Autor Wiadomość
PostNapisane: 2009-09-17 12:57:11 
Pierwszy wydech regionu

Obecne moto: S1000XR
Dziś jak zwykle jechałem sobie swoim Fazerkiem do pracy ulicą Modlińską w Warszawie kiedy dojeżdżając do skrzyżowania z ulicą Ekspresową zobaczyłem jakiś ruch za sobą, samochody zaczęły zjeżdżać na boki i wkrótce dało się słyszeć policyjne syreny. Jako, że stałem właśnie pierwszy na światłach to również zjechałem nieco na bok i patrzę co się dzieje. Za chwilę widzę pierwszego policjanta na motocyklu jadącego na drogowych i z włączonym kogutem.
"- Pewnie jakiś wypadek, czy coś ..." - myślę sobie.
Po chwili jednak przejeżdża kolejny motocykl, a za nim następny. Po piętnastym przestałem liczyć. Przypuszczam, że było jakieś 30 maszyn. Wszystkie jechały gęsiego, między pasami skrajnym lewym a środkowym.
Niewiele myśląc poczekałem aż minie mnie ostatni policjant i pojechałem za nimi.

Tak przyjemnie przez korek na Modlińskiej (kto tamtędy jeździ ten wie) już dawno mi się nie jechało. Szeroko i komfortowo. Paru kierowcom samochodów dostały się "zjebki" za zbyt późne zjechanie z pasa :)
Kawalkada skręciła na trasę toruńską w kierunku centrum Warszawy a ja pojechałem prosto Jagiellońską. W pewnym momencie jechaliśmy do siebie równolegle, kilku gliniarzy mi pomachało z uśmiechem, ja oczywiście odwzajemniłem pozdrowienie :)

I co, policjant też człowiek :)

PostNapisane: 2009-09-17 12:57:11 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2009-09-17 13:04:45 
Legenda forum

Obecne moto: jamaha pw 50
duddits napisał(a):
I co, policjant też człowiek :)

A no zdarzały się takie przypadki, o których nie słyszeli nawet agent Mulder i Dana Scully, że pies był człowiekiem.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-09-17 20:50:29 
A ja dziś przeżyłem poranną akcje :Kawa czy herbata... z policjantem w roli głównej :D
Raniutko, do pracy śmigam. Jedna jezdnia, dwa pasy sznurek aut przed skrzyżowaniem a ja powolutku z kompletem kierunkowskazów z każdym wyprzedzanym autem się toczę. Wtem ujrzałem radiowóz stojący na poboczu i stojącego smerfa. przed pasami w odległości około 50 m przed skrzyżowaniem wróciłem do sznurka aut i widzę że koleś mnie zaprasza lizaczkiem tak od niechcenia...
Zatrzymuje się, on do mnie że to na granicy prawa i gdybym wyprzedził na pasach to by za mną ruszyli...
Ja w odpowiedzi, spojrzałem na zegarek 7.55... ale nie zrobiłem tego... Kawy nie lubię, może być herbata... bo jak nie to jadę...? na 8 do pracy! troszkę zmieszany był jak odjeżdżałem... Nawet kasku nie zdjąłem :twisted:

PostNapisane: 2009-09-17 21:28:52 
Pryszczaty jeździec

Obecne moto: ciekle srebro
Delta81 napisał(a):
że pies był człowiekiem.

no tos pojechal hardkorowo :D

Tytuł:
PostNapisane: 2009-09-17 22:25:15 
Zamykacz opon

Obecne moto: Yamaha FZ1 Fazer
tak tak kolego, wiemy co znaczy przeprawa przez modlińską, mieszkam przy hotelu fort. a tak btw, to polecam spokojną jazde ta ulicą bo policja tam trzepie dzień w dzień. pzdr