Witam, posiadam Yamaha FZS 600 Fazer z 2000r. jestem nowicjuszem, więc prosił bym o waszą opinię pomoc. Więc z dnia na dzień, kiedy moje moto jest rozkręcone mam co raz większe wątpliwości czy uda mi się wymienić łańcuszek rozrządu i doprowadzić motocykl do stanu przed rozkręceniem, więc pora na kilka pytań :
1. "Napinacz" jak działa w fazerze z 2000r. bo nie jestem pewien co do jego poprawnego działania (automatyczny, czy manualny ) 2. Uszczelka nad głowicą a pokrywa zaworową ( ta gumowa) wymieniać ją, czy też nie trzeba ? 3. Silnik, nie podołałem wyjęcia go z ramy, więc będę musiał próbować szczęścia przy zmianie łańcuszka z góry, jakieś opinie co do tego punktu ? 4. łańcuszek rozrządu, mam pomysł, żeby podpiąć go pod stary, przeciągnąć po wałkach zdemontować stary i zakłuć nowy, jakieś pomysły, uwagi ? ( Nie przestawię przy tym rozrządu, czy czegoś tam ? pomysły na rozkucie i zakłucie łańcuszka ? 5. Rozrząd, jak go ewentualnie wyregulować, chodzi mi o pozycje T czy jest jedna, czy dwie i procedura regulacji rozrządu 6. Zawory, zaworów nie będę musiał regulować po zmianie łańcuszka ? jakie są odstepy zaworowe w FZS 600 2000R 7. Skręcanie Fazera, co skręcać po kolei i na co zwracać poszczególną uwagę ?
Serdecznie dziękuje za każdy komentarz, który przybliży moją pewność siebie do złożenia wszystkiego bezbłędnie :) / Szymon, Lwg !
|