Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Drugi bieg
PostNapisane: 2012-01-11 21:21:11 
Niemowlak

Obecne moto: FZS 600
Siema!
Dziś wreszcie dostałem dowód rejestracyjny i mogłem się przejechać Fazerem.. oprócz tego, że o k****, ale idzie, oraz ale jest stabilny na zakrętach, to zauważyłem coś co może być problemem. Otóż przy wbijaniu drugiego biegu dźwięk ze skrzyni jest głośniejszy niż przy wbijaniu kolejnych. Czytałem, że to może być objaw kończącej się skrzyni, ale nie zauważyłem żeby bieg wyskakiwał, co ma być innym objawem. Ponadto bieg jednak wchodzi (no chyba że wbiję niewystarczająco mocno), po prostu dźwięk nie jest tak łagodny jak przy innych. Czy może to być po prostu kwestia mojego nieprzyzwyczajenia do nowego motocykla? Pytam w sumie z ciekawości, bo i tak motocykl chcę wziąć do mechanika żeby zrobić jakieś drobne rzeczy, więc poproszę go żeby to sprawdził.

Tytuł: Re: Drugi bieg
PostNapisane: 2012-01-11 21:21:11 
admin ręczy i poleca:)

Tytuł: Re: Drugi bieg
PostNapisane: 2012-01-11 21:32:05 
Legenda forum

Telefon: Note 10+
Obecne moto: MT-10 SP
Ze skrzynią w fazerach jest tak: jedynka wchodzi -> dźwięk jakby łączyły się 2 wagony kolejowe, dwójka wchodzi -> dźwięk jakby ktoś 5kg młotkiem walił w silnik z boku, potem już jest w miarę cicho :) Głośno wskakujące biegi to standard, ale po dłuższych randkach ze swoim moto nauczysz się tak dobierać obroty i moment naciśnięcia, że dźwięku może nie być wogóle słychać. Ogólnie pamiętaj przy zmianie biegu: najpierw delikatnie nogą w górę, dopiero potem sprzęgło...nie odwrotnie! No i przegazówka, ale to wiadomo ;)

PostNapisane: 2012-01-11 21:35:00 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: YZF 600R
rhazz mnie ubiegł :mrgreen: ale jest tak jak mówi :wink: taki temat był, ale może to też Ci trochę pomoże: http://www.scigacz.pl/Przegazowka,jak,zmieniac,biegi,w,motocyklu,7686.html

PostNapisane: 2012-01-11 23:15:51 
Legenda forum

Telefon: Czarny
Obecne moto: YZF 600R
Temat rzeka wałkowany na forum miliard razy, proponuje nauczyc sie uzywania opcji szukaj jak i poprawnego zmieniania biegow.

Zamykam

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ]