Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: komu bije dzwon
PostNapisane: 2009-10-05 11:52:31 
Mistrz prostej

Obecne moto: FZS 600
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... dzwon.html

Nie będę wyrażał na razie swojej opinii co do tego tekstu. Przeczytajcie i powiedzcie, co o tym uważacie.

Tytuł: Re: komu bije dzwon
PostNapisane: 2009-10-05 11:52:31 
admin ręczy i poleca:)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-05 12:34:04 
Prawie jak Mistrz Świata

Obecne moto: Kawasaki ZRX 1100
moze sobie narobie tym wrogoów, ale wiekszosc to prawda, moze przekoloryzowana i napisana niewlasciwymi slowy, ale prawda...

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-05 12:49:23 
electronic supersonic

Telefon: czarny
Obecne moto: XT1200Z
Tak. Ale albo ja nie zrozumiałem albo autor napisał coś ale do czego to ma sie odnosic ? chyba ze chodziło mu o stwierdzenie faktów, które ZAWSZE będą pasowały pod KAZDA opinie nie wazne czy dobra czy złą, jest nas tylu ze zawsze sie coś do kogos dopasuje.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-05 12:49:52 
Legenda forum

Telefon: czarny
Obecne moto: r1100gs
Pani Edyta chyba nie siedziała na motocyklu a tym bardziej nie śmigała. Ciągle pieprzymy o konsekwencjach , że warzywa, że siamto, ja się pytam i co z tego!! ?? każdy ma świadomość że jak wsiada na motocykl to może być jego ostatni trip, ale co z tego??!! zrobiła się nagonka czysto pod publikę, jak był stan wojenny to ZOMO i UB ganiali solidarność, jak mamy demokracje to niebiescy , dziennikarze, politycy robią na nas nagonkę, czemu?? proste, bo 100% wypadków według nich jest z naszej winy. Szukają kozła ofiarnego, a zresztą my sami motocykliści nie bronimy własnych poglądów, jest nas tyle a może 10% mówi o tym, tak jak żydzi, 1 mln pilnowany przez 1000hitlerowców, tak jest podobnie w naszym wypadku, sami dajemy ciała z tym że nic nie robimy.

Swojego czasu zaproszono mnie na audycję do radia, prezes IPY ( klub policjantów na moto ), jak usłyszał że jeźdzę w nocy po rondach doskonaląc technikę pokonywania winkli i jeździe w złożeniu to stwierdził że napewno jest wariat i latam 500km/h przez miasto. i to ma być solidarność?? pieprze to. A sam lata motongiem a widzieliśmy się na nie jednym zlocie.

PostNapisane: 2009-10-05 13:03:54 
Legenda forum

Obecne moto: jamaha pw 50
Devxx napisał(a):
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,97659,7104133,Komu_bije_dzwon.html

Eeech nuda :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-05 13:06:44 
forumowa amazonka

Telefon: 0700 :-)
Obecne moto: Yamaha
NUDA brakło tematu do opisania to znowu sie do motocykli przyczepili - z braku laku.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-05 13:08:21 
Paramedic

Telefon: 112 lub 601100100
Obecne moto: lookinforFZ1
Czytałem już ten artykuł, Dziadek mi podesłał.

Kolejne sapanie jakiejść sfrustrowanej i niedowartościowanej dziennikarzyny.

jak to mówią - przerost formy nad treścią. Pewnie ją motocyklista zostawił :lol:

I jak każde tego typu działania zaczepne powinniśmy bez tłumaczenia olać. Ewentualnie można zastosować taktyke wujka Staszka mistrza ciętej riposty pt SPIER****. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-05 13:49:17 
Mistrz prostej

Obecne moto: FZS 600
Moim zdaniem, to ta nagonka spowodowana jest "chwytliwym" tematem, ludzie są niejako edukowani (ogłupiani) przez media i wciągają tą papkę jak mucha gówno, z przyjemnością.
A dziennikarzyna ma o czym pisać, wyrabia dzięki temu "normę" i zwiększa "oglądalność" gazety.

Tak jak napisał Robgie, art. napisany tak, aby każdego wzburzył. I puszkarzy i motocyklistów i resztę pospólstwa... :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-05 14:07:46 
Paramedic

Cały ton arytkuł to kpina, jego forma i wydźwięk, kpiąco-potępiająco-szyderczy jest żałosny. :)

Myślałem, że takie gazety jak "polityka" stronią od pisania tekstów na poziomie "faktu" Omyliłem sie hehehe :lol:

Dlatego proponuje puścić to bez emocji, a dla tych którzy myślą choć odrobine proponuje artykuł:

"Świat motocykli" - nr 10 (192) październik 2009

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-05 15:06:07 
Pryszczaty jeździec

