon: 112 lub 601100100
Obecne moto: lookinforFZ1
Tomek88 napisał(a):
nic za darmo nie ma w naszym kraju

Fakt ostatnio to nawet w ryj za darmo nie dają. W ogóle się młodziez sportem nie interesuje - tylko pieniądze i pieniądze

:P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona