Autor Wiadomość
PostNapisane: 2013-07-23 16:42:57 
Pryszczaty jeździec

Obecne moto: FZ1s
Niedawno zakupiłem wydech Delkevic'a w sumie jestem bardzo zadowolony :D , ale :/ zaczęło się dziać coś dziwnego. Mianowicie, jeżdżę dużo z pasażerem i rozmawiamy przez intercom, na seryjnym kominie nie było problemu. Po zmianie przy zakresie 2,5-3k rpm wzwyż w interkomie pojawia się bzyczenie w słuchawkach, jest to irytujące i wydaje mi się, że słuchawki dużo szybciej się rozładowywują. Miał może ktoś podobne doświadczenia? :? Dodam, że jeżdżę z bd killerem, wydech nie jest głośny, przy 5500rpm zmierzone 96dB.
Druga sprawa to strzały z wydechu przy schodzeniu z obrotów (jak z karabinu) , fajnie ale bez przesady, niby norma przy przelocie, . Chciałbym to ograniczyć wstawiając katalizator do rury dolotowej. Kwestia gdzie znajdę coś takiego, czy pomoże, w obu przypadkach? Robił ktoś już takie sztuczki?
Proszę o konstruktywne porady i wypowiedzi :wink:

PostNapisane: 2013-07-23 16:42:57 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2013-07-23 19:32:40 
Zamykacz opon

Obecne moto: Yamaha MT 09
Kolego te cudowne strzały których ci zazdroszczę wyeliminujesz zmieniając mapy pod otwarte wydechy. Inaczej się nie da.

PostNapisane: 2013-07-28 20:47:45 
Niemowlak

Obecne moto: Yamaha FZ1 Fazer
Mogę pomóc tylko w sprawie strzałów. Da się je wyeliminować prościej niż proponuje Piniu. Mianowicie wystarczy zablokować system AIS (Air Induction System). Jest to system ekologiczny, a mówiąc prościej wtrysk czystego powietrza do kanałów wydechowych i dzięki niemu "bogate" spaliny o wysokiej temperaturze mogą dopalić się w kolektorach wydechowych. I to są właśnie te strzały. W większości przypadków przy założeniu przelotu jest to część mieszanki która uciekła z cylindra, ale to zależy od całego układu wydechowego który można zbudować pod motocykl. Jak zablokować ten system jest pokazane na youtubie lub można poczytać w necie.