Temat jest jest nośny. Bo co z tego że więcej wypadków powodują piesi? Że też więcej pieszych ginie? Napiszmy o tym artykuł! Nudy!
A tu maszyny, szybkość, te kombinezony i kaski jak zbroje, motocykle jak rumaki. To się sprzeda. Do tego moto jest drogie, a bogaty jest zły. A jak nie bogaty, to po co wydaje na takie fanaberie. Moto jest niebezpieczne, ale czytając ten i podobne artykuły można odnieść wrażenie że śmierć jest tak powszechna przy tej zabawie, że praktycznie do każdego moto powinna już być zarezerwowana trumna, bo już, już za niedługo będzie potrzebna.
Artykuł pod publiczkę, bez tezy, bez wniosków, ot taka paka bez ładu i składu. Nie wiadomo czemu ma służyć.
A tak naprawdę nastawienie świata do motocyklistów nijak ma się do tego nastawiana z mediów. Z mediów wyłania się taki oto obraz:
Źli, nieobliczalni, szaleni i za nic mający cudze i własne życie motocykliści, gotowi umrzeć dla chwili ekscytacji prędkością, kontra dojrzałe, rozsądne, spokojne społeczeństwo, które nie może spokojnie poruszać się po drogach swoimi samochodami, rowerami, tudzież pieszo, bo ciągle rozglądają się do o koła w poszukiwaniu motocyklisty, który wyskoczy nie oczkowanie z najmniej spodziewanego kierunku i wszystkich włącznie z sobą ZABIJE!
Nie można też spędzić cichego niedzielnego popołudnia w parku, czy spokojnego wieczoru w fotelu z papciami na nogach, popijając herbatkę, gdyż wszędzie słychach tylko ryk wybebeszonych, podrasowanych tłumików motocyklowych.
To przecież mógłby być taki piękny kraj. Tylko żeby nie ci motocykliści.

Natomiast zupełnie inną sprawą są doświadczenia z realnego świata. Owszem kierowcy aut czasem wymuszą pierwszeństwo, ale nie robią tego przecież specjalnie.
Czy wasi znajomi przeklinają was na czym świat stoi?
Czy na stacji benzynowej spotykają was pogardliwe, czy współczujące spojrzenia, obraźliwe uwagi, a może wszyscy się was wyraźnie boją?
Prawda jest taka, że rzeczywistość i prawdziwe postrzeganie motocyklistów jest dalekie od tego lansowanego w mediach.
Może i ludzie nas nie kochają, może i mają nas za trochę szalonych, ale na pewno nie odbierają nas jako zagrożenie dla własnego bezpieczeństwa.
I jeszcze na koniec takie spostrzeżenie. Nasze grono będzie rosło w najbliższych latach lawinowo. Kolejni moi znajomi zarażają się tym hobby. Wydawało by się poważni dorośli ludzie. A jednak coś ich ku nam ciągnie, ku tym wariatom, szaleńcom, ryzykantom.
Niedługo będziemy stanowić naprawdę wielką siłę. Choćby wyborczą.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-05 19:02:16 
Mistrz Polski

Obecne moto: Thundercat
"Grzeją silniki i przeglądają gimnazjalistki. Same wskakują."

Ja biorę co najmniej liceum :wink: 8)

No, a tak już na poważnie to na ten artykuł to mi się zygać chce, ciągle tylko słyszę w mediach :motocykliści be i be i jeszcze raz beee (czyt. źli :wink:) :)
Rozejrzyjmy się w około, ludzie gdy Nas widzą zjeżdżają,ustępują nie ma takiej złośliwości/nienawiści jak w mediach no , ale czasem "potrafia" też i nie zauważyć nie okłamujmy się.
Ja mam tego świadomość , gdy pędzę myślę więcej, jestem bardziej czujny, a może tak mi się wydaje :?: ale wiem, że w każdej chwili może ktoś mi drogę zajechać i może być to moja ostatnia podróż...
Mimo to wsiadam i jadę bo to kocham, a Ci co nas nienawidzą to po prostu zazdroszczą :twisted:
Marbax Ty chyba tez to zauważyłeś , że nie jest tak źle z tymi kierowcami puszek, lecz czarna owca w każdym stadzie się znajdzie 8)

Wojt@s napisałeś :"...Szukają kozła ofiarnego, a zresztą my sami motocykliści nie bronimy własnych poglądów, jest nas tyle a może 10% mówi o tym..."

Chyba się z tym nie zgodzę, myślę że się bronimy, lecz walka z mediami to nie równa wojna... Każdy motocyklista jak usłyszy coś negatywnego na swój temat to jednak odpowie, przynajmniej ja zawsze,a czasem za dużo... :)

Lewa w górę Panie i Panowie :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-05 19:11:17 
Paramedic

A jaki am cel taka szarpanina ;] To nie jest konstruktywna dyskusja - dltego ja już powiedziałem - wg mnie zero reakcji na takie akcje zaczepno obronne.

Wykopałem ciekawą rzecz, wiadomość na "gronie" autorki tekstu.

http://grono.net/motory-i-szybkie-samoc ... ze-szukam/

Hmmm, czyżby redaktor nie zgodził się na tekst o pasji? Czy panią redaktor naparwde porzucił motocyklista i postanowiła zmienić poglądy :P Tak czy siak patrząc jakie były zamiary ----- > lol rotfl rotfl3 lol2 hahahah itp itd :P

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-05 20:07:16 
Mistrz prostej

Obecne moto: T-cat
nie no artykuł całkiem niezły , tylko po co.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-05 21:46:56 
Pierwszy wydech regionu

Obecne moto: cbr
artykul artykulem ... ale osobiscie zycze sobie takiego szpalerka jak mial Grisza ...ale to juz Wasz temat bedzie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-05 21:56:47 
Zamykacz opon

Obecne moto: Yamaha FZ1 Fazer
Panowie i Panie. W d*** miejmy takie prowokacje i róbmy dalej swoje ! pzdr!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona