Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2015-08-23 07:21:03 
Pryszczaty jeździec

Obecne moto: GSF 1250
Tylko ta regulacja przy zębatce jest BARDZO czuła. Pół obrotu wystarczy by przejść z "nie wysprzęgla" do "nie łapie za uja"

Na początek skręć maksymalnie regulacje linki na kierownicy, odkręć nakrętkę (może się kręcić z ślimakiem) i regulujesz śrubokrętem. Z moich zabaw odkryłem, że niezłym pomysłem na ustawienie jest odkręcenie śruby luźno, dwa-trzy obroty, następnie powolne wkręcanie aż będzie wyczuwalny opór popychacza. Następnie 1/4, może 1/3 obrotu i działało, drobne regulacje można potem przy kierownicy.

PostNapisane: 2015-08-23 07:21:03 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2015-09-17 19:01:19 
Funkiel Nówka

Telefon: 661106140
Obecne moto: Fzs 600
Witam ponownie.

Chciałem już wczoraj napisać, że problem rozwiązany i wszystko śmiga jak ta lala ale niestety nie. Przyszła mi nowa linka sprzęgła gdyż przy regulacji stara mi pękła. Założyłem nowe przekładki, linke wymieniłem olej z filtrem wszystko wyregulowałem i chodziło idealnie. Zrobiłem trochę km po mieście. Sam i z plecakiem kilka razy dałem na gume ;) żeby przetestować jak sprzęgło zachowuje się w różnych warunkach i wszystko było ok. Dzisiaj rano wyprowadziłem moto z garażu pojechał do pracy. Po pracy podskoczyłem jeszcze do OBI, zgasiłem moto i jak wróciłem ze sklepu - zaskoczenie - objaw taki sam jak wcześniej. Sprzęgło wpadło jakby do środka. Klamka łapała przy samej tylko manetce więc łapała tylko w 1/3 tego co jest normalnie. Do OBI jechałem dość wolno, bez wariacji. Normalnie dojechałem a jak wróciłem taka klapa. :/ Macie jakieś pomysły bo ja już nie mam głowy do tego....

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2